Свържи се с нас

Новини

Отвориха офертите за системите на сигурност на тунела под Бакойците

Системите за сигурност в тунела при 12-ти км на обходния път на Габрово ще бъдат надградени до най-съвременните изисквания

Published

on

снимка: Областна администрация – Габрово, Архив

Отворени са офертите в обществената поръчка за проектиране и строителство (инженеринг) на системи за безопасност на изграждащия се в момента тунел при 12-ти км, този под Бакойския баир, част от обходния път на Габрово, информираха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта е да бъдат надградени системите в съоръжението и те да отговарят на най-съвременните изисквания.

Предприетите мерки са в съответствие с изискванията на Наредбата за технически правила и норми за проектиране на пътни тунели от 2015 г., а тръжната процедура за избор на строител на обходния път е провеждана през 2012 г.

Обществената поръчка е в две обособени позиции.

снимка: Агенция “Пътна инфраструктура”, Архив

В обособена позиция №1 е включено изграждането на външно електрозахранване на тунела от км 12+420 до км 12+960. Проектът включва изграждане на нов трафопост, реконструкция на отклонението от ВЕЛ 10 kV „Бакойци“ и изграждане на подземна кабелна линия 10 kV. Прогнозната стойност за изпълнение е 267 667 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 30 дни.

Отворени са били офертите на: „Етра-Ел“ ООД и „Хидро-водстрой“ ДЗЗД, в което участват: „Хидрострой“ АД и ВДХ АД.

В обособена позиция №2 е изработването на технически проект и изпълнение на строително-монтажни работи на системите за безопасност в тунела; на зоните за разгръщане пред двата портала на съоръжението. Избраният изпълнител ще проектира и изгради осветление на пътен възел „Чехлевци“ при км 11+513 и на пътен възел „Дядо Дянко“ на км 15+500, както и осветление на моста на км 15+415. Предвидено е и полагане на защитно покритие на откритите бетонни повърхности на тунела и на големите мостови съоръжения на км 11+800, км 14+660, км 15+415 и на моста над р. Паничарка. Целта е повишаване безопасността на движение по съоръженията. Прогнозната стойност за обособена позиция 2 е 2 488 333 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 130 дни.

Отворената оферта е на: „Хидро-водстрой“ ДЗЗД, в което са: „Хидрострой“ АД и ВДХ АД.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“ този уикенд

Published

on

Силно габровско присъствие и приятелски поздрав от Велико Търново ни очакват в последните два дни от Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“.

На 26 септември, събота, от 17.00 часа на сцената на площад „Възраждане“ ще излязат актьорите от Държавен куклен театър – Габрово, за да ви представят спектакъла „Огнивото“.

18.00 е началният час на представлението „От кулата“ на „Малка театрална компания“.

В неделя, 27 септември, фестивалът закрива основният му организатор – Театър Весел с любимата на малки и големи приказка „Храбрият оловен войник“. Началото е в 17.00 часа.

Входът е свободен!

Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и със съдействието на Община Габрово. Организатори са Театър Весел и РА „Елмазови“.

При лошо време спектаклите ще се играят в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Задържаха варненец, бръмчал на вещи от коли в Габрово

Published

on

Полицията в Габрово задържа 25-годишен криминално проявен варненец, извършил няколко кражба на вещи от автомобили в града. При ареста му криминалистите открили и марихуана.

Бандитът бил закопчан в средата на тази седмица, в сряда, 23 септември, в резултат на оперативно-издирвателни мероприятия, проведени във връзка с досъдебни производства, образувани за извършени кражби на вещи от моторни превозни средства, паркирани на различни улици в Габрово.

По отношение на задържания били установени данни, че е съпричастен с извършването на две кражби на техника и други вещи от автомобили, осъществени в същия ден на територията на областния град. Противозаконно отнетите вещи били намерени и иззети.

При процесуално-следствените действия, проведени при задържането на мъжа, полицейските служителите иззели и полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса, която при направения наркотест реагирала на наркотичното вещество марихуана.

По случая е образувано отделно досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от Наказателния кодекс.

Действията по разследването се провеждат под надзора на Районна прокуратура – Габрово. По отношение на лицето, с постановление на наблюдаващ прокурор, е наложена мярка за неотклонение „задържане за срок до 72 часа“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Шест положителни за КОВИД – 19 през последното денонощие

Published

on

Шест са новите положителни проби за коронавирус в област Габрово през последното денонощие. Това показват данните на на Министерството на здравеопазването, които са към вчерашна дата, 24 септември, цитирани днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Жена на 51 година от община Севлиево е сред потвърдените. Тя е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ “Д-р Ст. Христов“ в Севлиево.

При 76-годишна жена от община Трявна също е установен КОВИД – 19. Жената е хоспитализирана в СБАЛББ – Габрово.

Останалите 4 случая са от община Габрово. Положителни проби са дали три жени на възраст 46 г., 51г., и 64 г., и един мъж на 71 г. Всички те провеждат домашно лечение и са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

Изготвени са и са връчени предписания до контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица