Свържи се с нас

Крими

Пътна полиция стартира акция „Зима“

От 1 до 30 ноември на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, ще се проведе традиционната акция „Зима“. Новината за медиите съобщи днес, 31 октомври, на брифинг началникът на Сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Пенчо Пенчев.

Той информира, че акцията ще бъде разделена на три основни етапа и ще се реализира в партньорството на Съюза на българските автомобилисти и Български Червен кръст. От 1 до 10 ноември работата на служителите на Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Габрово ще бъде насочена върху извършването на проверки на велосипедисти и водачи на превозни средства, с животинска тяга.

От 11 до 20 ноември акцент на акцията ще бъде поставен върху правилното движение на пешеходците по пътното платно, както и поведението на водачите спрямо пешеходните. В рамките на третата кампания от акция „Зима“, от 21 до 30 ноември, ще бъдат наблюдавани водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите, както и готовността им за движение при зимни условия.

Гл.инспектор Пенчо Пенчев съобщи още, че във връзка обявените кампании ще бъдат планирани специализирани полицейски операции със съответната насоченост, при които независимо от обявените теми при установяване на нарушение по ЗДвП ще бъде вземано отношение на място.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия ще бъде отбелязан по време на акция „Зима“ на 17 ноември от 11.30 часа в храма „Света Богородица“ ще бъде отслужена служба.

По време на акцията доброволци от Детското полицейско управление и БЧК – Габрово ще раздават на участниците в движението листовки и брошури, специално подготвени с изискванията за леките автомобили и препоръките за зимния период.

Участие в брифинга за медиите взеха и Любен Симеонов, председател на СБА – Габрово, и Стефан Стойчев, директор на Секретариат на областен съвет на БЧК – Габрово, които представиха препоръки за безопасност при зимни условия и оказване на първа помощ при пътнотранспортно произшествие.

Пред журналистите беше представен и новият началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Габрово комисар Зина Радулова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Търсят шофьор, блъснал пешеходец на пътека в Габрово

Полицията в Габрово издирва шофьор на лек автомобил, блъснал пешеходец на пътека. Инцидентът се е случил в петък, 8 ноември, около 17.00 часа на сигнализирана пешеходна пътека в района на улица „Скобелевска“.

По първоначални данни, лек автомобил с неустановени марка, модел и регистрационен номер, блъснал преминаващ пешеходец. След удара, водачът на моторното превозно средство провел разговор с блъснатия от него 36-годишен габровец, след което го транспортирал до центъра за Спешна помощ в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

В следствие на пътнотранспортния инцидент, пешеходецът получил леки натъртвания и охлузвания в областта на ръцете и дясното рамо, за щастие животът му бил извън опасност.

Причинилият и не подал сигнал в полицията виновен водач, както и управляваният от него автомобил се издирват от органите на реда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Съдят собственик на фирма за укрити данъци

Окръжна прокуратура-Габрово предаде на съд собственик на дружество за данъчно престъпление.

Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу собственик на дружество за данъчно престъпление.

Обвинението срещу Г. Т. е за това, че на 17.01.2015 г., в Габрово, като собственик и управител на Еднолично дружество с ограничена отговорност, избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в големи размери в Годишна данъчна декларация по Закона за корпоративното подоходно облагане за данъчния финансов резултат и дължим корпоративен данък за 2014 година. Декларацията се изисква и подава по силата на закона, подадена в ТД на НАП-Велико Търново, офис-Габрово по електронен път, чрез Ц. Д. и подписана с електронния й подпис, като затаил истина за действителната обща печалба от дейността на дружеството в размер на 67 158.52 лева, и укрит корпоративен данък в размер на 6715.85 лева, което е в големи размери.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Престъпна комбина се поблазни от кабели

Полицията в Габрово установи и арестува 42-годишен осъждан мъж и 32-годишна с чисто съдебно минало, и двамата местни жители, за които са налице данни, че са извършители на престъпление от общ характер.

Двамата са били уличени в извършване на кражба на многожилни кабели от избено помещение в Габрово, извършена за времето от 2 до10 октомври тази година.

Вещите, предмет на престъпление са били намерени и иззети от полицейските служители. Материалите от образуваната по случая преписка ще бъдат предадени в прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица