Свържи се с нас

Новини

Воден режим в три села и махала Поповци

Published

on

Поради продължителното засушаване и намален дебит на водоизточниците и по предложение на кметски наместник с. Лесичарка, ВиК – Габрово променя режима на водоподаване в селата Лесичарка, Драгомани, Костенковци и махала Поповци.

Вода се подава вечер от 18.00 часа до 22.00 часа. Промяната влиза в сила от 10 януари, информираха от Община Габрово.

Дружеството си запазва правото да променя и отменя режима на водоподаване, съобразно промяната в климатичните условия, допълват още от администрацията на кмета.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

77 нарушения на пътя през нощта само за този уикенд в региона

Published

on

77 нарушения на пътя през нощта констатираха органите на реда през отминалия уикенд при специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Резултатите от акцията бяха обявени днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Засилените проверки за установяване на водачи, управляващи автомобили след употреба на алкохол, наркотици и установяване на неправоспособни водачи, се проведоха в периода от 15 до 17 март, за времето от 21.00 до 03.00 часа на територията на цялата област Габрово.

Целта на акция бе намаляване на пътнотранспортния травматизъм чрез превенция и контрол на нарушения, водещи до тежки пътнотранспортни произшествия.

В хода на операцията бяха извършени проверки за установяване на водачи, управляващи след употреба на алкохол, наркотици или техни аналози, установяване на неправоспособни водачи, използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на МПС, ползване на обезопасителни системи за превоз на деца в МПС.

От петък до неделя бяха извършени проверки на общо 312 автомобила и 361 лица. Констатираните нарушения са 77, за които полицаите съставили 9 акта и наложили 68 глоби с фиш.

Установен е бил един водач, шофирал след употреба на алкохол, като дрегерът отчел 2.19 промила. Нарушенията за неизползване на обезопасителни колани са 3, а 1 бил санкциониран за превоз на дете без обезопасителна система.

Зареди още

Новини

Ученици от НАГ посетиха Окръжния съд в Габрово и присъстваха на дело

Published

on

По инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/, ученици от 12 в клас на Национална Априловска гимназия с лектор по право Кристиян Любенов, посетиха Окръжен съд – Габрово и присъстваха на гражданско дело.

Преди делото, Стела Цонева – експерт „Връзки с обществеността”, обясни реда за провеждане на съдебните заседания, ролята и мястото на участниците в процеса, как се образува едно дело и през какви етапи преминава неговото разглеждане.

В хода на лекцията младежите се запознаха с разликите между наказателни и граждански дела, със структурата на съдебната система и функциите на съдебната власт. Те научиха също как се осъществява правораздаването у нас, как работят районен, окръжен, апелативен, административен и върховен съд, a съдия Велемира Димитрова поясни как съдебната власт защитава правата и законните интереси на гражданите и държавата, отговори на многобройните въпроси на учениците и разговаря с тях за предизвикателствата на съдийската професия.

Посещението в Окръжен съд – Габрово бе част от образователната програма на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Зареди още

Любопитно

Делфинариумът във Варна прави безплатни представления за децата през ваканцията

Published

on

„Делфинариум Варна“ организира безплатни представления за децата – „Ваканция с делфините“. Те ще се състоят в периода 30 – 31 март, от 12.00 и от 15.00 часа, когато започва априлската ваканция.

Това са два дни с по две представления, които ще бъдат обогатени с анимационна програма на Бате Сашо Капитана с много игри и награди за публиката. Децата ще влизат безплатно, а цената на билет за възрастни е 15 лв. на човек.

Заповядайте да участвате в шоутата. Ще се пее, танцува, играе волейбол и футбол, и ще се въртият обръчи заедно с делфините. Можете да закупите своя онлайн билет тук: https://dolphinariumvarna.bg или на касата в деня на представлението.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица