Свържи се с нас

Новини

Директорът на ПГТ „Пенчо Семов“ поздрави ученици и учители за Празника

Published

on

Скъпи учители и служители, ученици и родители,

Всеки път в навечерието на 24-ти май си казваме, че и тази поредна учебна година беше различна. Различна с вълненията на новия випуск и с въодушевлението на абитуриентите, винаги нова с все по-големите постижения в професионалните умения на състезания и конкурси, все по-ярка в изпъстрения с изяви и таланти училищен живот.

И все по-ясно осъзнаваме, че училището е наша съдба – за пет, десет, двадесет, а и повече години. И ние трябва да я управляваме – мъдро, и с разбирането, че от всеки един от нас зависи посоката на бъдещето.

Защото тази учебна година започна с обичайната радостна суматоха на септември, но завършва с новите отговорности и необичайната реалност на пролетния май.

Скъпи абитуриенти, поемете в ръцете си управлението тази нова отговорност.

Реализирайте я умно и прагматично в университетските аудитории или на работното място.

Уважаеми учители и ученици, днес, пред паметника на нашия патрон Пенчо Семов, нека си припомним неговите думи „Аз бях социален, без да бях социалист. Богат съм, без да съм егоист. Работих вдъхновено, без да бях поет.“

Днес повече от всякога трябва да вникнем в посланието на известния индустриалец и почетен габровец – да следваме неотклонно собствените си възгледи за достойнство и човечност.

Бъдете мъдри в преценките си, умни в постъпките си, амбициозни в мечтите си и смели в решенията си!

Честит 57 – ми рожден ден Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“. Честит празник на славянската писменост, българската просвета и култура!

Радослав Стоянов,
директор на ПГТ „Пенчо Семов“

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Изчезна катализаторът на кола пред блок Дунав

Published

on

Неизвестен извършител открадна катализаторът на кола, паркирана на обособен паркинг в района на блок Дунав в Габрово.

Престъплението е било извършено чрез използване на техническо средство за времето от 18.00 часа във вторник до около 07.30 часа в сряда, информираха от пресцентъра на полицията.

Собственик на автомобила е 45-годишен мъж от Габрово. По случая е образувано досъдебно производство, провеждащо се под надзора на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Прибраха 18-годишен габровец заради канабис

Published

on

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен местен жител, заради притежанието на наркотични вещества.

По информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово той бил арестуван вчера, 3 юни, около 15.20 часа на ул.“Трети март“ в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Полицейски служители извършили проверка на 18-годишния криминално габровец. При извършените процесуално-следствени действия те установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Тя реагирала на наркотичното вещество канабис при проведения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Арбористи работиха по ясен в Градинката с мечето (снимки)

Published

on

снимка: Община Габрово

Днес, 4 юни, арбористи работиха в Габрово и направиха пълна диагностика на един ясен в Градинката с мечето, съобщиха от местната общинска администрация.

снимка: Община Габрово

Те предадоха част от своите знания на специалистите от отдел „Озеленяване“ към Общинско предприятие „Благоустрояване“ и дадоха съвети за още няколко дървета в градска среда.

снимка: Община Габрово

Арбористът е специалист, който поддържа и се грижи за дърветата в градска среда. Често използва алпинистко оборудване, което му позволява да достигне до много високите части, да огледа добре короната и да диагностицира евентуални проблеми.

снимка: Община Габрово

Арбористите разчитат езика на дърветата и със специална техника – резистограф и импулсен томограф, която им помага при диагностицирането на болести, дефицит на химични елементи, наличие на паразити, гниене и други.

снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица