Свържи се с нас

Новини

Кметът на Севлиево поздрави абитуриентите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“

Четири паралелки завършват тази година ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, а зрелостниците от Випуск‘2019 ще получат книга-албум за Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

Ръководството на Община Севлиево се включи в изпращането на зрелостниците от Випуск 2019 на Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево. На тържеството присъстваха директорът на училището Ани Андреева, кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, председателят на Общинския съвет Здравка Лалева, Заместник-областният управител на Габровска област Росен Цветков, както и Христофор Лалев и инж. Светла Георгиева от училищното настоятелство на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов поздрави абитуриентите и им пожела да прекрачат в следващата врата на живота с гордо вдигнати глави и да запомнят училището си с най-добри чувства.

снимка: Община Севлиево

„Животът е прекрасен и той е пред вас. Предполагам, че всеки един от вас има много мечти за това как да продължи напред, какъв би могъл да стане и как да се реализира. Ще ви пожелая да мечтаете смело, да си поставяте високи цели, защото всеки от вас може да бъде добър преподавател, мениджър или инженер. Всеки от вас може да стане шампион, стига наистина да го желае и да се бори за това. Животът е прекрасен, но е и борба. И вие трябва да умеете да се борите“, заяви в речта си кметът д-р Иван Иванов.

„Където и да отидете, в страната или чужбина, не забравяйте да се връщате в Севлиево, за да се реализирате в града си. И тук има много възможности за вас. На добър път!“, завърши словото си д-р Иванов и анонсира, че от името на Община Севлиево целият Випуск‘2019 на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ ще получи по една книга-албум за Севлиево, отразяваща богатото му културно-историческо наследство

снимка: Община Севлиево

Поздравления към зрелостниците отправи и председателят на Общинския съвет на Севлиево г-жа Здравка Лалева. „Този ден е добър за вас и за вашите родители, които са вложили много обич и винаги са ви подкрепяли. Те са ви давали и съвети, както и вашите учители. Надявам се те да са успели да ви научат да се борите в живота и това, което е във вашето сърце, нека то да ви води напред. Аз ви желая много успехи и нека това, което всеки е начертал за себе си да бъде най-доброто. А когато сгрешите да имате силата да промените своите грешки“, заяви в речта си Лалева.

снимка: Община Севлиево

Заместник-областният управител на Габровска област Росен Цветков също поздрави абитуриентите: „Днешният ден не е краят на образованието ви. Винаги се опитвайте да се усъвършенствате, да поддържате в добро знание и кондиция уменията си, защото това е едно от най-важните неща за вашата кариера“, припомни Цветков, който е възпитаник именно на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

„Първата крачка сте я направили успешно, щом сте кандидатствали в това училище. Това е едно от най-добрите училища в България, а учениците от него са добре подготвени специалисти“, заяви и Христофор Лалев от училищното настоятелство. Той допълни, че чуждестранните инвеститори търсят именно специалисти в ИКТ сектора и машинни инженери, каквито ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ създава. „Вие сте нашето бъдеще, а за да върви напред една държава са ѝ нужни млади и образовани хора“, завърши поздравленията си Лалев. Приветствие към абитуриентите отправи и инж. Светла Георгиева.

снимка: Община Севлиево

По време на церемонията директорът на училището г-жа Андреева направи обръщение към зрелостниците: „Скъпи ученици, вие завършвате един етап от живота си и тръгвате по пътя на своята реализация като граждани, професионалисти и преди всичко като хора. По лицата ви мога да видя, че сте развълнувани, пълни с надежда и в неведение какво ви очаква. Единственият начин да постигнете висоти в живота е да поемете риска, че може да има и неуспехи. Вие сте способни да правите красиви неща. Бъдете твърди, запазете пламъка жив и никога не се предавайте. Човек се учи през целия си живот и всичко, което е научил трябва да го сподели. Той си поставя нови и нови цели и като ги постигне тръгва да гони следващите. Това прави един човек успешен“, заяви в словото си Андреева.

снимка: Община Севлиево

Тя награди и най-дейните ученици от 12-и клас по време на днешното изпращане на випуска.

снимка: Община Севлиево

Четири паралелки завършват тази година ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, а класни ръководители са Силвия Петкова, инж. Дарина Христова, инж. Даниела Димова и Павлина Иванова.

снимка: Община Севлиево

На празничната церемония зрелостниците бяха подготвили и кратки пожелания към своите преподаватели, изпълнени с благодарност към техния труд.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Извършена бе и ритуална смяна на знаменната група на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица