Новини, Политика|19.04.2019 12:22

Петър Витанов: ЕС дава възможност за належащи реформи и по-добър живот!

снимка: БСП – Габрово

„Европейският съюз е възможност за страната ни, стига европейските фондове и помощта от тях да бъдат използвани за належащите реформи и за подобряване живота на всички български граждани“.

Това заяви кандидатът за евродепутат на БСП Петър Витанов на среща с членове и симпатизанти в Дряново.

Витанов посочи, че се наблюдава критичност към ЕС. „Може би тя е насочена към неточното място, защото ЕС предоставя възможности, само че правителството ни не успява да се възползва от тези възможности, то не е в състояние да отстоява националния ни интерес. Правителството усвоява европейски пари, само че не създава икономически растеж. В продължение на десет години то унищожава България“, каза още кандидатът за евродепутат.

снимка: БСП – Габрово

Той уточни, че целта на БСП е да промени ЕС и да го върне към първоначалните му ценности- като справедливост, солидарност и равенство.

„Трябва да се преодолеят и огромните неравенства между държавите и да се възстанови солидарният подход за общо справяне с проблемите. Промяната в ЕС преминава през промяна в България, успех на Евровота е предпоставка за това“, заяви още Витанов.

На събитието присъстваха народният представител от ПГ на „БСП за България“ Кристина Сидорова, председателят на ОбС на БСП – Дряново Тодор Обрешков, областният лидер Николай Григоров, секретарят на МО в БСП – Трифон Панчев .


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар