Свържи се с нас

Новини

Стотици поискаха промяна в Габрово

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Published

on

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

Стотици габровци изпълниха салона снощи (24 октомври) на Драматичния театър „Рачо Стоянов“ в Габрово, за да изразят подкрепата си на кандидатите на левицата преди изборите в неделя.

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

С много смях и аплодисменти те станаха част от Сатирично-музикалното шоу „ОбщинЪтЪ“, което им бе подарено от кандидата за кмет Ивелин Николов и кандидатите за общински съветници.

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

Габрово е град с история, с минало и трябва да бъде с бъдеще, заяви преди началото на сатиричните скечове актьорът Георги Низамов.

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

„Може ли младите да имат перспектива и да останат живеят в Габрово? Какво правим с транспорта, с градския и с междуградския, със задръстванията? Как могат заплатите да станат по-високи? Как за оцелеят малките габровски фирми? Откъде ще се информират габровци за ставащото около тях? Ще променим ли страховитите силуети на пустеещите сграда?“

Все въпроси, след които, освен Низамов, всеки в залата търсеше отговор в предложенията на бъдещите кмет и съветници от БСП и АБВ.

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

Промяната е възможна, заяви бъдещият кмет Ивелин Николов. В Габрово може да се живее по-добре, възможно е децата ни да искат да останат тук, тук да се реализират и да отглеждат и своите деца, продължи той.

снимка: Местна коалиция „БСП за България“
снимка: Местна коалиция „БСП за България“

Скечовете за „младите“ и „старите“, за транспорта и задръстванията, за парите и цените, се редуваха един след друг. Смях и музика белязаха кулминацията на кампанията на левицата в Габрово.

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

Приоритетите на коалиция „БСП за България и АБВ“ с номер 68 в бюлетината:

Повече пари за хората и за общината
• Целеви средства в общинския бюджет на разположение на кметовете на кметства, което ще подобри административното обслужване и ще доведе до по-добро изпълнение на задълженията на кметовете
• Подобряване качеството и съкращаване сроковете при предоставяне на административни услуги за гражданите и бизнеса.

Общината – добър стопанин
• Общинската собственост да е в помощ и услуга на гражданите и бизнеса на Габрово.
• Да се търсят начини за преустройство на пустеещите сгради

Властта – във всеки гражданин
• Пряко участие на повече граждани в местното самоуправление със стимулиране на присъствието на заседанията на Общинския съвет и неговите комисии, както и иницииране на референдуми при вземането на важни решения
• Изграждане на квартални и селски граждански консултативни съвети при управлението на общината

С грижа за децата, родителите ни, семейството
• Намаляване на таксите за детските градини, а в края на мандата изцяло да се поемат от общинския бюджет; Достъпни за всички родители цени на детската кухня и увеличаване капацитета на кухнята за социално слаби;
• Подкрепа за създаване и функциониране на клубове на пенсионера в кварталите и в населените места Образование, култура и духовност
• Търсене на възможности, в сътрудничество с бизнеса, за повече средства за професионалните гимназии.
• Търсене на възможности за създаване на подходяща среда за отдих и личностна реализация на младите. Общинска помощ за възстановяването на Младежкия културно-информационен център

Здравето не е стока
• Подкрепа за медицинските практики в малки населени места;
• Създаване на мобилни лекарски екипи и мобилна общинска аптека;

Сигурност за хората
• Изграждане на нови зони за видеонаблюдение в районите на учебни заведения, паркове, спирки, подлези и други обществени пространства;

Общината – нашият дом
• Ефективен и достъпен градски и междуселищен транспорт на поносими цени и нова транспортна схема
• Догонващо развитие на крайните квартали, вътрешнокварталните пространства и малките населени места.

Ще работим в полза на обществото и гражданите – за добър и достоен живот в Габрово!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Местна коалиция „БСП за България“ (БСП за България, АБВ). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица