Свържи се с нас

Новини

Премахват опасна сграда в центъра на Габрово (снимки)

Published

on

Започна събарянето на опасна сграда в центъра на Габрово, научи от свои добре осведомени източници „Габрово Нюз“. Дейностите по премахването й стартираха днес, 8 ноември, в часовете преди обед.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Двуетажната къща, намираща се в района на кръстовището за МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово на улиците „Емануил Манолов“ и „Чардафон“, беше изпепелена съвсем наскоро при голям пожар, станал тази пролет.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Въпреки нанесените тогава сериозни щети, сградата през лятото се превърна в предпочитано място за самонастанили се в нея хора. Съществуваше риск някой да пострада или сградата да се самосрути, което е и вероятната причина за нейното премахване сега.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Днес на място имаше багер, който сриваше останалото след огнения ад, а камиони изчакваха да бъдат натоварени с нейните отломки, видя репортер на „Габрово Нюз“, а превалелият кратък дъжд над Габрово помогна да не се вдига голям прахоляк.

Очаква се работата по събарянето на опасната постройка да приключи в рамките на днешния ден, но вероятно дейностите по почистването на мястото ще продължат и през утрешния съботен ден.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Поради характера на работата вероятно днес, 8 ноември, ще бъдат въведени временни мерки на движението на автомобили в района на премахването, съгласувани с полицията. Трафикът няма да бъде ограничаван.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Теренът е отчужден. На този етап ще бъде премахната само тази опасна двуетажна къща, но съвсем скоро подобна съдба ще споходи и други три постройки в района, по някои от които текат процедури за отчуждаване и са на различен етап.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Идеята е сградите да бъдат цялостно премахнати, а на тяхно място да бъде изградена нова улица, свързваща „Емануил Манолов“ със „Скобелевска“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Челен удар при изпреварване на тир край Богатово завърши фатално

Published

on

64-годишен мъж от Севлиево загуби живота си при тежка катастрофа. Фаталният инцидент е станал снощи, около 17.20 часа в района на село Богатово, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

На място незабавно са насочени екипи на Пътна полиция и спешна помощ. Установено било, че 31-годишна жена от София, управлявайки „Ауди А6“ в посока Варна, на заснежен участък от пътя предприела маневра изпреварване на товарен автомобил „МАН“, с прикачено полуремарке.

Снимка: Пламен Христов, фейсбук

В края на маневрата шофьорката изгубила контрол над управлението на леката кола, навлязла в насрещното движение и се ударила челно във “Фолксваген Голф“, управляван от 64-годишен севлиевец, след което се ударила в бронята на товарния автомобил.

В следствие на сблъсъка водачът на “Голф“-а починал на място.

Пробите за алкохол и наркотици на 31-годишната жена и водача на товарния автомобил са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица