В Севлиево живи фигури ще разказват истории в „Нощта на музеите“

снимка: Община Севлиево

Историческият музей в Севлиево ще се включи и тази година по оригинален начин в отбелязването на Международния ден на музеите. Инициативата „Нощ в музея“ и този път ще бъде представена по нетрадиционен начин от екипа и гостите на културния институт.

На 18 май от 19:00 ч. до 1.00 ч. след полунощ, Хаджистояновото училище ще посрещне всички гости с живи фигури, пресъздаващи атмосферата на различни епохи. От времето на древните траки до Втората Световна война.

Инициативата ще се състои съвместно с Националното дружество „Традиция“, регионален клон „Априлци – Троян – Севлиево“. Участници от регионалния клон на дружеството в Габрово също ще се включат в събитието.

„Надяваме се да бъде интересно“, заяви и директорът на историческия музей Найден Петров. В специален видеоматериал той приканва жители и гости на Севлиево да посетят изявата, където ще могат да видят не само старинни облекла, униформи, но и различни аксесоари, сечива и оръжия.

В Нощта на музеите входът на Хаджистояновото училище ще бъде свободен, а посетителите ще имат възможност да се докоснат до отминалите времена.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар