Свържи се с нас

Новини

Кой влиза в надпреварата за общинския съвет на Габрово

Спечелването на кметското място в Габрово е важно, но не по-малко важно е с какво мнозинство ще управлява бъдещият градоначалник на нашия град. Представяме ви кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „БСП за България“ (БСП за България, АБВ).

Водач на листата за общински съветници и кандидат за кмет е Ивелин Николов. Той е роден през 1962 г. в Габрово. Учи последователно в Начално училище „Петър Падалски” и в 8 Основно училище в Габрово, а през 1980 година завършва габровската Математическа гимназия. След завършването на Висшето военно артилерийско училище в Шумен е кадрови офицер в Ракетните войски и артилерията с гражданска специалност „Педагогика”. По-късно учи търговско право във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и е магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Служи шест години като офицер в Българската армия в ракетната база Марино поле край Карлово. Още тогава започва да сътрудничи на вестник „Българска армия”. През 1990 г. се завръща в Габрово и последователно работи като шофьор на такси, снабдител и монтажник в малка фирма и педагогически съветник в Осмо основно училище. В същия период специализира организационна психология и групова динамика в Прага и е председател на Общинския и Регионален съвет на БСП в Габрово. Бил е заместник-председател на Комитета за младежта и децата към Министерски съвет, заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”, журналист във вестниците „Земя” и „Дума”, хонораван преподавател в Нов български университет, Варненския свободен университет и Висшето училище по телекомуникации и пощи. Съавтор на сборниците „Политически мениджмънт” (2000 г.), „Мениджмънт и комуникация в политиката” (2006 г.) и Учебник по политически мениджмънт в два тома (2011 г.).

Номер 2 в листата е инженер Здравко Кънчев, председател на Общинския съвет на БСП. Завършил е индустриален мениджмънт в Техническия университет в София. Има магистратура по Психология, а в момента е управител на фирма в сферата на металообработването. Бил е директор на Български пощи – Габрово.

Кандидат за общински съветник е и Николай Григоров, който е под номер 3. Завършил е История, има магистратура по Стопанско управление и специализация в Московската школа за политика. Бил е народен представител, областен управител, а в местата власт има опит като общински съветник.

Номер 4 е Пенка Петрова, главен учител по история в Националната Априловска гимназия, през годините е била инспектор в Регионално Управление на образованието – Габрово. Автор е на две книги, сред които Историята на Технически университет – Габрово, има статии, публикувани в научни списания и сборници. Работи активно в сферата на патриотичното възпитание.

Лена Енева е под номер 5. Завършила е топло и ядрена енергетика в Технически университет в София. Има специализации по финансов мениджмънт в Стопанска академия в Свищов и по информационни системи отново в ТУ София. Преминала е обучения, свързани с обществената й дейност, в САЩ, Франция, Португалия, Полша , Естония. Дълги години бе директор на Дирекция „Бюро по труда” в Габрово. Има богат опит в местното самоуправление.

Шеста в листата е Донка Колева, представител на партия АБВ. Завършила е Национална Априловска гимназия, Европейско право в университета Уестминстър в Англия, има и магистратура по Стопанско управление. Днес тя управлява фирма за производство на шоколадови изделия. Майка е на едно дете.

Доктор Анелия Толева – Петрова е седма. Тя е специалист педиатър в Детското отделение в болница „Д-р Тота Венкова”. Вече 20 години трудовата й кариера е свързана с областната болница, като през годините е била и началник на детското отделение.Има две магистратури по Стопанско управление и Здравен мениджмънт. В момента завършва и втора специалност по Токсикология. Била е в Управителния съвет на фондация „Сила за живот”, работи по редица проекти в сферата на социалните дейности и с деца в неравностойно положение. Семейна с едно дете.

Осми е Евгени Димитров, инженер по машиностроене, завършил в Технически университе – Габрово. Организатор производство във фирма за производство на полиетиленови тръби. Член на Управителния съвет на ръгби клуб „Янтра“ – Габрово и бивш национален състезател по ръгби. Семеен с две деца.

Голмайсторът на Янтра Габрово за сезон 2004 – 2005 Генади Цитлакидис е под номер 9 в листата. Завършил е Националната спортна академия. Лицензиран треньор по футбол. В момента е наставник на отбора старша възраст в ФК „Чардафон”. Семеен с едно дете.

Иван Калчев е под номер 10. Той е икономист, завършил във Велико Търново и Магистърска степен в Стопанска академия – Свищов. Управлява строителна фирма.

Едва ли има майка в Габрово, която да не познава Мариана Върбанова. Дългогодишна акушерка, държала в ръцете си стотици габровци. Тя е с номер 11.

Гласът на габровското радио и един от най–активните читалищни дейци в общината Маргарита Стоянова е под номер 12. Дълги години тя съобщаваше най–важните новини на Габрово, а сега радва с читалищни проекти десетки деца и техните родители.

Владимир Тодоров е с номер 13. Завършил е Компютърни технологии в Технически университет – Габрово. Работи в сферата на информационните технологии. Инвеститор клас А в Община Габрово.

Главният учител в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ и бивш заместник – кмет на Габрово Миглена Пройнова е под номер 14. Госпожа Пройнова е завършила Българска и английска филология. Има богат опит в местното самоуправление, била е 4 мандата общински съветник.

Емилия Дженкова е номер 15. Тя е икономист професионален бакалавър от Колеж по „Мениджмънт, търговия и маркетинг“ – Велико Търново. В момента е служител във фирма и завършва магистратура по Икономика на търговията.

Още един млад предприемач е в листата на местната коалиция. Това е Първан Димитров, който е номер 16. Първан е завършил Комуникации в Технически университет – Габрово. Горд баща на две деца. Досегашен общински съветник.

Под номер 17 е Мирослав Семов. 45-годишният икономист е завършил Университета за национално и световно стопанство. В момента работи в сферата на туризма. Професионалният му опит е в сферата на управлението на стопански обекти.

Велислав Василев е завършил СУ „Райчо Каролев”. 7 години е мениджър и DJ в и най–известната дискотека в Габрово, а от една година е и управител на фирма. Той е с номер 18.

Научните среди също са намерили място в листата с номер 19. Техен представител е доц. д-р Добрин Ганчев, който е преподавател в Технически университет – Габрово. Добър познавач на икономическите науки.

Десислав Тодоров е инженер-геодезист, учил във Виена, а в момента управител на фирма за строителен надзор, е в листата под номер 20. С номер 21 е Галя Александрова, която е инженер по специалност Компютърни системи и технологии, работи в частна фирма. Майка е на две деца.

22-ра е Виктория Ноева. Тя е началник Транспорт и Логистика в италианска компания. Завършва обучението си Техническия Университет Габрово.

Доктор и инженер по компютърни системи, комплекси и мрежи е Георги Цанев, който е под номер 23, в момента той работи във фирма Лирекс.

Панко Панков е завършил Стопанската академия в Свищов, специалност Научна организация на управленческата дейност. Добре познава работата на общинската администрация.

Заслужилият майстор на спорта и най–добър треньор на България по ръгби Георги Петков е под номер 25. Стотици ръгбисти са израснали под грижите на Петков. С неговото име се свързват най–големите успехи на габровския отбор Янтра.

Росен Христов под номер 26 е завършил Икономика на търговията. В момента работи в транспортна фирма и познава добре проблемите на обществения транспорт в нашия град.

Вера Пърликова – социален и младежки работник към Българския червен кръст, също е сред кандидатите. Активно работи в сферата младежките дейности и доброволчеството. Инициатор и реализатор на редица благотворителни кампании.

Габриела Камбурова, която е под номер 28, е част от групата за автентичен фолклор на Народно читалище „Христо Ботев 1923” в село Драгановци. Работи в сферата на търговията и е студент по Стопанско управление в Техническия университет на Габрово.

В тези избори Коьо Коев е единственият кандидат за кмет на Яворец, който освен за доверието на своите съграждани ще се бори и за място в Общинския съвет. Най–дългогодишният кмет в община Габрово, който всеотдайно работи за доброто на жителите на село Яворец.

Иван Колев е кандидатът за кмет на село Поповци, който е под номер 30 в листата.

Арх. Иван Николов е доайенът в листата, 6 мандата общински съветник, бивш председател на Общински съвет – Габрово, общественик, винаги с активна гражданска позиция.

Номер 32 е Галина Петкова, средното си образование получава в Математическата гимназия в Габрово, завършва Технически университет – Габрово, по специалността Стопанско управление с допълнителна квалификация финанси.

33-ти е Павел Иванов, магистър по Публична администрация в ТУ – Габрово. От години е човекът, който най–добре знае кои улици в Габрово имат нужда от ремонт. Управлява фирма в сферата на пътното строителство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Михаела Цонева с титла на двойки в Истанбул

Пореден престижен успех през сезона постигна габровската тенис надежда Михаела Цонева, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

От ляво надясно: Михаела Цонева и Елена Кралева, снимка: sport-gabrovo.com

Състезателката на клуб „Кристи“ (Дряново) триумфира в надпреварата на двойки в турнира за юноши и девойки от пета категория на Международната федерация по тенис (ITF), проведен в Истанбул, Турция.

Михаела участва заедно с Елена Кралева от ТК „СА Несебър“. Цялата статия за успеха на габровския талант можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

„Приеми ме на село“ в „Национални дни за учене през целия живот“

Инициативата „Приеми ме на село“ бе част от изложението „Национални дни за учене през целия живот“. Форумът се проведе от 9 до 11 октомври от Министерство на образованието и науката, информираха от Община Габрово.

Националните дни за учене през целия живот се осъществяват по проекта „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Община Габрово получи покана за участие на 10 октомври, за да представи инициативата Приеми ме на село като добра практика свързана с учене между поколенията, опазване и съхраняване на българските традиции и ценности.

снимка: Община Габрово

Проектът провокира голям интерес сред посетителите на изложението. Те имаха възможност да надникнат в света на „Приеми ме на село“. Да опитат уникалната баница с боб, да получат част от кулинарното наследство на нашите баби и да си поговорят с две от очарователните ни внучета на заем Никол и Теодора, възпитанички на Национална Априловска гимназия, които с радост и ентусиазъм разказваха за преживяванията и емоциите си по време на престоя им в селата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Вълнуващо начало на „Фортисимо в клас“ в Габрово

В истински празник се превърна първият учебен час по музика, с който стартира образователната програма „Фортисимо в клас“ в Габрово. За да обяви началото на проекта, в ОУ „Ран Босилек“ пристигна ръководителят на програмата Хари Ешкенази.

Световноизвестният цигулар и Даниела Христова от Габровски камерен оркестър успяха да привлекат по неповторим начин вниманието на четвъртокласниците и искрено да ги развълнуват. С много настроение гост-лекторите запознаха малчуганите с особеностите на най-малкия инструмент от групата на струнните лъкови инструменти – цигулката.

снимка: Община Габрово

В рамките на нестандартния учебен час децата се запознаха с интересни факти за създаването на цигулката, за нейното устройство и за начините на звукоизвличане. Научиха най-важното за майсторите-лютиери, за развитието на класическата музика и имаха възможността да чуят откъси от произведения на Паганини, Бах и Бетховен.

В края на първото занятие всички с радост и желание опитаха да създадат мелодия, а Хари Ешкенази пожела на добър час на програмата в Габрово, отбелязвайки че най-доброто образование е именно образованието чрез опит.

На добър час на програмата пожелаха и Георги Маринов – началник на Регионално управление на образованието, и директорът на училището Нина Митева. Тази седмица занятията продължават в останалите три училища, включени в проекта – НУ „Васил Левски“, СУ „Райчо Каролев“ и ОУ „Неофит Рилски“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица