Любопитно, Новини|14.05.2019 11:53

Еднорог посреща гостите на Котешкия карнавал в зала Орловец

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Популярното в цяла България шоу – Карнавал ревю на котки и дребни домашни любимци, ще се проведе на 18 май, от 11.30 часа в спортна зала „Орловец” в Габрово. Както всяка година, вдъхновителката на събитието Розмари Казасова представя нещо ново и различно, макар че и традиционното – животни в карнавални костюми, е достатъчно привлекателно за широката публика.

Над 40 са котките, от общо над 70 любимци, които ще участват в тазгодишното издание на Котешкия карнавал. Еднорог ще посреща гостите на очакваното с голям интерес събитие. Не, Розмари Казасова не е довела истински представител на съществата от приказния свят, макар и вярвайки в тях, както всеки истински човек, който не е загубил връзката с детството.

Розмари Казасова

Все пак става дума за карнавал, така че костюм на еднорог ще облече куче, от породата Джак ръсел териер. Става въпрос за изключително любвеобилно същество, което обаче има нетърпимост към котки, както и те към нея – също.

Вероятно красотата й им се вижда прекалено близка до тяхната и трудно успяват да понесат подобна конкуренция. Еднорогът няма да влиза в залата, но ще отправя към посетителите топли погледи, пълни с насърчителното „Добре дошли”.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

До момента е потвърдено, че на Карнавала ще присъства д-р Таня Гетова от София, която ще организира семинар, на тема „Кучета „малък пинчер”. Д-р Гетова ще покаже особеностите на породата и дресировката. Ще има лекция за ползата от кучетата за децата с увреждания и изобщо за значението на кучето в развитието на подрастващите.

По време на шоуто не само ще може да видите животни с карнавални костюми, но и да си тръгнете с любимец. Новите си домове очакват да видят две котки от атрактивната порода кимрик, една норвежка горска и една турска ангора.

Входът за всички участници и посетители е свободен!


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар