Свържи се с нас

Новини

МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово“ ЕООД отвори врати

Published

on

Жителите на Габрово и региона вече могат да поверят грижата за своето здраве на медицинските специалисти от МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово” ЕООД.

Изградена в тих и спокоен район, встрани от интензивния градски трафик, и същевременно на достъпно място, първата частна болница в Габрово предлага отлични условия за предоставяне на лечение и медицински грижи.

Многопрофилната болница за активно лечение отвори врати при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, работи съобразно световните здравно-хигиенни стандарти, с изградена строга организация за прием на пациенти. Безупречното ниво на хигиена се гарантира чрез антисептичните и антибактериални безфугови настилки и стенни покрития от най-висок клас.

В лечебното заведение е създаден единен стандарт за добра медицинска практика и система за контрол на качеството, а висококвалифицираният й екип е готов да докаже, че инвестицията в здравеопазването е най-добрата инвестиция – чрез нея грижата за отделния пациент допринася за устойчивото развитие на цялото общество.

Съгласно сключения договор с Националната здравноосигурителна каса МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово” ЕООД оказва болнична помощ по 16 клинични пътеки в областта на пневмологията и фтизиатрията, кардиологията, нефрологията и физикалната и рехабилитационна медицина.

В болницата функционират Диагностично-консултативен блок и две клинични и едно диагностично отделения: отделение по Вътрешни болести, отделение по Физикална и рехабилитационна медицина и отделение по Образна диагностика.

В отделението по вътрешни болести се осъществяват дейности в областта на пневмологията и фтизиатрията, кардиологията и нефрологията. Отделението разполага с 37 легла за активно лечение, всяко с индивидуален блок за мониториране на жизнените функции. Болничните стаи са оборудвани и обзаведени съобразно съвременните стандарти за предоставяне на медицинска помощ и медицински грижи, с изключителна прецизност и в името на максималния комфорт на пациентите – с независими вентилационни и климатични системи, с вградена централна кислородна инсталация, със собствен санитарен възел, интернет и телевизия.

Отделението по физикална и рехабилитационна медицина разполага със съвременно оборудван възстановителен център, в който се изпълняват процедури по ранна рехабилитация при болести на централната и периферна нервна система, при първични мускулни увреждания и спинална мускулна атрофия, при болести на опорно-двигателния апарат и други, като предоставя възможност както за продължително лечение, така и за еднодневна рехабилитация.

На територията на МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово” ЕООД се помещава База 2 на Медицински център „Свети Иван Рилски”, който предлага извънболнична специализирана медицинска помощ. Специалистите, които работят в двете бази в Габрово – база 1 на ул. ”Райчо Каролев” №2 и база 2 в сградата на болница „Свети Иван Рилски” на бул. „Трети март” №9, са утвърдени и доказани професионалисти, за които водещ принцип е качеството на предлаганите услуги.

Медицински център „Свети Иван Рилски” – база 2 е оборудван със свръхмодерна апаратура, част от която е и магнитен резонанс от най-ново поколение – отворен тип „ S-SCAN ”- без тунел, единствен на територията на Северна България. Магнитно-резонансната томография не използва облъчване с йонизиращи (рентгенови) лъчи, което прави метода безвреден и без ограничение за неговата повторяемост. Отвореният дизайн на магнитния резонанс улеснява диагностицирането на пациенти, страдащи от клаустрофобия, не изисква пълна анестезия при изследване на деца и разрешава присъствието на родител.

Наред с изследване чрез магнитен резонанс, болница „Свети Иван Рилски Габрово” извършва ехокардиография, ехография на коремни органи, щитовидна жлеза, млечни жлези, полови органи, ЕКГ, холтер мониториране, ендоскопско изследване на уши, нос и гърло, лабораторна и дигитална рентгенова диагностика. Лечебното заведение работи и с най-висок клас анестезиологична и реанимационна апаратура.

Мултидисциплинарният подход е водещият модел за предоставяне на болнична помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово“ ЕООД. Високата квалификация на лекарите и професионалистите по здравни грижи, комфортните условия и модерното оборудване на болницата са основните предпоставки за провеждането на комплексно лечение с грижа и отношение към всеки пациент.

Защото екипът на болница „Свети Иван Рилски Габрово“ е убеден именно в това, че здравето на пациентите може да бъде възстановено и укрепено, само ако към дозата лекарство се добавят по лъжичка грижовност, добра дума и лично внимание.

Рецептата е изпитана и може да ни се доверите!

Нека Вашето здраве бъде наша грижа!

Възможност за виртуална разходка и пълна информация за дейностите, услугите и условията, които предлага новата габровска болница, ще откриете на адрес: www.mbal-ivanrilski.com.

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица