Новини, Общество|14.04.2019 10:30

Полицаите отново свалиха каски и щитове пред протестиращите

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

За втора поредна вечер полицаите свалиха каските и щитовете си пред демонстрантите, с което показаха толерантност. Старши комисар Красимир Добрев, директор на Дирекция „Жандармерия“, благодари на гражданите на Габрово за недопуснатите провокации по време на мирния протест вчера, 13 април.

10 души са задържани преди мирния протест, проведен снощи в Габрово. В част от тях, при извършената проверка бяха установени метални боксове, метална палка и два ножа, посочи ст. комисар Добрев.

След проведените следствени действия те са били освободени. Той уточни, че задържаните са от Габрово, част от които са криминално проявени за хулигански прояви.

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„За втора поредна вечер полицаите свалиха каските и щитовете си, с което показахме толерантност“, заяви ст. комисар Добрев.

Той благодари сърдечно на гражданите, които „протестираха мирно, както и на полицията и жандармерията, които свършиха добре работата си“.

По време на протеста нямаше повредено имущество на граждани. Имаше опити за провокация, но благодарение на габровци провокаторите не успяха да вземат инициативата в свои ръце, съобщи още ст. комисар Добрев.

„Жандармерия и полиция ще останат до когато е необходимо. Ние ще бъдем тук и уверяваме гражданите, че ситуацията ще бъде контролирана“, информира директорът на Дирекция „Жандармерия“ и отново призовава за спазване на обществения ред и провеждането на протестните действия в съответствие с разпоредбите на закона.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар