Свържи се с нас

Новини

Без наеми на общинска собственост в Севлиево до края на извънредното

По предложение на кмета д-р Иванов поставят под закрила 700 дка вековни гори в района на водохващанията.

Published

on

По 28 точки в дневния ред ще дискутират общинските съветници на редовното заседание на Общинския съвет в Севлиево на 29 април (сряда) от 14.00 часа в зала 300 на Община Севлиево.

Ще бъдат гласувани няколко наредби: допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Севлиево, изменение и допълнение на Наредба за организацията и дейността на клубовете на пенсионерите и хората с увреждания в община Севлиево, както и Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост.

Ще бъде представен и отчет за състоянието, управлението и разпореждането с общинска собственост на Община Севлиево през 2019 г. Ще бъде потърсено и съгласието на общинските съветници за освобождаване от заплащане на наематели или ползватели на общинска собственост с ограничена или преустановена дейност, вследствие на мерките и ограниченията, наложени по време на извънредното положение.

Седем от точките на дневния ред са свързани с допълване на Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост през 2020 г. като сред тях е и отдаването под наем на части от недвижими имоти – публична общинска собственост за предоставяне на здравни услуги и учредяване безвъзмездно право на управление на част от недвижим имот за осъществяване дейността на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Областна служба „Изпълнение на наказанията” – Габрово, Пробационна служба – звено град Севлиево.

Общинските съветници ще гласуват и за разделяне на поземлен имот с идентификатор 65927.501.4379 в град Севлиево и преминаване от публична в частна общинска собственост на проектни новообразувани имоти, както и за предоставяне на земи от общински поземлен фонд на Общинска служба „Земеделие” град Севлиево.

В рамките на заседанието ще бъдат определени гори във фаза на старост на територията на Община Севлиево в района на водохващанията. Става дума за защитени видове бук, а целта е да се запазят тези вековни дървета, които подпомагат спирането на ерозията. Ще се гласува изменение на решение на Общински съвет – Севлиево, което касае споразумение за съвместно финансиране на изграждането на обходен път на Севлиево.

Сред точките е и предаването на активи, придобити по проект: ”Прилагане на децентрализиран модел за управление на био-отпадъците в общините Севлиево, Дряново и Сухиндол, включително изграждане на необходимата техническа инфраструктура – система за разделно събиране и съоръжения за рециклиране на събраните био-отпадъци”.

снимка: Община Севлиево

В рамките на заседанието ще бъдат представени и няколко отчета: за изпълнените от община Севлиево дейности, заложени в Регионалната програма за управление на отпадъците на Регион Севлиево за 2019 г.; за изпълнение на мерките по Програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива на Община Севлиево за 2019 г.; за изпълнение на Мерките по Програмата за намаляване нивата на замърсяване и достигане на установените норми за вредни вещества в атмосферния въздух на град Севлиево за 2019 г.

За одобрение ще бъде предоставен Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Общински план за развитие 2014-2020 г. за 2019 година. Общинските съветници ще разгледат и програмата за закрила на детето в Община Севлиево за 2020 година.

Ще бъде гласувано изменение на Правила за настаняване на лица, желаещи да ползват услугите на „Регионален хоспис” ЕООД – стационар град Дряново с финансовата подкрепа на Община Севлиево.

По две точки ще бъде търсено съгласието на общинските съветници: за свързано застрояване при границата с поземлен имот № 063009 – общинска собственост, местност ”АЗМАКЪТ” по КВС на землището на село Стоките с ЕКАТТЕ 69417, Община Севлиево и за изменение границите на поземлени имоти с идентификатори 65927.503.30 и 65927.503.300 по кадастралната карта /КККР/ на град Севлиево, засягащи УПИ ІV и УПИ VІІ, кв.3 по регулационния план на квартал Балабанца, град Севлиево.

Местният парламент ще гласува дали да бъде разрешено изработването на изменение на Общия устройствен план на община Севлиево, заедно с разрешение за изработване на подробни устройствени планове за промяна предназначението на имоти от землищата на град Севлиево с ЕКАТТЕ 65927.

Ще бъде гласуван и проект за отстраняване на непълноти и грешки в КККР на село Кормянско с ЕКАТТЕ 38652, Община Севлиево за имот с идентификатор 38652.29.339 – местен път на Община Севлиево и съседните прилежащи имоти – частна собственост.

Като последна точка от дневния ред общинските съветници ще гласуват за удостояване на Народно читалище „Развитие-1870” с официално отличие „Почетен знак – Севлиево”.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица