Свържи се с нас

Новини

Красимира Йорданова ще изпълнява временно длъжността кмет на община Севлиево

Решението бе взето на заседание на Общинския съвет

Общинският съвет в Севлиево определи инж. Красимира Йорданова за временно изпълняващ длъжността кмет на Общината, след като кметът д-р Иван Иванов излезе в отпуск, за да се включи в предизборната кампания за трети мандат.

Красимира Йорданова ще заема поста от 25 октомври до полагането на клетва на новоизбрания кмет, решиха общинските съветници.

снимка: Община Севлиево

В Община Севлиево временно изпълняващи длъжността кметове ще има в още 11 населени места. Това са селата Батошево, Горна Росица, Дамяново, Добромирка, Душево, Кормянско, Крамолин, Крушево, Ряховците, Сенник и Шумата.

Причината е, че в посочените населени места настоящите кметове също са се регистрирали за участие в предстоящите местните избори на 27 октомври. Следващото заседание на Общинския съвет в Севлиево ще бъде на 16 октомври.

До полагането на клетва на новоизбрания кмет изпълняващ длъжността за село Батошево ще бъде Росица Недева. Тя ще замести Росица Георгиева.

Временно изпълняващ длъжността кмет на село Горна Росица пък ще бъде Павлина Петкова, която заема поста от Пламен Матейчев.

Временният кмет на кметство Дамяново по време на изборите ще е Пламенка Къжелова. Тя ще изпълнява функциите на Николай Колев.

В село Добромирка на мястото на Боню Петков временно изпълняващ кмет ще бъде Павлина Колева.

В кметство Душево Христинка Станчева ще бъде временен кмет, а поста ще получи от настоящия Нено Христов.

В кметство Кормянско временно изпълняващ длъжността кмет ще бъде Пенка Стоянова. Тя ще заеме поста на Момчил Спиров до клетвата на новоизбрания кмет.

снимка: Община Севлиево

В кметството на Крамолин изпълняващ длъжността кмет става Фатме Салиева. Тя идва временно на поста на Любомир Василев.

При кметство Крушево изпълняващ длъжността кмет става Румянка Костова. Тя ще бъде на поста на досегашния кмет Илия Илиев, който също участва в предизборната надпревара.

В село Ряховците временно изпълняващ кмет ще бъде Красимира Пешева, която наследява поста от Али Алиаджъ.

Досегашният кмет на село Сенник Цветан Цонев отстъпва мястото на Румянка Мичева до клетвата на новоизбрания кмет.

В кметството на село Шумата временен кмет става Росица Ненчева, която ще бъде на поста на досегашния кмет Байкал Тодоров.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Голям пожар в Габрово (снимки)

Голям пожар избухна днес, 14 октомври, в квартал Недевци в Габрово. Запалила се е част от фабрика за производство и съхранение на бои, разредители и други, сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ очевидец на случилото се. Пламъците лумнали следобед.

Веднага към мястото на огнената стихия се отзовали екипи на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово, които незабавно започнали потушаването на разразилия се пожар.

снимка: Христина Колева, фейсбук „Похвалите и абсурдите на Габрово“

Издигащите се кълба дим от горящи бои можеха да бъде наблюдавани от различни точки на града, твърди нашият източник. Движението на автомобили в района беше преустановено от екипи на полицията, заради надвисналата опасност, сподели още той.

За щастие бързата реакция на габровските огнеборци е дала резултат и избухналият пожар е бил овладян. При изгасянето му пожарникарите са използвали и пяна.

снимка: Христина Колева, фейсбук „Похвалите и абсурдите на Габрово“

Движението на автомобили в района на запалилата се фабрика за бои е било възстановено.

Според неофициална информация на „Габрово Нюз“ при пожара няма човешки жертви и пострадали. Нанесени са единствено материални щети.

Извършен е оглед от криминалисти, разследващи причините за възникване на огнения ад. Работи се по всички версии. Процесуално – следствените действия текат и към настоящия момент.

Жителите на квартал Недевци негодуват от ситуацията. Те са притеснени, защото пожарът е замърсил района.

*Очаквайте още актуална информация по темата на по-късен етап.*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Михаела Цонева с титла на двойки в Истанбул

Пореден престижен успех през сезона постигна габровската тенис надежда Михаела Цонева, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

От ляво надясно: Михаела Цонева и Елена Кралева, снимка: sport-gabrovo.com

Състезателката на клуб „Кристи“ (Дряново) триумфира в надпреварата на двойки в турнира за юноши и девойки от пета категория на Международната федерация по тенис (ITF), проведен в Истанбул, Турция.

Михаела участва заедно с Елена Кралева от ТК „СА Несебър“. Цялата статия за успеха на габровския талант можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

„Приеми ме на село“ в „Национални дни за учене през целия живот“

Инициативата „Приеми ме на село“ бе част от изложението „Национални дни за учене през целия живот“. Форумът се проведе от 9 до 11 октомври от Министерство на образованието и науката, информираха от Община Габрово.

Националните дни за учене през целия живот се осъществяват по проекта „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Община Габрово получи покана за участие на 10 октомври, за да представи инициативата Приеми ме на село като добра практика свързана с учене между поколенията, опазване и съхраняване на българските традиции и ценности.

снимка: Община Габрово

Проектът провокира голям интерес сред посетителите на изложението. Те имаха възможност да надникнат в света на „Приеми ме на село“. Да опитат уникалната баница с боб, да получат част от кулинарното наследство на нашите баби и да си поговорят с две от очарователните ни внучета на заем Никол и Теодора, възпитанички на Национална Априловска гимназия, които с радост и ентусиазъм разказваха за преживяванията и емоциите си по време на престоя им в селата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица