В Севлиево започва Националният фестивал „Семе българско“


Шестото издание на националния фестивал „Семе българско“ ще се проведе този уикенд, 20 и 21 април, в парк „Казармите“ в Севлиево. Събитието тази година съвпада с едни от най-хубавите християнски празници – Лазаровден и Цветница, а организатори са „Семе Българско“ и Община Севлиево. Целта на фестивала е да продължава традицията да съхранява и предава на поколенията българското в различните му измерения.

снимка: Община Севлиево, Архив

„Очаквам шестото издание на „Семе Българско“ да бъде наистина впечатляващо, заради богатата програма която сме подготвили. Ще се радвам ако севлиевци и гостите на града споделят своите впечатления и участват активно в различните инициативи през двата фестивални“, сподели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

снимка: Община Севлиево

Посетителите ще могат да се насладят на ръчно приготвени подбрани продукти, изцяло произведени от български майстори. Организаторите очакват близо 100 изложители на храни, напитки, семена, цветя, билки, мед, керамични и дървени изделия да се включат в базара, съпътстващ фестивала.

снимка: Община Севлиево

Инициативата „Дом за семена“ ще даде възможност на всеки посетител, който желае да отглежда сам храната си, да си вземе семена, които да засади в дома си. Предвидена е и богата културна програма с игри и забавления за малки и големи.

снимка: Община Севлиево

На разположение на гостите ще бъде и първото в България пътуващо читалище. Ансамбъл „Тракия“, Яница, Илия Луков, ансамбъл „Развитие“, оркестър „Севлиево“, Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ и още много други ще допринесат за българския дух по време на фестивала.

снимка: Община Севлиево

Тази година, в рамките на фестивала, ще бъде създадена книга, която организаторите са нарекли „За мен България е…“, а нейни автори ще бъдат посетителите на събитието. Идеята е всеки да сподели своята истина какво е България за него, защото добрите мисли и избори са заразни.

снимка: Община Севлиево

Ще има и три различни изложби с една обща тема – красотата на България и българското. Техни автори са родолюбивият фотограф Асен Великов, участници в конкурс на тема „Бъди вдъхновението“ на Интеракт клуб – Севлиево и фотоси на служители на „Идеал Стандарт – Видима“ АД.

снимка: Община Севлиево

Организаторите на „Семе Българско“ са предвидили за първи път тази година да има и томбола с награди за всички присъстващи. Традиционно и тази година „Семе българско“ ще има две благородни каузи, които ще подкрепи – кампания в помощ на хората с репродуктивни проблеми и кампания за хората със зрителни нарушения.


Заповядайте да отпразнуваме заедно със „Семе българско“ Лазаровден и Цветница, като обещаваме да има за всеки вкус по нещо! Очакваме Ви на 20 и 21 април в парк „Казармите“ в Севлиево.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар