Култура, Новини|18.03.2019 14:04

Осем проекта получават финансиране по Програма Култура

снимка: Община Габрово, Архив

Общо осем проекта ще получат средства от Програма Култура на Община Габрово в първата сесия за съфинансиране на проекти в областта на културата за 2019 година. Новината за медиите съобщиха от администрацията на кмета.

Петнадесет организации внесоха проектни предложения по двата Приоритета на Програмата – „Дигитално предизвикателство – Творчество, вдъхновяващо промяната“ и „Габрово – творчески град на ЮНЕСКО“.

Експертната комисия, назначена със заповед на Кмета на Общината, извърши оценка на съдържателната част и предлага финансова подкрепа да получат следните проекти: На един клик разстояние, Музей „Дом на хумора и сатирата”, Създаване на интерактивни инсталации с добавена реалност в къща музей „Дончо Попов“, Музей на архитектурно-исторически резерват „Боженци“, Дигитални истории: Непознато Габрово, Фондация Габрово – преди и сега“ – по първия приоритет и ЗОДИЯ ГАБРОВЕЦ, „Бокс Вижън“ ЕООД, Международен фестивал „Куклена среща „Рачо и Дешка“ – Габрово 2019, „Елмазови“ ООД, Традиции, багри, красота през очите на нашите деца, ДГ „Мики Маус”, Паралелна програма, Драматичен театър „Рачо Стоянов”, Творчество и знания за местно развитие и интеграция, Народно читалище „Христо Ботев 2008“ с. Гарван – по втория. Предстои сключване на договори с организациите и стартиране на проектните дейности.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар