Свържи се с нас

Новини

Д-р Анелия Толева: Здравеопазването, образованието и градският транспорт не са услуга, а задължение

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Published

on

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

– Доктор Толева, Вие сте уважаван и известен детски лекар. За първи път срещаме името ви в листата за кандидати за Общинския съвет в Габрово. Какво ви провокира, за да станете част от екипа на Ивелин Николов?
– Благодаря на екипа на кандидат кмета на Габрово Ивелин Николов за това, че издигнаха кандидатурата ми за общински съветник. Ивелин Николов е с ясна платформа и отговорност към града. Той не е спирал да работи за Габрово! Платформата и осъществимите идеи са неща, които ме привлякоха в този екип.

– Повече от 20 години работите в сферата на детското здравеопазване. Какви са вашите идеи за развитието на здравеопазването?
– Желанието ми е в малките населени места да се създадат мобилни аптеки и мобилни лекарски екипи, които да осъществяват здравеопазване в отдалечените райони на нашата община. Реална помощ за областната болница „Д-р Тота Венкова“ от Община Габрово, което е напълно осъществимо. И нека повишим раждаемостта и броя на новородените деца в Габрово, такъв, какъвто е бил в годините назад.

– Кои са вашите каузи, които ще устоявате в други сфери на живота тук?
– Освен здравеопазването, приоритет ще ми е и задържането на младите хора в града, чрез създаването на младежки културно – информационни центрове и възстановяването им на територията на общината. Нека Габрово се развива като просветен и културен център, защото имаме всички възможности за това. Приоритети също ще ми бъдат градският транспорт и образованието. Здравеопазването, образованието и градският транспорт не са услуга, а задължение на местната власт. Всичко това е заложено и в нашата платформа и е осъществимо с работата, която ще извършим.

– Какво е Вашето послание към Габрово и габровци, и защо е важно да се гласува на предстоящите избори?
– От всеки зависи дали ще се остави на случайността да си прави експерименти в нашето трудно ежедневие. Гласуването е начинът да променим всекидневието ни към по-добро и сами да определяме съдбата си, а не да разчитаме на някой друг. За това – гласувайте с номер 68 в бюлетината, защото само така Габрово ще има едно по-различно и успешно от сегашното управление, което достатъчно ни е разочаровало през годините.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Местна коалиция „БСП за България“ (БСП за България, АБВ). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица