Свържи се с нас

Новини

Специалисти и родители обсъждат ранното детско развитие

Published

on

Поредица от седем дискусии, посветени на ранното детско развитие, започва от 15 октомври Комплексът за социално-здравни услуги за деца и семейства. Сесиите ще се провеждат всеки вторник до 26 ноември от 17:30 часа на ул. „Ивайло“ № 13, съобщи Миглена Въгленова от Община Габрово.

Инициативата е насочена към родителите на деца до 7-годишна възраст и е част от стартиралата през миналия месец кампания „Първите 7“.

По време на срещите ще се обсъждат основни аспекти на развитието и потребностите на подрастващите в периода на ранното детство. Лекциите ще се водят от здравни специалисти и педагози, а в екипа са включени още социални работници, психолог и юрист.

Родителите ще могат да общуват с други родители, да обменят опит и мисли, както и да получат ценни съвети за грижите към техните деца. Комплексът за социално-здравни услуги за деца и семейства е разкрит по проект на Община Габрово.

В него се предоставят услуги, насочени към развитие на родителски умения, дейности за превенция на заболяванията, педагогическа подкрепа за деца с увреждания, допълнителна подготовка за повишаване на готовността за училище и др.

снимка: facebook.com/ – КСЗУДС 

Срещите ще се провеждат по следния график:
15.10.2019 г.
1. „Норми и отклонения в развитието на детето“ Водещи: д-р Д. Нанева – педиатър/М. Башева – логопед 22.10.2019 г.
2. „Как да се грижим за нашите недоносени деца?“ Водещи: д-р А. Толева – педиатър/М. Минчева – социален работник 29.10.2019 г.
3. „Масаж и двигателно развитие на новороденото“ Водещи: Г. Левичаров – рехабилитатор/Д. Денчева – акушер 5.11.2019 г.
4. „Първи дни в училище – физиологични и емоционални особености при детето“ Водещи: Г. Левичаров – рехабилитатор/А. Стефанова – социален философ 12.11.2019 г.
5. „Естествени кризи в развитието на детето“ Водещи: Р. Бъчварова – психолог/Н. Недялкова – специален педагог 19.11.2019 г.
6. „Живот без тормоз – агресията във и извън дома“ Водещи: Д. Колева – юрист/Е. Цветкова – социален работник 26.11.2019 г.
7. „Ревността у децата в различните ѝ аспекти“ Водещ: Р. Бъчварова – психолог

Лицата, проявяващи интерес, могат да се обръщат за повече информация на тел. 066 985 353 и моб. 0884 191 516, ел. поща: zadecata@gabrovo.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица