Свържи се с нас

Новини

Кръговото пред спортната зала е почти готово (снимки)

Published

on

Новото кръгово кръстовище в Габрово, намиращо се пред спортна зала „Орловец“, което трябва да облекчи трафика и да повиши безопасността на движението, е почти завършено. Изградено е самото кръстовище и е положена нова асфалтова настилка в района на кръговото, видя екип на „Габрово Нюз“, извършил днес (19 септември) проверка на място.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Главната причина за проектирането и изграждането на новото кръстовище е подобряване организацията и безопасността на движението, както и по-лесно преминаване на автомобили и пешеходци през съществуващата натоварена пътна връзка.

Очаква се до края на тази седмица новото кръгово кръстовище в Габрово да бъде цялостно завършено, информира за „Габрово Нюз“ ръководителят на строителните дейности. Кръговото е регулирано с указателни пътни знаци.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Диаметърът на новоизградения кръг е 12 метра и ще бъде изпълнен с гранитни бордюри и павета. Всички подземни комуникации като мрежи на кабелни оператори, мрежи на Енерго Про, газ и вода вече са изместени. При строителството широчините на пътя и съществуващия паркинг пред блок „Здравец“ не са променяни.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Изградени са нови дъждоприемни оттоци, които са заустени в съществуващите ревизионни шахти на канализацията.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Кръговото пред зала „Орловец“ ще намали значително скоростта на преминаване през кръстовището и ще осигури саморегулиране на транспортните потоци от всяка една посока.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Comment

1 Comment

  1. Райко Петков

    25.09.2019 at 0:05

    новото кръстовище е недомислено!Много е тясно ,създава условие за създаване на тапа в района на кръстовището и приходящите улици

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица