Свържи се с нас

Новини

Слуховете за новия заместник – кмет се оказаха верни

Published

on

Носещите се в габровската общественост слухове от края на миналата и началото на тази година, че досегашният директор на Дирекция „Местни данъци и такси“ ще бъде назначен за заместник – кмет на Община Габрово, се потвърдиха и оказаха верни.

Мария Йозова се присъединява към кметския екип на Таня Христова и ще бъде неин заместник по „Финанси и собственост“, заменяйки на поста предшественика й Климент Кунев, който беше избран за председател на Общински съвет – Габрово.

Това научаваме от първа страница на габровския печатен ежедневник, който днес, 4 февруари, първи съобщи новината.

Темата с новото попълнение към екипа на кмета Таня Христова бе няколко пъти поставяна от журналист на „Габрово Нюз“ на брифинги, но градоначалникът така и пожела да оповести името на своя нов заместник, с аргумента, „че като му дойде времето ще бъде съобщено“.

Новината, че Мария Йозова е новият заместник – кмет на Общината потвърдиха за нашата медия и от администрацията на кмета.

Новият заместник на Таня Христова, с ресор „Финанси и собственост“, беше обсъден в социалната мрежа и от областния председател на БСП – Габрово. На личния си профил във фейсбук Николай Григоров коментира назначението, подчертавайки, че именно Йозова е „човекът, който най-яростно защитаваше повишаването на местните налози в края на миналата година.“

По думите му новият пост на г-жа Йозова е „награда за добре свършената работа“. Според него обаче тя ще трябва да положи доста повече усилия, за да се справи с проблемите на секторите, за които ще отговаря. А те са достатъчно тежки и отговорни, счита Григоров, който пожелава успех на новото поприще за заместника на Таня Христова и очаква първите й действия като зам.-кмет.

Коя е Мария Йозова?

снимка: Община Габрово

От февруари 2011 г. до назначаването й на новата длъжност Мария Йозова бе директор Дирекция „Местни данъци и такси“. Тя е родена на 15.09.1977г. в Свищов.

От 1979 г. живее и работи в Габрово. Завършва средното си образование в Техникума по ресторантьорство и хотелиерство в град Габрово.

Магистър е по специалността „Счетоводство и контрол“ в Стопанска академия „Д.А. Ценов“ град Свищов от 1999 г. От 2000г. до 2006г. работи, като финансов ревизор, а в последствие, като вътрешен одитор в Агенция за държавна финансова инспекция.

От 2006 г. работи в Община Габрово, дирекция „Местни данъци и такси“, като главен експерт, а от 2011г. като Директор.

Притежава сертификат за вътрешен одитор в публичния сектор от август 2013г. Участвала и участва в управлението на пет проекта, финансирани по различни Европейски проекти и програми.

*Публикуваната информация е актуализирана в 14.23 часа*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Благотворителен базар за 4-годишната Мария

Published

on

Благотворителен базар в подкрепа на 4-годишната Мария от Габрово ще се проведе в събота, 29 февруари, от 10.00 до 18.00 часа в Спортна зала „Орловец“.

Инициативата е на Габровски майки даряват надежда.

„Заповядайте да купите мартенички за вашите семейства и колеги! Включете се в Благотворителната ни акция!

На базара ще има и доста други неща, изработени от децата на Габрово, които те ни дариха, за да помогнат на Мария…

Едно габровско дете на 4 години, което има нужда от вашата подкрепа! Благодарим ви, добри хора!“

От Габровски майки даряват надежда

Зареди още

Новини

Работна среща за винетките при областния

На работна среща при областния управител бяха обсъден предложения на общините за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса

Published

on

Кметовете на общините и директорът на Областно пътно управление – Габрово проведоха работна среща при областния управител Невена Петкова, по време на която бяха обсъдени искания за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса.

снимка: Областна администрация – Габрово

Всички те са категорични, че търсят начини да защитят интересите на живеещите на територията на съответната община. Ето защо на днешната работна среща, бяха коментирани в детайли конкретни предложения на кметовете, които следва да изпратят до Агенция „Пътна инфраструктура“.

снимка: Областна администрация – Габрово

В случай че исканията им бъдат удовлетворени ще се сключи споразумение между АПИ и съответната община, като трябва да е ясно, че текущата поддръжка на пътищата, за които са отпаднали винетните такси в рамките на общината, както и зимното поддържане на тези участъци ще става за сметка на АПИ с дофинансиране от общинските бюджети – уточни директорът на ОПУ – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

По време на срещата бяха коментирани и конкретни финансови параметри за ремонт и поддръжка, както и за зимно почистване на различните видове пътища, на годишна база.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Деца се докоснаха до миналото чрез технологиите

Kак съвременните технологии помагат на децата по-лесно да разберат миналото?

Published

on

Вълнуващ ден в Дечковата къща имаха учениците от клуб „Традиции и ценности“ при ОУ „Неофит Рилски“, с ръководител Анатолий Антов.

снимка: Община Габрово

Любознателните деца посетиха музейния обект и видяха как съвременните технологии могат да помогнат на младите хора по-лесно да разберат миналото.

След виртуалния тур учениците с интерес разгледаха експозицията и с трепета на изследователи откриваха културните ценности, които вече са видели с очилата за виртуална реалност и такива, които са пропуснали.

снимка: Община Габрово

На тръгване всички получиха подарък – образователното помагало, създадено по проекта „Неформално образование в ревитализирана музейна среда“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица