Свържи се с нас

Икономика

Възпитаници на ТУ – Габрово с уникална разработка в машиностроенето (видео)

Published

on

Двама бивши възпитаници на Технически университет – Габрово са разработили уникална иновация в областта на машиностроенето. Това са конструкторът Мирослав Недялков и програмистът Красимир Кръстев – инженери в „Мехатроника“ АД.

„Нашите машини произвеждат ламинатни туби, които, според желанието на клиента, се пълнят с различни продукти – паста за зъби, боя за коса и др.“, разказва Мирослав Недялков.

Машината, която разработват в момента, е добавка към по-голямата техника. Тя взима готовия продукт и го придвижва до пакетиращата машина, която сортира тубичките в нужната опаковка. Уникалното в разработката е технологията, чрез която ще се пренасят тубите.

Според програмиста Красимир Кръстев всеки проект е ново предизвикателство. „Ние направихме система, която се управлява на няколко нива. Най-ниското са сервозадвижвания и пневматични изпълнителни механизми, а на по-високото ниво имаме управляващи контролери и компютри.“

Цялата машина е свързана към интернет. Така специалистите могат дистанционно да я диагностицират и при нужда да оказват съдействие на клиентите.

Последната разработка на Мирослав и Красимир е предназначена за индийска фирма, работили са и за японска компания, където са успели да впечатлят колегите си от най-развитата държава в Азия. 98% от инженерите в „Мехатроника“ АД са възпитаници на Технически университет – Габрово.

Чрез съвместен проект през миналата година в завода стажуваха студенти както от габровския, така и от чужди университети.

Чрез бизнес ориентираното обучение голяма част от завършилите Техническия университет намират професионална реализация в местни фирми.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица