Свържи се с нас

Любопитно

Сдружение „Русаля“ организира благотворителен концерт

Published

on

На 20 юли (събота) от 10.00 ч. на ски пистата до Хостел “Горски дом” в м. Узана

На 20 юли, събота, от 10.00 ч. на ски пистата до Хостел “Горски дом” в м. Узана, ще се състои благотворителен концерт в подкрепа на Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ – с. Русаля, с участието на музикални формации от Габрово, Стара Загора, Ямбол, Севлиево и София. Сцената е отворена и за всички таланти, които искат да се включат.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО

10.00 ч -Откриване на изложба на картини, рисувани от учениците на Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов”,cело Русаля. Изложбата ще продължи до kрая на деня. Всеки ще може да си закупи желаната картина. Членове на екипа на училището ще разкажат за целите, учебния процес и всекидневието на това уникално за България училище, намиращо се само на броени километри от Велико Търново.

11.00 часа- Стартира Дарителска кампания

Призоваваме всички присъстващи да позволят на децата си да дарят част от своите спестявания, за децата от Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов” c. Русаля. Кампанията ще продължи до края на деня.

Отправяме покана за участие на цялата общественост на Габрово и Габровска област, както и към цяла България, на представители на обществени и политически организации, на представители на промишлени и търговски дружества да присъстват на събитието и да се включат в дарителската кампания за набиране на средства на място, в дарителска кутия или по банковата на сметка.

13:00 ч. – 17:00 ч. – Игри и забавления за най-малките участници – Ще се организират малки работилници, където децата да получат практически знания за гората и дивите животни; билките и лечебните отвари за професиите художник и скулптор. Ще има стрелба с лък и много, много други занимания.

17:00 ч. – 18:00 ч. – Рок деца Формация от млади таланти от Музикалното училище „Талеви” гр. Габрово

18:00 ч. –19:00 ч. – Рок група „Фа диез” – София;

19:00 – 20:00 ч. – Индивидуални изпълнители – Светлана Трифонова, Радослав Татев;

20:00 ч. – 21:00 – Рок група “Oliver Twisted” – Габрово;

21:00 ч. – 21:30 ч.- Огнено шоу

21:30 ч. – 22:30 ч. – Рок група I.R.B.69 Иво Руев – Стара Загора

* Събитието се осъществява с подкрепата на СЦДП – Габрово.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Comment

1 Comment

  1. Soro$ Info

    14.07.2019 at 16:51

    Благотворителността е шорошка чифутомасонска измислица.

    Първо ви разсипваме държавата, ограбваме ви всичко и ви превръщаме в просяци. Пък после идваме и с презрение ви подхвърляме подаяния.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Арбористи работиха по ясен в Градинката с мечето (снимки)

Published

on

снимка: Община Габрово

Днес, 4 юни, арбористи работиха в Габрово и направиха пълна диагностика на един ясен в Градинката с мечето, съобщиха от местната общинска администрация.

снимка: Община Габрово

Те предадоха част от своите знания на специалистите от отдел „Озеленяване“ към Общинско предприятие „Благоустрояване“ и дадоха съвети за още няколко дървета в градска среда.

снимка: Община Габрово

Арбористът е специалист, който поддържа и се грижи за дърветата в градска среда. Често използва алпинистко оборудване, което му позволява да достигне до много високите части, да огледа добре короната и да диагностицира евентуални проблеми.

снимка: Община Габрово

Арбористите разчитат езика на дърветата и със специална техника – резистограф и импулсен томограф, която им помага при диагностицирането на болести, дефицит на химични елементи, наличие на паразити, гниене и други.

снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Асоциацията на арбористите гостува в Габрово с демонстрация

Published

on

В четвъртък, 4 юни, представители на Асоциацията на арбористите в България (ААБ) ще гостуват в Габрово.

ААБ обединява професионалистите в сферата на работата по дървета – арбористи и експерти.

В организацията влизат и хора, които обичат дърветата в градовете около нас и искат за тях да се полага правилна грижа.

На терен ще бъде извършена презентация – обследване на дървета, които представляват сложни казуси и изискват допълнителна експертна оценка.

Професионалната демонстрация в Габрово ще се състои в Градинката с мечето и ще започне в 10.30 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„Елиза Арт“ гостува в НМО с рисунки, родени в извънредното положение

Published

on

Изложбата „Моето ателие“ e подредена в Арт коридора на НМО

Възпитаниците на школата по изобразително изкуство „Елиза Арт“ гостуват в Националния музей на образованието в Габрово с изложба под наслов „Моето ателие“. Името е избрано неслучайно, защото петдесетте рисунки са създадени вкъщи, в условията на извънредното положение заради пандемията КОВИД-19.

Откриване на изложбата „Моето ателие“ в двора на НМО

Изложбата беше открита на 1 юни по повод Международния ден на детето и е първо събитие в музея след като на 11 май НМО отвори врати за посетители. Въпреки разхлабването на мерките награждаването на младите творци и символичното завършване на учебната година в школата се състоя на открито в двора на НМО.

Вероника Кръстева, 16 години

Рисунките са подредени в Арт коридора на музея и могат да бъдат видяни до края на месец. Школата на Елиза Божидарова Ковачева – Цокова за четвърти пореден път представя годишната продукция на своите възпитаници в Националния музей на образованието.

Емили Цонева, 15 години

Тази година изложбата включва рисунки на деца и младежи от 3 до 20 години, които впечатляват с многообразието на теми, усет за цветовете, интересни композиционни решения, въображение и добра техника.

Андреа Лукянова, 12 години

Многообразието от теми и сюжети разкрива преживявания, чувства и интерес към заобикалящия свят и актуалните събития, включително появата на епидемията от коронавирус.

Вяра Пенчева, 10 години

Ръководителят на школата Елиза Божидарова Ковачева – Цокова и директорът на музея Любка Тинчева поздравиха младите творци за успешното участие в представителната годишна изложба на „Елиза Арт“.

Димитър Митов, 8 години

На тържественото откриване присъстваха народният представител Кристина Сидорова, общинският съветник Николай Григоров, родители и приятели на децата.

Денислав Георгиев, 9години
Даная Бончева, 12 години
Мария Илиева, 9 години

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица