Свържи се с нас

Икономика

Проблем на пазара в Габрово с доставките

Доставчици на хранителни стоки мъкнат щайги с хляб и баки с маслини на голямо разстояние.

Published

on

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Читател на „Габрово Нюз“ сигнализира за проблем с доставките на храни до търговските обекти, намиращи се на Централния кооперативен пазар в Габрово.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

От вчера, 29 април, са поставени заграждения от всички входове на пазара, не позволяващи достъпа на дистрибутори с превозни средства, които да спират пред магазините, за да разтоварят храните на бързо, а полиция осъществява стриктен контрол и не пускай никой.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Акцията по поставяне на преградите е била извършена без да бъдат уведомени собствениците на магазините, а по думите им това е станало по заповед на кмета Таня Христова.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Оказва се, че за да заредят търговските обекти, доставчиците на хляб, сирене, кашкавал, маслини, месо и други хранителни продукти от първа необходимост носят на ръце стоката често пъти на голямо разстояние.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

„Това е абсурдно! Повечето от момчетата, които зареждат магазините ни, освен търговски представители са и шофьори на бусовете. Това е изключително неудобно и изморително за тях. Чакам доставка на 50 баки с маслини, което означава, че доставчикът трябва да направи 25 курса от паркинга, намиращ се в другия край на пазара“, коментира огорчено собственик на магазин.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Един след друг бусовете от всички краища на страната, зареждащи търговските обекти на пазара в Габрово, през вчерашния ден спираха изненадани пред загражденията. Полицейските служители учтиво, но категорично им обясняваха, че контролират спазването на пътен знак В2, забраняващ влизането в двете посоки на пазара, имащ време на действие – от 09.00 до 14.00 ч. и от 15.00 до 18.00 ч.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Контролът създаде безпрецедентно неудобство, както за дистрибуторите, така и за търговските обекти. Пред „Габрово Нюз“ собственикът на магазин, потърсил ни за съдействие да дадем гласност на проблема, сподели още, че ако спрат доставките на храни, това неминуемо ще се отрази на бизнеса му и определено ще го постави в трудна ситуация, в условията на пандемия.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

„Доставчиците ни, които пътуват до Габрово от различни места в България, колкото и рано да тръгват се бавят по КПП-тата и не могат да стигнат на време до нас, за да ни заредят преди 09.00 часа. В тази ситуация дори ми казаха, че вероятно ще преустановят работата си с мен, което обрича бизнеса ми на фалит. Спрат ли доставките – спират ни работата“, каза още търговецът.

Той апелира към това преградни съоръжения да не бъдат поставяни, а доставките да се извършват по обичайния начин, при който неудобство и затруднения липсват, поне докато трае извънредното положение, свързано с пандемията от коронавирус. Потърпевши сега са поне десетина собственици, изправени пред изпитанието да запазят бизнеса си. Стриктният режим продължава да действа и днес, 30 април.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Какво ще предприемат компетентните институции и власти в Габрово предстои да разберем. Изпращайте ни Вашите сигнали за всякакви нередности на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на страницата ни във фейсбук, или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни до широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Comment

1 Comment

  1. Даката

    30.04.2020 at 19:16

    Пълна малоумщина е това!!!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

Ние питаме – екипът на ГАРАНТ знае: Какво прави дома Дом?

Published

on

„Ние продаваме имот, Вие създавате дом!“ – това е мотото, под което екипът на Гарант продължава да работи за вас през 2020 г. Закупилите от нас имот могат да се възползват от договорени отстъпки до -20% и да се допитат до професионалистите в строително-монтажните и довършителни работи, обзавеждането и оборудването, и застраховането. Всеки човек има различно разбиране за Дом, а какво е за нашия брокер Пeпа Метева може да прочетете по-долу.

– Какво е първото нещо, което си представяш, когато чуеш думата „дом“?
– Семейство, деца, уют, сигурност, спокойствие, щастие. Това е домът за мен!

– Когато предлагаш имот на потенциални купувачи успяваш ли да уловиш тяхното усещане за Дом и как си го представят те?
– За успешната ми работа като брокер това е едно от основните ми умения. Още с първоначалния си контакт с потенциални купувачи на жилищен имот се старая да разбера техните очаквания и разбира се заедно да стигнем до успешен финал.

– Кампанията „Ние продаваме имот, Вие създавате дом!“ е свързана с още повече „улесняване“ на новодомците? Възползват ли се от нея, какви са твоите наблюдения?
– Повечето от моите клиенти се възползват от предоставената им възможност и с удоволствие ползват както паричните отстъпки, така и професионалните съвети от консултантите в „ПАРОС“, „САРАКТА“, „СТРОЙКО-КОМЕРС“ ООД, „АМАРАНТ“. След всяка успешна сделка чувствам удовлетворение и знам, че още един имот е превърнат в истински Дом!

Ако и Вие искате да станете новодомци и да осъществите мечтата си за уютно и вдъхновяващо място, потърсете брокерите на ГАРАНТ.

Зареди още

Икономика

Гражданите с безплатен достъп до кариерно ориентиране и консултиране

Габровска търговско- промишлена палата и ЦПЛР „Кариерно ориентиране- Габрово“ ще предоставят безплатни услуги по кариерно ориентиране за всички граждани от областта.

Published

on

Габровска търговско- промишлена палата и ЦПЛР „Кариерно ориентиране – Габрово“ подписаха споразумение за сътрудничество.

Като първа стъпка от това сътрудничество, кариерни консултанти от Центъра ще предоставят безплатни услуги по кариерно ориентиране и консултиране за хората от област Габрово от всички възрасти, в офиса на Габровска търговско – промишлена палата.

Въпреки, че кариерните консултанти от Центъра работят предимно с ученици и техните родители, сега всеки, който има нужда да бъде консултиран, ще може да се обърне към тях за съвет.

Това съобщиха за „Габрово Нюз“ Галина Михнева – изпълнителен директор на Габровската търговско- промишлена палата и Пенко Атанасов – директор на ЦПЛР „Кариерно ориентиране- Габрово.

Консултантите ще бъдат на разположение в дните вторник и четвъртък от 10.00 до 16.30 ч. в офиса на Габровска търговско-промишлена палата, на адрес: ул. „Брянска“ №30, сградата на НТС.

Всеки, който пожелае, ще бъде консултиран според своите нужди и заявки. Ето все пак няколко идеи с какво може да Ви бъде полезен кариерният консултант:
– Да помогне при изясняване на личните Ви кариерни цели.
– Да Ви помогне да подобрите уменията си за търсене на работа.
– Да помогне при подготовката на документи за кандидатстване и явяване на интервю за работа.
– Да Ви помогне при изготвяне на индивидуален кариерен план за развитие.
– Да помогне при адаптиране на ново работно място и др.

За заявки и записвания се приемат на: ЦПЛР „Кариерно ориентиране- Габрово“- 066 98 88 89; cko_gabrovo@mon.bg или Габровска търговско- промишлена палата 066 80 31 42.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

ОПТ – Габрово обявява търг за две паркоместа

Published

on

„Общински пътнически транспорт“ ЕООД Габрово, обявява публичен търг, с тайно наддаване, за отдаване под наем на две паркоместа на автомобили, извършващи таксиметров превоз на пътници, на 07.08.2020г., с втора дата 11.08.2020г.

Документацията за търга се закупува и получава в административната сграда на дружеството, стая 304.”

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица