Любопитно, Новини|24.04.2019 16:12

Фестивал „Четирите стихии“ – вдъхновение от природата

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Знаете ли защо бабите и дядовците са толкова обичани от децата Ви? Заради таблета като подарък, екскурзията в чужбина или приятелството във Фейсбук? Не. Обичат ги, заради времето. Времето, в което могат да седнат заедно и да им прочетат от любимата книжка. Да им връчат лъжицата, когато редят баница и яйчената смес да попада извън тавата. Да им дадат отвертката, когато притягат разхлабената видия на вратата на шкафа. Да им разкажат за земята, за водата, за огъня и вятъра…. Естествено вие нямате време и нерви, бързате, уморени сте, не знаете как!

Ако искате да се научите как да подарите време и преживяване на децата си, заедно с Вас – прочетете това:
За пръв път в Габрово: Семеен фестивал „Четирите стихии“,
11 май, събота, 16 часа, парк Маркотея.
С финансовата подкрепа на „Обществен дарителски фонд“ – Габрово и Фондация „Америка за България“, както и местни предприемачи и производтели.
Идея и организация – рекламна агенция „Елмазови“

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Баби, дядовци, майки и бащи, деца и внуци, приятели и роднини ще четат, ще рисуват, ще подчиняват водата и огъня, ще се радват на свежия въздух и аромата на тревите. Всеки ще бъде щастлив да рисува с пяна, да се научи как се правят свещи, да меси хляб, да си направи билкова смес за чай….

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

За пръв път фестивалът „Четирите стихии“ се състоя с финансовата подкрепа на програма „Култура“ на Община Габрово в началото на лятото миналата година в Боженци. Събитието протече при голям интерес от посетители и гости от цялата страна и чужбина.

Това ново творческо и развлекателно събитие за пръв път тази година ще бъде в града, в новия и широк парк „Маркотея“. Организаторите искат да въвлекат в творческо участие, чрез различни активности, семействата, които да се забавляват заедно и да овладяват нови знания и умения, създавайки и споделяйки.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Фестивалът добавя положителни нагласи към природата и с помощта на познанието за основните земни стихии показва, че те могат да бъдат не само важни и полезни за живота ни, а и вдъхновяващи.

На сцената на фестивала ще се изявят децата от детските градини в Габрово, ученици, както и талантите от детския фолклорен ансамбъл „ Габровче“, фолклорна формация „Боженци“, групата за огнeни изкуства „Fire shadows“, нестинари, майстори и др.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

На всеки ъгъл ще бъде отворена безплатна работилничка. А приятелите на фестивала от НП „Централен Балкан“ ще споделят своя опит и знания и ще допринесат за доброто настроение на всички присъстващи.

Ако искате да научите какво още ще се случи тази година в парк „Маркотея“ и каква е била атмосферата на фестивала миналата година в Боженци, следете информацията в медиите и във фейсбук групата: Фестивал “Четирите стихии”.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар