Свържи се с нас

Новини

Снегопочистването в Габрово не се справи, призна кметът

Published

on

„Не съм удовлетворена от качеството на снегопочистване в нашия град, въпреки, че трябва да признаем, че снеговалежът беше интензивен. С наличните ресурси, с които разполагаме и по правилата, които действат, няма как едновременно всички улици да бъдат почистени на асфалт. Въпреки това категорично считам, че Общинско предприятие „Благоустрояване“ не можа да се справи с тази задача така, както очаквах.“

Това признание даде пред журналисти по време на брифинг Таня Христова, която коментира темата, свързана с чистенето на улиците в Габрово от последния, оказал се втори за този зимен сезон, падал сняг.

От думите на кмета стана ясно, че е изискала официално обяснения за причините, които са довели до ситуацията с непочистените улици в Габрово. През вчерашния ден документите са пристигнали на бюрото на Таня Христова, като кметът посочи, че ще си направи анализ и увери, че ще има наказания, съобразени с правомощията й.

Тя съобщи, че има приоритетност в почистването от снега на улиците в един град, като подчерта, че това са основните улици и достъпът до значими институции. В тази връзка кметът не спести критиките си към снегопочистването и сподели, че било пропуснато чистенето на улицата и подходът към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

„Никога зимата не е лесна. Високи са очакванията на габровци. Такива трябва да бъдат и моя задача е повече да не допускам подобно ситуация да се случва. Наша задача е да работим целогодишно за обезпечаване доброто състояние на наличната механизация, за намиране на начини тя да се обновява и най-вече за организиране на човешкия ресурс, по такъв начин, че да се справя с конкретните задачи“, заяви Таня Христова.

В отговор на поставен журналистически въпрос дали кметът на Габрово ще приеме оставката на управителя на ОП „Благоустрояване“, ако такава бъде подадена, Христова отговори, че ще разсъждава над конкретната ситуация, но счита, че на този етап няма основание за освобождаване на Диян Кехайов.

„Поощрявам директорът на ОП „Благоустрояване“ също да предприеме действия, които от една страна да бъдат свързани с наказания на тези, които не са успели да се справят, разбира се при обективни обстоятелства, и категорично създаване на организация, която ще позволи при възникване на снеговалеж, без значение дали е обилен и не толкова, за справяне, съобразно очакванията на гражданите“, допълни още Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Три спортни клуба ще ползват вече сграда на ПИЦ на Узана

Published

on

Безвъзмездно право на ползване на Сдружение „Клуб по спортно ориентиране „Узана“, Сдружение „Спортен клуб по биатлон „Узана“ и Сдружение „Спортен клуб по ски бягане „Узана 2007“ Габрово върху сграда на Посетителския информационен център (ПИЦ) в местността Узана беше учредено по време на вчерашната редовна сесия на Общински съвет – Габрово.

Сградата ще служи като постоянна база за лагери и тренировки на трите спортни клуба, посочиха от администрацията на кмета.

Представителят на Община Габрово в Общото събрание на акционерите на „Общинска банка” АД, гр. София – Митко Димитров няма да вземе участие и да присъства на редовното Общо събрание на акционерите, което ще се състои на 27 септември, стана известно още на заседанието на местния парламент.

Причината за това е, че Община Габрово притежава малък брой акции, които представляват 0.011 % от общия брой и представителят на Община Габрово не би могъл да влияе чрез гласуване на решенията на Общо събрание на акционерите. Аналогично решение беше взето и за общото събрание на акционерите на „Нова Деница“ АД.

Беше одобрена Програма за развитието и дейността на „ДКЦ І Габрово” ЕООД за периода 2021 г.-2023 г. Тя включва инвестиции в апаратура, подобряване на условията на работа на кабинети и лаборатории, повишаване на квалификацията на персонала.

Управляващото мнозинство в състава на Общински съвет – Габрово отхвърли искането за безвъзмездно право на ползване за Сдружение „Национално движение Русофили“ върху част от самостоятелен обект, представляващ офис № 37 в сградата на ул. „Р. Каролев № 2“.

Учредено бе безвъзмездно право на ползване на Регионален хоспис ЕООД върху част от имот – частна общинска собственост, с адрес ул. „Райчо Каролев“ №2 ет. 4, офис 31.

В днешния ред на общинските съветници бяха включени точки, касаещи продажбата на няколко имота – частна общинска собственост: заведение за хранене и развлечение и Приемателен пункт с. Новаковци; имот на ул. „Христо Смирненски“ №19; апартамент №19, ул. „Младост“ 10; апартамент № 48 на ул. „Свищовска“ №73; апартамент № 18, ул. „Венец“ №10.

Като извънредна точка бе внесено и гласувано съгласие за отдаване под наем на Бакърджийска работилница в РЕМО Етър. Не беше приет отчетът на дейността на фондация „Узана“ и отхвърлено гласуването на 2000 лв., с които да бъдат покрити разходите на фондацията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

560 бали слама изгоряха в севлиевско село

Published

on

Петстотин и шейсет бали слама и постройка изгоряха при пожар, станал в севлиевското село Агатово.

Инцидентът се е случил в сряда, около 23.15 часа. По първоначални данни, пламъците възникнали в стопанска постройка, собственост на 69-годишен жител на Севлиево.

Разразилата се огнена стихия успяла да погълне балите слама, собственост на 44-годишен жител на Агатово, които били съхранявани в постройката.

На местопроизшествието бил извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Действията по разследването се провеждат под надзора на Районната прокуратура в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“ този уикенд

Published

on

Силно габровско присъствие и приятелски поздрав от Велико Търново ни очакват в последните два дни от Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“.

На 26 септември, събота, от 17.00 часа на сцената на площад „Възраждане“ ще излязат актьорите от Държавен куклен театър – Габрово, за да ви представят спектакъла „Огнивото“.

18.00 е началният час на представлението „От кулата“ на „Малка театрална компания“.

В неделя, 27 септември, фестивалът закрива основният му организатор – Театър Весел с любимата на малки и големи приказка „Храбрият оловен войник“. Началото е в 17.00 часа.

Входът е свободен!

Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и със съдействието на Община Габрово. Организатори са Театър Весел и РА „Елмазови“.

При лошо време спектаклите ще се играят в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица