Свържи се с нас

Новини

„Демократична България – обединение“ представи приоритетите си за управление на Габрово

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Published

on

снимка: Коалиция „Демократична България – обединение“

В съботния ден, 12 октомври, кандидатът за кмет от „Демократична България – обединение” Григор Григоров и част от кандидатите за общински съветници се срещнаха с граждани на Габрово на улица „Радецка“. Те представиха своите виждания и приоритети за доброто управление на община Габрово.

снимка: Коалиция „Демократична България – обединение“

В директните разговори, освен злободневните теми –ниски доходи, малки пенсии, засилено ромско присъствие, гражданите поставиха важни и нерешени за града проблеми:
• Нередовният обществен транспорт и лошото качество на услугата. Старата и лоша транспортна схема, старите и амортизирани автобуси, и отдавна закъснелите мерки на общината. Беше коментирано, че предприетите действия са крайно ненавременни и засега не се усеща съществено подобрение на транспортната услуга.
• Състоянието на общинския пазар. Едва ли в областен град може да се види по-неугледен и занемарен общински пазар. Лош вид на щандовете, високи цени и лошо качество на предлаганите продукти. Сега са предприети някакви разчиствания на част от пазара като слуховете говорят, че ще прави паркинг.
• Липсата на достатъчно паркоместа в централната градска част, дори и за живеещите там. Също масовите нарушения на правилата за паркиране, които сякаш на никого не правят впечатление – нито полиция, нито община. Гражданите изразиха тревога относно бъдещия статут на Синята зона. Тревожат ги правилата, по които живеещите ще плащат и паркират своите автомобили. Загрижени са и за обхвата(границите) на Синята зона. Постоянно се променят границите и зоната се разширява. И никаква обществена информация какви са намеренията на общината.
• Изрази се становище, че периодично в града се увеличава популацията на бездомни и скитащи кучета. Събират се на групи (глутници) и обикалят кварталите на града. Хората не виждат и усещат ефективността от предприетите мерки.

снимка: Коалиция „Демократична България – обединение“

Кандидат – общинските съветници Ивелин Стоянов, Иван Иванов, Юли Енчев и Велимира Гугова оцениха,че общественият транспорт е важен за града и неговото бързо осъвременяване с екологично чисти автобуси е крайно наложително.

снимка: Коалиция „Демократична България – обединение“

Разработването на нова транспортна схема ще бъде един от основните им приоритети в бъдещия Общински съвет. Според „Демократична България” сама по себе синята зона не решава проблема с паркирането. Трябва да се търсят нови места за изграждане на нови съвременни паркинги.

снимка: Коалиция „Демократична България – обединение“

Групата посети закритата за посетители зоологическа градина на града. Кандидат – кметът Григор Григоров в своята програма за управление на града е предвидил изграждане на нова, отговаряща на изискванията МОСВ зоологическа градина. Младите хора искат за децата си допир до дивата природа.

снимка: Коалиция „Демократична България – обединение“

В своята програма за управление награда „Демократична България“ е предвидила и съхранение на историческото наследство. Част от това наследство е крепостта „Градище”. През последните десет години управлението на община Габрово не оцени този скрит потенциал за исторически туризъм. С неголеми инвестиции и добра реклама местността Градище би се превърнала в един атрактивен обект за български и чужди туристи. Необходимо е да се продължи работата за пълното разкриване и консервация на крепостта. Необходимо е и да се изгради и съпътстваща инфраструктура за посетителите на обекта.

снимка: Коалиция „Демократична България – обединение“

*Публикуваният материал е предоставен от коалиция „Демократична България – обединение”. Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Новини

Комисията за борба с корупцията с изнесена приемна в Габрово и Дряново

Published

on

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 44-то Народно събрание ще проведе изнесена приемна в Габрово на 13 юли, понеделник.

От 10.30- до 12.30 часа в залата на първия етаж на Община Габрово експертите към Комисията ще отговарят на въпроси и сигнали на граждани.

По-късно през деня приемна ще се проведе и в Дряново. Началният час е 14.30, в сградата на Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разрешиха провеждането на съботния пазар, но на ново място (обновена)

Published

on

Провеждането на съботния пазар в Габрово е разрешено. Той ще се проведе на ул.“Д.Л.Заменхоф“, в участъка от Търговска база до магазин от голяма търговска верига, а не както досега на ул.“Свищовска“.

Това стана ясно след проведеното днес, 10 юли, следобедно заседание на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на КОВИД – 19. Мястото осигурява оптимално спазване на всички противоепидемични мерки. Участъкът ще бъде затворен за движение на автомобили от 06.00 часа до 14.00 часа в съботния ден, 11 юли.

Община Габрово призовава всички търговци на седмичния пазар за промишлени стоки тип „битак“, на фермерския пазар, на Централния кооперативен пазар и пазар Шиваров мост да спазват строго необходимите противоепидемични мерки и да носят предпазни маски и ръкавици.

Посетителите на всички пазари на територията на общината трябва да избягват струпванията, да спазват необходимата физическа дистанция и да носят предпазни маски и ръкавици.

Кризисният щаб предлага още на кметовете на общините в област Габрово при провеждане на кооперативни пазари, фермерски пазари, стокови тържища и пазари тип „битаци“ до 15 юли, същите да се провеждат при строго спазване на противоепидимичните мерки, указани от министъра на здравеопазването.

Трябва да се спазва поточност на движението, разстояние от минимум 2 метра между търговските маси, а дистанцията между клиентите да от 1,5 метра, като е препоръчително носене на лични предпазни средства /маски/ от купувачи и продавачи.

Щабът реши още, че в периода от 10 до 12 юли, включително, на територията на област Габрово се допуска провеждането на предварително организираните групови празненства – сватби, кръщенета и други семейни празненства, с над 30 присъстващи, но при стриктно изпълнение на всички противоепидемични изисквания, посочени в заповедта на министъра на здравеопазването от 9 юли.

*Публикуваната информация е актуализирана в 18.10 часа*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Дъжд от голове в мачовете от 20-я кръг на Неделната по футбол

Published

on

Истински дъжд от голове се изля в неделния следобед, когато се изиграха мачовете от 20-я кръг на Английската неделна лига на Габрово.

Той започна с дербито между „Палаузово БТ“ и „Копакабана“. Двата отбора изиграха красив и динамичен мач, в който постоянно се догонваха в резултата. В крайна сметка, с два късни гола, „Копакабана“ изтръгна успеха с 4:3. Два гола за победителите отбеляза Пламен Меразов, а по един вкараха Ивелин Димитров и Даниел Христов. За „палаузовци“ на два пъти се разписа Николай Стоянов, а веднъж Мартин Иванов.

Във втората среща, тимът на „Мърси“ записа убедителна победа над „Идеал Стандарт Видима“, с 14:4. Павел Йорданов и Станислав Димов се разписаха по четири пъти, Цветан Енчев отбеляза хеттрик, два гола добави Божидар Василев, а веднъж вкара и Боян Димов. За „севлиевци“ два гола вкара Симеон Иванов, а по веднъж точни бяха Тихомир Мангелов и Александър Тодоров.

В третата среща, лидерите от „Ресторант Еделвайс“ също бяха убедителни и надиграха „Рио“ с 16:3. Впечатляващите тринадесет гола отбеляза Иван Лесев, два добави Милен Панчев, а един Димитър Христов. За „Рио“ два гола вкара Мартин Ширтев, а един Васил Цвятков.

В последната среща за деня, „ФК Орлите“ поведе рано срещу „Pasta Gabrovo“, с гол на Йоан Василев, но допусна късен обрат и загуби с 1:2. Головете за победителите отбелязаха Румен Радков и Ивелин Павлов.

В класирането лидер е „Ресторант Еделвайс“ с 46 т., пред „Копакабана“ с 44, „Мърси“ с 40, „Палаузово БТ“ с 37 т., „Pasta Gabrovo“ с 34 т., „ФК Орлите“ – 21 т., „Идеал Стандарт Видима“ е с 9 т. и „Рио“ с 3 т.

При голмайсторите далеч напред се откъсна Иван Лесев от „Ресторант Еделвайс“ с 45 гола, пред Павел Велчев от „Палаузово БТ“ с 29, Христо Минчев от „Pasta Gabrovo“ с 27 гола, Павел Йорданов от „Мърси“ с 23 гола, Андриян Христов от „ФК Орлите“ с 22 гола и др.

Тази неделя, 12 юли, в 10,30 часа започват мачовете от 21 кръг на АНЛ – Габрово. След последната заповед на министъра на здравеопазването, БАМФ призовава всички състезатели да идват сами на игрището за минифутбол, без приятели, приятелки, съпруги и деца, за да спазим всички необходими предписания за безопасност.

Пристигането на терена е необходимо да става непосредствено преди срещата, а напускането да е веднага след нея. БАМФ благодари за разбирането на всички състезатели.

Ето и програмата за 21 кръг:
10:30 КОПАКАБАНА – Pasta Gabrovo
11.30 Рио – Палаузово БТ
12:30 Мърси – Ресторант Еделвайс
13:30 ФК Орлите – Идеал Стандарт Видима

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица