Свържи се с нас

Новини

Разкопаха бул.“Априлов“ след авария по водния цикъл

Published

on

Траншейно асфалтираният с европейски средства в рамките на интегрирания проект за Воден цикъл на Габрово и остатъчно доасфалтиран със средства на габровци чрез заем булевард „Априлов“, беше разкопан, за да бъде отстранена ВиК-аварията, за която вчера, 7 ноември, ви информирахме.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Ремонтните дейности започнаха днес, 8 ноември, сутринта, а в часовете преди обед изтичането на безценния воден ресурс, чиито загуби ще трябва да бъдат платени вероятно от сметките на хората, беше преустановено.

В района на кръстовището, регулирано с нова светофарна уредба на бул.“Априлов“ с ул.“Райчо Каролев“, имаше разположена техника, а екип на „ВиК“-Габрово се справи с належащия ремонт. Чисто новата асфалтова настилка бе нарязана и разкопана от багер.

Движението в участъка бе регулирано с пътни знаци, упоменаващи преправката и регулиращи трафика на автомобили. Колите бяха пренасочвани за преминаване в лентата на бул.“Априлов“ в посока центъра.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Ремонтните дейности предизвикаха известно затруднение в движението, поради наличните машини, но шофьорите търпеливо и с разбиране изчакваха реда си, за да преминат покрай аварията, видя репортер на „Габрово Нюз“.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

След приключването на ремонта обаче извършеният изкоп бе засипан само с инертен материал. „Разкопката“ започна веднага да създава предпоставки за инциденти, тъй като много водачи, за да я избегнат, прекрачват двойно непрекъснатата пътна маркировка и навлизат в лентата за насрещно движение по булеварда.

Следите от претупания ремонт можеха да бъдат видени и с невъоръжено око, тъй като разпиляният от колите чакъл присъстваше на пътното платно.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Почистването на района след ремонта също бе тема на коментар от местните, които заявиха пред екип на медията, че чистотата е далеч от европейската, заради калта и водата, стичаща се по булеварда и стигаща до кръстовището с ул.“Лазар Донков“.

Към момента не е известно дали районът на аварията ще бъде цялостно преасфалтиран, по ширината на пътното платно, или само в рамките на повредата.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

За огромно съжаление „явлението“ се повтаря за пореден път. И ако за габровци в последно време подобна гледка бе нещо обичайно, свикнали с рововете от последните години, то навярно за гостите на града си е поредната „БГ атракция“.

Както обикновено коментарите за случващото се, в рамките на Габрово, оставяме на вас.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица