Свържи се с нас

Новини

Пътната настилка в квартал „Радецки“ ще бъде рехабилитирана

снимка: Община Габрово

Пътната настилка в квартал „Радецки“ ще бъде рехабилитирана, обявиха от Община Габрово. На 3 август, събота, в 15:50 часа, чрез телефона на Център 112 е получен сигнал за активирано свлачище в квартал Радецки, в района на строителството на Обходния път за тунела под връх Шипка.

Вчера, 5 август, на място бе направен повторен оглед, в присъствието на кмета Таня Христова, заместник – кметът по Устройство на територията, инфраструктура и екология арх. Николай Меразчиев, началник отдел Техническа инфраструктура, сгради и съоръжения инж. Деян Дончев, изпълнителният директор на Областно пътно управление – Габрово инж. Деян Георгиев, изпълнителят, надзорът на обекта и жители от квартала.

Към момента, по проекта за „Обход на Габрово“ са приключени Първи и Втори участък, с рехабилитиран близо 11 км съществуващ път и построени нови пътни връзки „Севлиево – Велико Търново“ и „Казанлък – Габрово“ от пътен възел „Поповци“.

В процес на изпълнение са Трети и Четвърти Участък от км 10+940,74 до км 20+124,50 и етапната връзка от км 0+000 до км 3+130.

По отношение на пътната част в Четвъртия участък, за който е подаден сигнала, следва да се има предвид, че все още се извършват строителни дейности, изграждат се армирани насипи и водостоци на предвидените по проекта места.

Не са приключили изкопно – насипните работи в края на участъка и началото на етапната връзка, тепърва предстои изграждането на облицовани окопи, монтаж на бетонови бордюри и отводнителни улеи, с които ще се реши проблема с дъждовните води.

В следствие на обилния валеж от събота, две от къщите, които са в непосредствена близост до строежа на пътя, са засегнати от свляклата се земна маса, но изпълнителят на обекта своевременно е отреагирал с техника и е отстранил щетите.

След срещата, състояла се вчера, изпълнителят пое ангажимент, че с полагането на първите асфалтови пластове от участъка, в рамките на месец, ще бъде рехабилитирана пътната настилка в квартала, както и че ще бъде направено допълнително отводняване на места, където е необходимо.

В началото на следващия месец ще бъде завършена и рехабилитацията на пътя на пътен възел Дядо Дянко.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

2 коментара

2 Comments

  1. V W

    07.08.2019 at 11:48

    Трай коньо за зелена трева…Ще усвоят едни пари и положението ще стане по-лошо..типично за управлението на плевенската русалка.

  2. смешен плач

    07.08.2019 at 13:20

    Те тия колкото могат да обещават,толкова думи няма в българския език.И всичко това до изборите …

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Полицейски акции в Габрово и Трявна

Две полицейски акции са били проведени на територии на общините Габрово и Трявна, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 15 октомври, в Габрово е била реализирана специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия, осъществени по метода за „широкообхватен контрол“ били проверени 56 моторни превозни средства, от които 28 товарни автомобила и 58 души.

Констатирани били общо 11 нарушения, за които са наложени 8 глоби с фиш и са съставени 3 акта, като връчените електронни фишове са 11.

За периода от 8 до 14 октомври на територията, обслужвана от тревненската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, с цел осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места, противодействие на телефонни измами с възрастни хора, и контрол на пътното движение.

В хода на акцията били проверени 244 моторни превозни средства и 283 души. Установени са 177 нарушения, за които са наложени 131 глоби с фиш и са съставени 46 акта. В резултат на проверките са били разкрити две престъпления по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Малолетен задигна 50 лева от беларусец на „Брянска“

Полицията в Габрово разкри извършителя на кражба. Това е малолетен жител на града, задигнал 50 лева от гражданин на Беларус.

Малолетният габровец, за когото са налице данни за предишни противообществени прояви, извършил престъплението в събота, 12 октомври, в района на ул.“Брянска“.

Материалите по преписката ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Габрово, по компетентност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово вече има „Дърво на приятелството“ с Аалст

От днес, 16 октомври, на площад Марсел де Бископ в Габрово има „Дърво на приятелството“, символизиращо отношенията между Габрово и белгийския град Аалст, и защото отношенията вече са далеч от протоколните, дипломатически и политически.

снимка: Областна администрация – Габрово

Корените на първото бяха посадени от Почетен консул на Република България в Кралство Белгия и дългогодишен приятел на Габрово Вили Ван Импе и Марияна Башева от Клуб „Приятели на Белгия“.

снимка: Областна администрация – Габрово

Последваха ги посланикът на Кралство Белгия в България Н.Пр. Франсоа Бонтан; извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Белгия и Великото херцогство Люксембург Н.Пр. Мая Добрева; областният управител Невена Петкова; изпълняващият длъжността кмет на Община Габрово Нела Рачевиц; Лена Георгиева, председател на Общински съвет Габрово; заместник – кметът Николай Меразчиев, заедно с представители от Дневния център за възрастни с увреждания.

Церемонията съвпада с отбелязването на 140 години дипломатически отношения между България и Белгия. А поводът за посещението на дипломатите в Габрово бе официалното предаване на мобилен дефибрилатор на Община Габрово от Фондация „Хора в помощ на Габрово“.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Отношенията между две държави не са само в столиците им, а се изразяват най – вече във връзката между хората“ – каза посланикът на Белгия, който определи събитието като истински важно, защото в центъра стоят хората.

снимка: Областна администрация – Габрово

Визитата е повод да се обсъдят и нови възможности за сътрудничество включвайки културно – историческото наследство на Габрово и изкуство в градска среда, затова в програмата на гостите е предвидено и посещение на Дома на хумора и сатирата и Интерактивен музей на индустрията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица