Свържи се с нас

Новини

Силвия Кръстева: Нека запазим живота!

Published

on

Скъпи съграждани,

Нека запазим живота!

Нека съхраним здравето на нас и нашите близки. Нека запазим разсъдъка си и оставим паниката настрана.

Можем да преминем през този труден период, но само ако заедно подходим отговорно и спазваме разпоредбите. За справяне със заразата е необходима дисциплина, спазване на мерки и предприемане на действия, които ще изкарат много от нас от комфортната зона. Но това е малка цена, която ще заплатим за запазване на здравето и живота на нас и хората около нас.

На територията на община Трявна няма регистриран случай на зараза с коронавирус. За да остане така, моят призив към Вас е да спазваме следното:

снимка: Община Трявна

– Да не се допуска струпване на възрастни хора и малки деца на обществени места.
– Да спрат посещенията на детски площадки, дворове на детски ясли, детски градини и училища.
– Да се спазват указанията на здравните власти и органите на реда в дома, на работното място и навън.
– Да се спазва необходимата дистанция помежду си от минимум 2 метра при чакане пред търговски обекти, аптеки, банки и други.
– Работодателите да осигурят на своите служители предпазни средства и да спазят всички необходими санитарно-хигиенни изисквания.
– Нека децата, възрастните хора и хората от рисковите групи ограничат или преустановят излизанията си навън.

Не на последно място, нека уважим и благодарим за работата на медицинските специалисти, които водят една нелека битка.

Призовавам Ви да бъдем отговорни. Нека си помагаме, с каквото можем. През вековете сме преминали и сме се справили с много тежки периоди в човешката история. Можем да се справим и сега. Нека не си позволяваме да загубим вярата си – заради всички нас и за хората, които обичаме.

Силвия Кръстева, Кмет на Община Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица