Свържи се с нас

Новини

Красимира Йорданова ще изпълнява временно длъжността кмет на община Севлиево

Решението бе взето на заседание на Общинския съвет

Published

on

Общинският съвет в Севлиево определи инж. Красимира Йорданова за временно изпълняващ длъжността кмет на Общината, след като кметът д-р Иван Иванов излезе в отпуск, за да се включи в предизборната кампания за трети мандат.

Красимира Йорданова ще заема поста от 25 октомври до полагането на клетва на новоизбрания кмет, решиха общинските съветници.

снимка: Община Севлиево

В Община Севлиево временно изпълняващи длъжността кметове ще има в още 11 населени места. Това са селата Батошево, Горна Росица, Дамяново, Добромирка, Душево, Кормянско, Крамолин, Крушево, Ряховците, Сенник и Шумата.

Причината е, че в посочените населени места настоящите кметове също са се регистрирали за участие в предстоящите местните избори на 27 октомври. Следващото заседание на Общинския съвет в Севлиево ще бъде на 16 октомври.

До полагането на клетва на новоизбрания кмет изпълняващ длъжността за село Батошево ще бъде Росица Недева. Тя ще замести Росица Георгиева.

Временно изпълняващ длъжността кмет на село Горна Росица пък ще бъде Павлина Петкова, която заема поста от Пламен Матейчев.

Временният кмет на кметство Дамяново по време на изборите ще е Пламенка Къжелова. Тя ще изпълнява функциите на Николай Колев.

В село Добромирка на мястото на Боню Петков временно изпълняващ кмет ще бъде Павлина Колева.

В кметство Душево Христинка Станчева ще бъде временен кмет, а поста ще получи от настоящия Нено Христов.

В кметство Кормянско временно изпълняващ длъжността кмет ще бъде Пенка Стоянова. Тя ще заеме поста на Момчил Спиров до клетвата на новоизбрания кмет.

снимка: Община Севлиево

В кметството на Крамолин изпълняващ длъжността кмет става Фатме Салиева. Тя идва временно на поста на Любомир Василев.

При кметство Крушево изпълняващ длъжността кмет става Румянка Костова. Тя ще бъде на поста на досегашния кмет Илия Илиев, който също участва в предизборната надпревара.

В село Ряховците временно изпълняващ кмет ще бъде Красимира Пешева, която наследява поста от Али Алиаджъ.

Досегашният кмет на село Сенник Цветан Цонев отстъпва мястото на Румянка Мичева до клетвата на новоизбрания кмет.

В кметството на село Шумата временен кмет става Росица Ненчева, която ще бъде на поста на досегашния кмет Байкал Тодоров.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Благотворителен базар за 4-годишната Мария

Published

on

Благотворителен базар в подкрепа на 4-годишната Мария от Габрово ще се проведе в събота, 29 февруари, от 10.00 до 18.00 часа в Спортна зала „Орловец“.

Инициативата е на Габровски майки даряват надежда.

„Заповядайте да купите мартенички за вашите семейства и колеги! Включете се в Благотворителната ни акция!

На базара ще има и доста други неща, изработени от децата на Габрово, които те ни дариха, за да помогнат на Мария…

Едно габровско дете на 4 години, което има нужда от вашата подкрепа! Благодарим ви, добри хора!“

От Габровски майки даряват надежда

Зареди още

Новини

Работна среща за винетките при областния

На работна среща при областния управител бяха обсъден предложения на общините за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса

Published

on

Кметовете на общините и директорът на Областно пътно управление – Габрово проведоха работна среща при областния управител Невена Петкова, по време на която бяха обсъдени искания за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса.

снимка: Областна администрация – Габрово

Всички те са категорични, че търсят начини да защитят интересите на живеещите на територията на съответната община. Ето защо на днешната работна среща, бяха коментирани в детайли конкретни предложения на кметовете, които следва да изпратят до Агенция „Пътна инфраструктура“.

снимка: Областна администрация – Габрово

В случай че исканията им бъдат удовлетворени ще се сключи споразумение между АПИ и съответната община, като трябва да е ясно, че текущата поддръжка на пътищата, за които са отпаднали винетните такси в рамките на общината, както и зимното поддържане на тези участъци ще става за сметка на АПИ с дофинансиране от общинските бюджети – уточни директорът на ОПУ – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

По време на срещата бяха коментирани и конкретни финансови параметри за ремонт и поддръжка, както и за зимно почистване на различните видове пътища, на годишна база.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Деца се докоснаха до миналото чрез технологиите

Kак съвременните технологии помагат на децата по-лесно да разберат миналото?

Published

on

Вълнуващ ден в Дечковата къща имаха учениците от клуб „Традиции и ценности“ при ОУ „Неофит Рилски“, с ръководител Анатолий Антов.

снимка: Община Габрово

Любознателните деца посетиха музейния обект и видяха как съвременните технологии могат да помогнат на младите хора по-лесно да разберат миналото.

След виртуалния тур учениците с интерес разгледаха експозицията и с трепета на изследователи откриваха културните ценности, които вече са видели с очилата за виртуална реалност и такива, които са пропуснали.

снимка: Община Габрово

На тръгване всички получиха подарък – образователното помагало, създадено по проекта „Неформално образование в ревитализирана музейна среда“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица