Свържи се с нас

Новини

Лидерите в Неделната продължават без грешка

снимка: АНЛ – Габрово

Статуквото на върха в класирането на Английската неделна лига по футбол на Габрово се запази след изиграването на мачовете от 16-я кръг.

„ФК Палаузово“ победи „Идеал Стандарт Видима“ със 7:1, след хеттрик на Павел Велчев. По един гол добавиха Николай Стоянов, Бисер Стефанов, Драгомир Стефанов и Христо Устапанов. За севлиевци точен бе Иван Косев.

снимка: АНЛ – Габрово

„Копакабана“ бе още по-убедителен, надигравайки „ФК БМБ“, с 16:3. Шест гола отбеляза Пламен Меразов, с хеттрик се отличи Виктор Колев, по два гола вкараха Климент Велев и Ивайло Райнов, а по един добавиха Никола Камбуров, Даниел Христов и Петко Моровяков. За „ФК БМБ“ точни бяха Мариян Йорданов, Момчил Кискинов и Николай Дончев.

снимка: АНЛ – Габрово

„ФК Старо Село 777“ също добави три точки към актива си, надделявайки трудно в края на мача, срещу „Веспа“ с 5:3. Цветан Енчев вкара два гола, а по един Божидар Ненов, Божидар Василев и Кирил Каменополски. За „Веспа“ Андриян Христов отбеляза два гола, а един добави Павел Арнаудов.

снимка: АНЛ – Габрово

„Pasta Gabrovo“ също записа убедителна победа, надигравайки „Рио“, с 10:1. Детелин Станчев бе точен четири пъти, Васил Нанков отбеляза хеттрик, а по един вкараха Мартин Димов и Ивелин Павлов. Златко Янков от „Рио“ си отбеляза автогол, а Деян Пенев вкара почетният гол за съотборниците му.

снимка: АНЛ – Габрово

В петата среща за деня, „МФК Борово“ победи в хубав и непредвидим мач „Eagles“ с 3:0. Развръзката бе накрая, след като в последните десет минути, Петър Недялков и на два пъти Нено Караджов, донесоха класическата победа за тима си.

Следващата неделя, 7 април, в 11.30 часа стартира поредният, 17 кръг от АНЛ – Габрово.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Политическите партии в Севлиево се разбраха за състава на СИК

Общо 501 ще бъдат членовете на избирателните комисии по време на вота на 27 октомври

Политическите партии в Севлиево постигнаха съгласие за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври т.г. Консултациите бяха открити от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

При представянето на съставите на СИК никоя от партиите не възрази срещу подредбата им в комисиите. След решение на ЦИК Общинската избирателна комисия – Севлиево определи броя и членовете на всяка секционна избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

ОИК разпредели местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Севлиево. Общият брой членове на СИК за предстоящите местни избори е 501.

От тях на Политическа партия ГЕРБ се падат 154 броя, а за Коалиция „БСП за България“ са 132 броя. По 69 са членовете или ръководствата в СИК на политическите партии ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“ и Политическа партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ ще има 8 членове в СИК.

Общо членовете в секционните комисии на предстоящите избори ще са 294, а ръководството ще е от 207 човека, разпределени съгласно решенията на Общинската избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

На предстоящите избори в Севлиево ще има и две подвижни избирателни секции, стана ясно по време на консултациите. Политическите партии постигнаха съгласие и за състава на тези две избирателни секции.

Съгласно Изборния кодекс хората с трайни увреждания, желаещи да упражнят своето изборно право в подвижните секции, могат да заявят това до 12 октомври. Двете секции ще бъдат също с петима членове.

Политическите партии в Севлиево постигнаха консенсус и при избора на членове и ръководства за подвижните избирателни секции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Фестивал на виното тази събота и неделя на Боженци

Фестивал на виното ще се проведе тази събота и неделя в МАИР „Боженци“, край Габрово. Официалното откриване ще се състои на 21 септември от 14:00 ч., в Изложбената зала на „Старото Школо“ в АИР „Боженци“.

За празничната атмосфера на фестивала ще се погрижи Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с главен художествен ръководител – Лъчезар Захариев. В Старото Школо гостите на резервата ще имат възможност да дегустират от продуктите на различни производители, вносители и търговци на винени продукти.

Поради метеорологичните условия, атракцията „Рисуване с вино“ ще се представи в Изложбената зала, а не в къщата -музей „Баба Райна“. Там всеки желаещ, безплатно, ще има възможност да се изправи пред предизвикателството, собственоръчно да сътвори художествен шедьовър с вино.

Под ръководството на художничката Росица Миладинова, гостите ще могат да рисуват върху хартия в нюанси от божествената напитка.

„Заповядайте в Боженци! Потопете се в едно естетическо празненство на тялото и духа!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Предстоят взривни работи по Обхода на Габрово

В петък, 20 септември, от 12.00 до 17.00 часа ще се извършват взривни работи за скален изкоп, част от Обхода на Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Сигнали при взривяването са:
Предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 мин.
Боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.
Отбой – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

Всички действия се извършват по утвърдени и съгласувани проекти при спазване на изискванията на Правилника за безопасност на труда при взривни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица