Свържи се с нас

Култура

Две специални и 4 първи награди за пианистите на МК „Весела“

Светослав Цифудин – носител на Първа и Специална награда

Две специални и четири първи награди спечелиха пианистите на Музикален клуб „Весела“ – Габрово от Международния конкурс „Трябва – Арт“ 2019. Осемте деца от МК „Весела“ впечатлиха с изпълненията си журито на фестивала.

Неговият председател – пианистът с дългогодишна концертна и педагогическа кариера проф. Томислав Байнов /Германия/, спонтанно и със суперлативи изрази своето възхищение от учениците на Весела Пенева, която спечели Специалната награда за високи педагогически постижения.

„Да беше едно, да бяха две, а те всичките Ви деца свирят с отношение, със стил, с прекрасно туше“, възкликна проф. Байнов! „Посели сте много добри семена, затова сега се радвате на тези високи резултати! Имайте самочувствие, такива деца в Германия, в Швейцария – няма…!“

В изключително силната конкуренция на участниците от 3-та възрастова група, събрала цвета на най-добрите пианисти – непрофесионалисти на България, се откроиха изпълненията на Светослав Цифудин /8 клас/, чиято програма бе съставена от творби на Хайдн, Лист, Дебюси, Барток и Михаил Пеков. Младият пианист бе отличен с Първа награда и със Специална награда – да свири като солист в концертната програма на Габровския камерен оркестър.

Лауреатите от МК „Весела“ – Светослав, Полина, Виктор и Адриана

Първи награди в своите възрастови групи спечелиха Виктор Василев /6 клас/, Полина Флориду /4 клас/ и клавирното дуо Адриана Кънева – Виктор Василев, което има досега само Първи награди. Светослав, Полина, Виктор и Адриана бяха аплодирани от публиката за изпълненията си на Гала-концерта на лауреатите.

Любомира, Виктор, Светослав и Симона

Носители на Втори награди станаха Адриана Кънева /5 клас/ и Симона Тодорова /9 клас/. С Трети награда от конкурса са  Любомира Ангелова /9 клас/, Ай Хасегава  /3 клас/ и Мартин Богданов /2 клас/ .

Полина, Светослав, Адриана, Виктор и Ай Хасегава


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Дружеството на троянските художници гостува в Севлиево

На 14 ноември, четвъртък, от 17.30 часа в градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево ще бъде открита изложба на Дружеството на троянските художници. Това е представителната изложба на дружеството с богато многообразие от стилове.

Севлиевци и гостите на града ще могат да се насладят на произведения в от живопис, пластика, керамика и иконопис, създадени от ръцете на творците от Троян.

снимка: Община Севлиево

Посетителите на художествената галерия ще могат да разгледат творби на известните керамици и живописци от Троян като Цветан Донковски, Цвятко Дочев и Енчо Ганковски.

Дружеството на троянските художници е сред най-известните у нас. Експозицията с произведенията им ще остане в галерията до средата на декември, когато пък ще бъде открита коледната изложба на севлиевските художници и приложници.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„Балканската музика“ на Николина Чакърдъкова пристига в Севлиево

Любимата на хиляди българи фолклорна певица Николина Чакърдъкова ще изнесе концерт-спектакъл „Балканската музика“ в Севлиево. Следващата сряда, 13 ноември, тя ще огласи с песните си Дома на културата „Мара Белчева“.

Народната певица е подготвила за феновете си изпълнения с най-обичаните български народни песни. Всички те ще бъдат изпълнени под ръководството на диригента Левон Манукян.

снимка: Община Севлиево

В спектакъла ще се включат танцьорите и актьорите от трупата на Николина Чакърдъкова, а сценарият за представлението е подготвен от Юлия Манукян.

Организатори на събитието са „Импресарио Иванов Мюзик“ с любезното съдействие на Община Севлиево.

„Очакваме ви в сряда, 13 ноември, от 18.00 часа в Дома на културата „Мара Белчева“. Билети се продават на касата на културния дом, а справки можете да направите на телефон: 0675/3 27 29.“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„Златните славеи“ от ДГ“Мечо Пух“ – отново на върха

Първо място за квинтет „Мечо Пух“, в състав Сияна Христова, Йоана Пашова, Теодора Събева, Адел Митрофанова и Кремена Добрева, и второ място за квартет „Мечо Пух“ – Адел Митрофанова, Теодора Събева, Габриела и Боян Борисови.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

Така приключи ХІІ-то издание на Регионалния музикално-фолклорен конкурс „Златен славей“ за децата от ДГ „Мечо Пух“. Талант, неуморен труд и любов към „всичко българско и родно“ – това може накратко да се каже за малките палавници, които не престават да ни радват с огромни успехи във всички фолклорни конкурси и фестивали всяка година.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

„Поклон пред вас, талантливи български деца! Поклон пред вас, отдадени на професията преподаватели! Поклон пред вас, родители, които възпитавате истински българи! Заради вас е жив българският дух, заради вас ще я има „държавата на духа“/Дм.Лихачов/.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово
снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

Защото духовното и фолклорно богатство на България, създавано с векове, трябва да пребъде!“, сподели след поредния успех на малчуганите директорът на ДГ „Мечо Пух“ г-жа Силвия Митрофанова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица