Свържи се с нас

Новини

Пътната настилка в квартал „Радецки“ ще бъде рехабилитирана

Published

on

снимка: Община Габрово

Пътната настилка в квартал „Радецки“ ще бъде рехабилитирана, обявиха от Община Габрово. На 3 август, събота, в 15:50 часа, чрез телефона на Център 112 е получен сигнал за активирано свлачище в квартал Радецки, в района на строителството на Обходния път за тунела под връх Шипка.

Вчера, 5 август, на място бе направен повторен оглед, в присъствието на кмета Таня Христова, заместник – кметът по Устройство на територията, инфраструктура и екология арх. Николай Меразчиев, началник отдел Техническа инфраструктура, сгради и съоръжения инж. Деян Дончев, изпълнителният директор на Областно пътно управление – Габрово инж. Деян Георгиев, изпълнителят, надзорът на обекта и жители от квартала.

Към момента, по проекта за „Обход на Габрово“ са приключени Първи и Втори участък, с рехабилитиран близо 11 км съществуващ път и построени нови пътни връзки „Севлиево – Велико Търново“ и „Казанлък – Габрово“ от пътен възел „Поповци“.

В процес на изпълнение са Трети и Четвърти Участък от км 10+940,74 до км 20+124,50 и етапната връзка от км 0+000 до км 3+130.

По отношение на пътната част в Четвъртия участък, за който е подаден сигнала, следва да се има предвид, че все още се извършват строителни дейности, изграждат се армирани насипи и водостоци на предвидените по проекта места.

Не са приключили изкопно – насипните работи в края на участъка и началото на етапната връзка, тепърва предстои изграждането на облицовани окопи, монтаж на бетонови бордюри и отводнителни улеи, с които ще се реши проблема с дъждовните води.

В следствие на обилния валеж от събота, две от къщите, които са в непосредствена близост до строежа на пътя, са засегнати от свляклата се земна маса, но изпълнителят на обекта своевременно е отреагирал с техника и е отстранил щетите.

След срещата, състояла се вчера, изпълнителят пое ангажимент, че с полагането на първите асфалтови пластове от участъка, в рамките на месец, ще бъде рехабилитирана пътната настилка в квартала, както и че ще бъде направено допълнително отводняване на места, където е необходимо.

В началото на следващия месец ще бъде завършена и рехабилитацията на пътя на пътен възел Дядо Дянко.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

2 коментара

2 Comments

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Три спортни клуба ще ползват вече сграда на ПИЦ на Узана

Published

on

Безвъзмездно право на ползване на Сдружение „Клуб по спортно ориентиране „Узана“, Сдружение „Спортен клуб по биатлон „Узана“ и Сдружение „Спортен клуб по ски бягане „Узана 2007“ Габрово върху сграда на Посетителския информационен център (ПИЦ) в местността Узана беше учредено по време на вчерашната редовна сесия на Общински съвет – Габрово.

Сградата ще служи като постоянна база за лагери и тренировки на трите спортни клуба, посочиха от администрацията на кмета.

Представителят на Община Габрово в Общото събрание на акционерите на „Общинска банка” АД, гр. София – Митко Димитров няма да вземе участие и да присъства на редовното Общо събрание на акционерите, което ще се състои на 27 септември, стана известно още на заседанието на местния парламент.

Причината за това е, че Община Габрово притежава малък брой акции, които представляват 0.011 % от общия брой и представителят на Община Габрово не би могъл да влияе чрез гласуване на решенията на Общо събрание на акционерите. Аналогично решение беше взето и за общото събрание на акционерите на „Нова Деница“ АД.

Беше одобрена Програма за развитието и дейността на „ДКЦ І Габрово” ЕООД за периода 2021 г.-2023 г. Тя включва инвестиции в апаратура, подобряване на условията на работа на кабинети и лаборатории, повишаване на квалификацията на персонала.

Управляващото мнозинство в състава на Общински съвет – Габрово отхвърли искането за безвъзмездно право на ползване за Сдружение „Национално движение Русофили“ върху част от самостоятелен обект, представляващ офис № 37 в сградата на ул. „Р. Каролев № 2“.

Учредено бе безвъзмездно право на ползване на Регионален хоспис ЕООД върху част от имот – частна общинска собственост, с адрес ул. „Райчо Каролев“ №2 ет. 4, офис 31.

В днешния ред на общинските съветници бяха включени точки, касаещи продажбата на няколко имота – частна общинска собственост: заведение за хранене и развлечение и Приемателен пункт с. Новаковци; имот на ул. „Христо Смирненски“ №19; апартамент №19, ул. „Младост“ 10; апартамент № 48 на ул. „Свищовска“ №73; апартамент № 18, ул. „Венец“ №10.

Като извънредна точка бе внесено и гласувано съгласие за отдаване под наем на Бакърджийска работилница в РЕМО Етър. Не беше приет отчетът на дейността на фондация „Узана“ и отхвърлено гласуването на 2000 лв., с които да бъдат покрити разходите на фондацията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

560 бали слама изгоряха в севлиевско село

Published

on

Петстотин и шейсет бали слама и постройка изгоряха при пожар, станал в севлиевското село Агатово.

Инцидентът се е случил в сряда, около 23.15 часа. По първоначални данни, пламъците възникнали в стопанска постройка, собственост на 69-годишен жител на Севлиево.

Разразилата се огнена стихия успяла да погълне балите слама, собственост на 44-годишен жител на Агатово, които били съхранявани в постройката.

На местопроизшествието бил извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Действията по разследването се провеждат под надзора на Районната прокуратура в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“ този уикенд

Published

on

Силно габровско присъствие и приятелски поздрав от Велико Търново ни очакват в последните два дни от Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“.

На 26 септември, събота, от 17.00 часа на сцената на площад „Възраждане“ ще излязат актьорите от Държавен куклен театър – Габрово, за да ви представят спектакъла „Огнивото“.

18.00 е началният час на представлението „От кулата“ на „Малка театрална компания“.

В неделя, 27 септември, фестивалът закрива основният му организатор – Театър Весел с любимата на малки и големи приказка „Храбрият оловен войник“. Началото е в 17.00 часа.

Входът е свободен!

Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и със съдействието на Община Габрово. Организатори са Театър Весел и РА „Елмазови“.

При лошо време спектаклите ще се играят в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица