Свържи се с нас

Новини

Кръговото пред спортната зала е почти готово (снимки)

Новото кръгово кръстовище в Габрово, намиращо се пред спортна зала „Орловец“, което трябва да облекчи трафика и да повиши безопасността на движението, е почти завършено. Изградено е самото кръстовище и е положена нова асфалтова настилка в района на кръговото, видя екип на „Габрово Нюз“, извършил днес (19 септември) проверка на място.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Главната причина за проектирането и изграждането на новото кръстовище е подобряване организацията и безопасността на движението, както и по-лесно преминаване на автомобили и пешеходци през съществуващата натоварена пътна връзка.

Очаква се до края на тази седмица новото кръгово кръстовище в Габрово да бъде цялостно завършено, информира за „Габрово Нюз“ ръководителят на строителните дейности. Кръговото е регулирано с указателни пътни знаци.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Диаметърът на новоизградения кръг е 12 метра и ще бъде изпълнен с гранитни бордюри и павета. Всички подземни комуникации като мрежи на кабелни оператори, мрежи на Енерго Про, газ и вода вече са изместени. При строителството широчините на пътя и съществуващия паркинг пред блок „Здравец“ не са променяни.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Изградени са нови дъждоприемни оттоци, които са заустени в съществуващите ревизионни шахти на канализацията.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Кръговото пред зала „Орловец“ ще намали значително скоростта на преминаване през кръстовището и ще осигури саморегулиране на транспортните потоци от всяка една посока.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Comment

1 Comment

  1. Райко Петков

    25.09.2019 at 0:05

    новото кръстовище е недомислено!Много е тясно ,създава условие за създаване на тапа в района на кръстовището и приходящите улици

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Полицейски акции в Габрово и Трявна

Две полицейски акции са били проведени на територии на общините Габрово и Трявна, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 15 октомври, в Габрово е била реализирана специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия, осъществени по метода за „широкообхватен контрол“ били проверени 56 моторни превозни средства, от които 28 товарни автомобила и 58 души.

Констатирани били общо 11 нарушения, за които са наложени 8 глоби с фиш и са съставени 3 акта, като връчените електронни фишове са 11.

За периода от 8 до 14 октомври на територията, обслужвана от тревненската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, с цел осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места, противодействие на телефонни измами с възрастни хора, и контрол на пътното движение.

В хода на акцията били проверени 244 моторни превозни средства и 283 души. Установени са 177 нарушения, за които са наложени 131 глоби с фиш и са съставени 46 акта. В резултат на проверките са били разкрити две престъпления по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Малолетен задигна 50 лева от беларусец на „Брянска“

Полицията в Габрово разкри извършителя на кражба. Това е малолетен жител на града, задигнал 50 лева от гражданин на Беларус.

Малолетният габровец, за когото са налице данни за предишни противообществени прояви, извършил престъплението в събота, 12 октомври, в района на ул.“Брянска“.

Материалите по преписката ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Габрово, по компетентност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово вече има „Дърво на приятелството“ с Аалст

От днес, 16 октомври, на площад Марсел де Бископ в Габрово има „Дърво на приятелството“, символизиращо отношенията между Габрово и белгийския град Аалст, и защото отношенията вече са далеч от протоколните, дипломатически и политически.

снимка: Областна администрация – Габрово

Корените на първото бяха посадени от Почетен консул на Република България в Кралство Белгия и дългогодишен приятел на Габрово Вили Ван Импе и Марияна Башева от Клуб „Приятели на Белгия“.

снимка: Областна администрация – Габрово

Последваха ги посланикът на Кралство Белгия в България Н.Пр. Франсоа Бонтан; извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Белгия и Великото херцогство Люксембург Н.Пр. Мая Добрева; областният управител Невена Петкова; изпълняващият длъжността кмет на Община Габрово Нела Рачевиц; Лена Георгиева, председател на Общински съвет Габрово; заместник – кметът Николай Меразчиев, заедно с представители от Дневния център за възрастни с увреждания.

Церемонията съвпада с отбелязването на 140 години дипломатически отношения между България и Белгия. А поводът за посещението на дипломатите в Габрово бе официалното предаване на мобилен дефибрилатор на Община Габрово от Фондация „Хора в помощ на Габрово“.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Отношенията между две държави не са само в столиците им, а се изразяват най – вече във връзката между хората“ – каза посланикът на Белгия, който определи събитието като истински важно, защото в центъра стоят хората.

снимка: Областна администрация – Габрово

Визитата е повод да се обсъдят и нови възможности за сътрудничество включвайки културно – историческото наследство на Габрово и изкуство в градска среда, затова в програмата на гостите е предвидено и посещение на Дома на хумора и сатирата и Интерактивен музей на индустрията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица