Любопитно, Новини|16.04.2019 15:52

Габровският пестил стигна и до Антарктида

снимка: „Марино България“

Габровският пестил стигна и до Антарктида, ставайки част от кухнята от българската мисия на студения континент. Пестилът бе предоставен от “Марино България” за 27-та Българска Антарктическа експедиция. Вкусовите качества и ползите на натуралния продукт бяха оценени, както от сънародниците ни, така и от Испанската мисия на “ледената земя”.

Габровският пестил, известен още като “габровски шоколад”, се превърна в идеален спътник по време на пребиваването на 27-тата Българска Антарктическа експедиция, поради дълготрайността и високата му енергийна стойност.

снимка: „Марино България“

Хранителният състав и консумацията на пестила благоприятства запазване на добър тонус и натрупване на нов запас от сили, които се оказват жизненоважни за теренни изследвания при толкова ниски температури като тези на Антарктида. За сведение, с оглед по-добра издръжливост, пестилът е присъствал в менюто още на войниците по време на Втората световна война, според някои съществуващи данни за продукта.

Габровският пестил е продукт без добавени консерванти, оцветители и изкуствени аромати, без съставки, съдържащи глутен и алергени. Пестилът от сини сливи е напълно естествен продукт.

Начинът му на приготвяне гарантира запазване на полезните му съставки в най-висока степен. Неговата консумация е изключително полезна за организма, благодарение на минералите, които се съдържат в плода (натрий, калий, магнезий, фосфор, желязо). Синята слива е и силен антиоксидант.

снимка: „Марино България“

Пестилът от сини сливи е продукт, произведен в близост до географския център на България, който се намира на по-малко от 20 км. от предприятието на “Марино България”. Умереният климат и чистият въздух на региона, както и сортовете сливи, които се влагат, са предпоставка за производството на продукт с уникални качества.

Всепризнат факт е, че плодородните почви в България дават възможност за отглеждане на сливи с най-добри вкусови качества.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментарите са затворени