Свържи се с нас

Новини

Хандбалният „Чардафон“ е на финал в Сърбия

Published

on

11-годишните на хандбален клуб „Чардафон“ достигнаха до финалната фаза на международния хандбален турнир за купата на Смедерево в Сърбия.

Децата се класираха на второ място в груповата фаза на турнира с 3 победи и една загуба като успяха да надделеят с 11:7 над румънците от ХК „Корабия“, които нямаха нито една загуба до този момент, а по-късно бяха дисквалифицирани от турнира, тъй като се установи, че в разрез с правилата в състава им има по-големи състезатели.

Второто място в груповата фаза изстреля „Чардафон“ директно на полуфинал срещу другия български отбор в турнира – ХК „Осъм“, Ловеч. Ловчанлии взеха надмощие над малките габровски хандбалисти още през първото полувреме. Липсата на концентрация и контузия на вратаря на ХК „Чардафон“ Валентин Христов доведоха до крайното 18:9 за ХК „Осъм“.

България спечели участие в двата финала на турнира като хандбалистите от Ловеч мериха сили с домакините от Смедерево и завършиха втори. В битката за бронза мъниците на ХК „Чардафон“ се изправиха срещу заелите първото място в тяхната група след дисквалифицирането на Румъния – ХК „Академия Меганем“, Тунис.

Габровските деца демонстрираха огромно желание за победа и първото полувреме на решаващия двубой завърши при равенство 4:4. До последните минути на мача малките хандбалисти на „Чардафон“ успяваха да задържат равенството, но умората и контузия на един от ключовите състезатели на отбора Радослав Коев решиха двубоя с 7:4 в полза на Тунис.

снимка: Община Габрово

Така „Чардафон“ заеха почетното четвърто място в турнира за купата на Смедерево. Треньорският състав на ХК „Чардафон“ Христо Данаилов и Милена Иванова изказаха своето удовлетворение от играта на 11-годишните състезатели на клуба.

„На терена габровските деца демонстрираха хъс и желание за победа, бориха се до последно въпреки контузиите, а това е достойно за уважение. За ръководството на клуба най-важното е обиграването на отбора, трупането на опит и възможността децата да се изправят срещу непознати отбори, за да добият увереност в своите възможности.“, коментираха треньорите на ХК „Чардафон“.

Международният турнир по хандбал за купата на Смедерево се провежда за 6-та поредна година. В него участват над 100 отбора от повече от 30 държави, сред които отборите на PSG (Франция), Ferencvároš (Унгария), Pick Szeged (Унгария), Karpaty (Украйна) и др.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Представят концепцията за бъдещето на зоопарка в Габрово

Published

on

Този петък, 21 февруари, от 17.30 часа в Заседателната зала на 3-тия етаж на общинската администрация Община Габрово организира публично представяне и обсъждане на Концепцията за бъдещото развитие на „Зоопарк – Габрово“. Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход до зала Възраждане на Общината.

Документът е разработен с цел да подпомогне процеса на лицензиране на Зоопарка, както и да конкретизира дейностите, които следва да бъдат извършени, за да отговори обектът на съвременните изисквания и да продължи развитието си в посока опазване на диви животински видове извън естествената им среда, чрез отглеждането и размножаването им при контролирани условия, развитие на образователни програми, осъществяване на природозащитна дейност и подпомагане на научно-изследователска работа.

В срещата ще вземе участие и г-н Валери Георгиев, началник отдел Биологично разнообразие в МОСВ, структура, отговорна за прилагане и контрол по наредбите за зоопарковете (Наредба № 1/2006 г. на МОСВ и Наредба № 6/2003 г. на МОСВ).

Поканени да вземат участие са гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване и други заинтересовани лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово ще отбележи 147 години от гибелта на Васил Левски

Published

on

С възпоменателно поклонение на 19 февруари, Габрово ще отбележи 147 години от обесването на Васил Левски.

В 12.00 часа пред Морената, в градинката до Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, ще бъде отслужена панихида.

Слово за делото на Апостола ще изнесе Даниела Цонева – председател на Обществен комитет „Васил Левски“, а с поетична композиция учениците от НУ „Васил Левски“ ще припомнят неговите завети.

Членове на клуб „Млад възрожденец“ при Национална Априловска гимназия и представители на габровския клон на НД „Традиция“ ще организират почетен караул.

Под звуците на възрожденски маршове, изпълнени от Оркестър „Габрово”, да сведем глави пред паметта на Апостола на българската свобода!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Обучиха представителите на комитетите и групите по условия на труд

КНСБ – Габрово реализира поредното си ежегодно обучение на представители на комитетите и групите по условия на труд

Published

on

На 14 февруари в Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ в Габрово, Регионалният съвет на КНСБ проведе поредното ежегодно обучение на представителите на комитетите и групите по условия на труд.

Обучението се реализира в съответствие с изискванията на чл. 30 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Наредба № 4 на Министерството на труда и социалната политика.

снимка: КНСБ – Габрово

Над 40 представители на Комитетите по условия на труд от четирите общини на област Габрово участваха в организираното обучение. Обучението се утвърди във времето, като участници в него и тази година бяха представители освен от частните фирми, така и от публичния сектор.

Лектори на обучението бяха Виолета Иванова, директор на Дирекция „Инспекция по труда”, със седалище Габрово и г-н Огнян Атанасов, национален секретар на КНСБ, Отдел „Безопасност и здраве при работа. Екология”.

снимка: КНСБ – Габрово

Те запознаха присъстващите с правата и задълженията на членовете на комитетите и групите по условия на труд, изискванията при провеждане и документиране на инструктажите по безопасност и здраве при работа. Промените в Европейските директиви по безопасност и здраве при работа и въвеждането им в националните нормативни актове, приоритетите в проекта на новата Европейска стратегическа рамка по безопасност и здраве при работа за 2021-2027 г., също бяха сред коментираните теми.

Възможностите и перспективите в областта на здравословните и безопасни условия на труд в България и други теми, касаещи безопасността и здравето при работа, допълниха дневния ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица