Свържи се с нас

Новини

Новият сезон на Неделната започна

Стартира новият сезон 2019/2020 на Английската Неделна Лига по футбол на Габрово. В тазгодишната надпревара се включиха осем отбора, като се очаква това да е най – интересното и равностойно първенство досега.

В първите четири срещи, предварително сочените за фаворити отбори спечелиха своите мачове. Шампионите от „Палаузово – БТ“ надиграха „Мърси“ с 9:3. Павел Велчев – Парфето отбеляза хеттрик, Христо Христов вкара два гола, а Бисер Тотев, Юлиян Младенов, Младен Русков и Пламен Радулов добавиха по един. За „Мърси“ два гола вкара Ивайло Недялков, а един вкара Момчил Кискинов.

Вицешампионите „Копакабана“ разгромиха „Рио“ на старта, с 12:2.Климент Велев наниза пет гола, Пламен Меразов вкара два, а по един път се разписаха Николай Митев, Ивайло Райнов, Петко Моровяков, Виктор Колев и Даниел Христов. За „Рио“ точни бяха Николай Дончев и Деян Пенев.

„Pasta Gabrovo“ също стартира с победа, надигравайки „Идеал Стандарт Видима“, с 5:1. Христо Минчев – Джими отбеляза два гола, а по един вкараха Веско Караколев, Васил Нанков и Румен Радков. За севлиевци точен беше Александър Тодоров.

В последната среща от първия кръг „Ресторант Еделвайс“ се наложи над „ФК Орлите“ с 4:1. По два гола вкараха Димитър Христов и Ростислав Монев, а за „ФК Орлите“ точен бе Андреян Николов.

снимка: АНЛ – Габрово

Мачовете от втория кръг стартираха с изненада. Тимът на „Мърси“ надделя над „Копакабана“ с 4:1, след два гола на Павел Йорданов и по един на Божидар Василев и Георги Камбуров. За вицешампионите точен беше Пламен Меразов.

„Ресторант Еделвайс“ постигна втора победа, този път над „Идеал Стандарт Видима“, с 6:1. Хеттрик записа Иван Лесев, два гола добави Димитър Христов, а един Детелин Станчев. За севлиевци се разписа Тихомир Мангелов.

„Pasta Gabrovo“ също бе убедителен, печелейки срещу „Рио“, със 7:2. Христо Минчев – Джими се отчете с хеттрик, Румен Радков отбеляза два гола, а по един Васил Нанков и Станислав Радойчев. За „Рио“ и двата гола вкара Здравко Христов.

снимка: АНЛ – Габрово

В последната среща, шампионите от „Палаузово – БТ“ спечелиха срещу „ФК Орлите“ с 4:1, след хеттрик на Павел Велчев – Парфето и един гол на Христо Христов. За „орлите“ се разписа Георги Ганчев.

Тази неделя, 8 септември, предстоят мачовете от 3 кръг на АНЛ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Левицата се регистрира в ОИК

БСП и АБВ се регистриха за участие в предстоящите местни избори на 27 октомври.

снимка: БСП – Габрово

Габровските социалисти ще се явят на местния вот в коалиция с партия АБВ и с пълна листа от 33 кандидати за общински съветници, кандидат за кмет на общината и кандидати за кметове на населените места, където има пряк избор.

Документите бяха внесени от председателя на БСП – Габрово Здравко Кънчев, в присъствието на кандидата за кмет на община Габрово Ивелин Николов, народния представител Кристина Сидорова и областния председател на социалистите Николай Григоров.

снимка: БСП – Габрово

Решението на ОИК Габрово за регистрация на коалицията бе взето на заседание на комисията тази вечер. На 24 септември изтича срокът за регистрации на кметовете и общинските съветници, като едва след това ще стане ясен пълният списък с имена на кандидатите за местна власт.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Севлиево спечели награда за „Успешен мениджмънт в туризма“

Признанието дойде в навечерието на Световния ден на туризма

На официална церемония в Централния военен клуб в София кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов получи годишната награда „Успешен мениджмънт в туризма“. Събитието “Дестинация България – „Българските общини – туризъм, култура, бизнес“ е под патронажа на Министерството на културата и отличи общини, инвеститори и мениджъри с изключителен принос за развитието на туризма в България.

снимка: Община Севлиево

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов благодари за признанието и за това, че Община Севлиево е забелязана и в категория, която до скоро е била в страни от подчертано индустриалния профил на общината.

“Успешният мениджмънт в туризма се доказва с хилядите туристи, посетили Севлиево през последните години по време на множеството фестивали, които Община Севлиево организира и провежда успешно. Днес започва и третият Събор на историческото наследство, а след по-малко от месец е Празникът на тиквата, който е изключително любопитен и за медиите. В последните години покрай този празник се оказва, че града ни е малък и не е може да поеме толкова много хора“, коментира д-р Иван Иванов и добави, че “освен като индустриалното бижу на Северна България, Севлиево вече става известен и със своите културно-исторически забележителности и фестивали”.

снимка: Община Севлиево

Севлиево е 11-тата по площ община с прекрасни природни дадености, разпростираща се на юг от Мазалат на билото на Стара планина до Деветашкото плато на север.

Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов, който връчи отличието за Община Севлиево, определи града като един от „икономическите тигри“ не само в България, но и в целия Югоизточен Европейски регион.

снимка: Община Севлиево

За да стигне до победител в своята категория, Община Севлиево с времето се нареди сред икономически най-добре развитите общини в Северния централен регион на България. През последните десетилетия Севлиево се превърна в привлекателно място за инвестиции и се оформи като значителен индустриален център с над 1200 работещи компании.

Удостоена с наградата „Образцова община“ за комплексно икономическо развитие през 2019 г., в момента БВП на глава от населението в Севлиево е сред най-високите за страната. Индустрията е водещ двигател на икономиката на Севлиево – около 90% от вложенията на бизнеса са там. Инвестициите на компаниите само за миналата година са за над 50 млн. лева.

снимка: Община Севлиево

Всичко това обуславя и естествения бърз подем в туризма, фокусиран върху “Хоталич” – един от най-старите и наскоро открити от археолозите средновековни градове – крепости. В последните години градът и околностите му са желана дестинация за все повече български и чуждестранни туристи.

Общината полага усилия за развитие на културния живот в района, а туристическият календар е наситен с редица мероприятия. Все повече хора посещават Севлиево, за да се насладят на фестивала „Семе българско“, на националния фолклорен конкурс „Море песен екна…“ и на фолклорния събор под връх Бабан.

Името „Хоталич“ е добре познато и на музикалните фенове – крепостта стана емблема на едно от основните рок събития в България. Националният рок фестивал „Хоталич”.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Главният прокурор сезиран за злоупотреби в Община Габрово

Община Габрово умишлено не е събирала наем от наемателя на централния пазар в града в продължение на над 10 години. Това се твърди в сигнал до Главния прокурор Сотир Цацаров с дата на внасяне 5 септември 2019 г.

В сигнала, с който и „Габрово Нюз“ разполага, граждани умоляват прокуратурата да извърши проверка в Общината за „престъпна безотговорност към публични средства“ и „недостатъчни грижи за стопанисването на общинска земя, собственост на Община Габрово“, като от това са настъпили, щети възлизащи на стотици хиляди левове.

От сигнала става ясно, че кметът на Габрово Таня Христова системно не е събирала суми за наем от наемателя на общинската земя „Пазари“ АД. Проблемът датира още от 2001 г., когато кмет е бил Богомил Белчев, който е водил дела срещу стопанина на пазара „Монд комерс“ ООД, но те са за периода до 2006 г.

В последствие управниците на Габрово необяснимо не са търсили дължимите наеми, които от 2006 г. до 2019 г. възлизат на над 300 000 лв.

Според вносителите на сигнала Общината умишлено е спестила тези суми на наемодателя, което е предпоставка за корупция. „Пазари“ АД стопанисва централния пазар на Габрово и в момента.

Въпреки, че общински съветници официално отправиха запитване до Христова защо наемите не се събират, кметицата и до момента не е дала пълно обяснение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица