Свържи се с нас

Икономика

Габрово разработи план за зелените обществени поръчки

Published

on

План за действие, чрез който ще се стимулира ресурсната ефективност и прилагането на зелени обществени поръчки, разработи Община Габрово. Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова, гл.експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Документът е част от заложените дейности по проект GPP-STREAM „Зелени обществени поръчки и устойчиви инструменти за интегриране на ресурсната ефективност“. Целта му е да се подобри изпълнението на Общинския план за развитие при провеждането на политики, които включват екологосъобразни подходи за обществени поръчки.

Планът акцентира върху нуждата от повишаване капацитета на местните възложители за изготвяне на зелени поръчки, повече информираност на гражданите за ползите от кръговата икономика, както и наблюдение на екологичните и икономическите ефекти.

Зелените обществени поръчки са процедура, чрез която публичните органи се стремят да получат продукти, услуги и строителни работи с намалено въздействие върху околната среда през целия им жизнен цикъл.

Съгласно целите на плана възложителите на територията на община Габрово следва до 2022 г. да са достигнали 25% дял на зелените поръчки, 50 експерти да са повишили своя капацитет за изготвяне на процедурите и да са реализирани 6 добри практики.

Изготвянето на плана бе предшествано от широко обсъждане сред заинтересованите страни на местно ниво. В проведените срещи и интервюта се включиха експерти от общинската администрация, представители на образователни и културни институции, държавни структури, общински предприятия, неправителствени организации и бизнеса.

Под внимание са взети и добрите практики на партньорските организации от страната и чужбина.

Във втората фаза на проекта, която ще продължи до средата на 2022 г., предстои планът да бъде реализиран. Предвидени са редица информационни кампании, обучителни форуми, създаване на онлайн платформа и регистър на експертите, мониторинг на изпълнението и др.

Всички заинтересовани могат да се запознаят с Плана за действие и Наръчника за съответствие на зелените обществени поръчки и да изразят своите мнения до края на месец септември т.г. на електронен адрес: t.popov@gabrovo.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица