Свържи се с нас

Новини

Осмомартенски турнир по футбол за момичета и девойки в зала „Дан Колов“

Момичетата от 11-12 клас от СУ „Васил Левски“ заслужено спечелиха първото място

Published

on

снимка: Община Севлиево

За поредна година Община Севлиево организира турнир по футбол за момичета и девойки по повод Деня на жената 8-ми март. Турнирът се проведе в празничния ден в спортна зала „Дан Колов“ в града.

В надпреварата за традиционните торти се включиха приблизително 90 момичета и девойки. Началото бе дадено от момичетата от ОУ „Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“. Редовното време на срещата и двете продължения не бяха достатъчни за отбелязване на гол от двата отбора. При дузпите щастието се усмихна на възпитаничките на Венцислав Младенов и така първата торта беше за момичетата от СУ „Васил Левски“. За „Голмайстор“ журито определи Яна Филева от СУ „Васил Левски“, „Най-добър вратар“ – Пресияна Тодорова от ОУ „Стефан Пешев“ и за „Най-полезен играч“ безспорно беше избрана Антония Ангелова от ОУ „Стефан Пешев“.

снимка: Община Севлиево

Следващият мач реши спора във възрастова група 8-10 клас между отборите на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Тук разликата в класите беше видима и след три попадения на Маринела Маркова и още два гола отбелязани от девойките на СУ „Васил Левски“ първото място беше грабнато от представителките на гимназията. Така приза за „Голмайстор“ журито категорично отсъди на Мариела Маркова. Наградата за „Най-добър вратар“ бе връчена на Елеонора Колесникова, като и двете са възпитаници на СУ „Васил Левски“. За „Най-полезен играч“ журито определи Есин Кочумова – капитан на отбора от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

В следващия мач спора за първото място бе между отборите на момичетата от ОУ „Емилиян Станев“ с. Ряховците и ОУ „Христо Ботев“ с. Добромирка. Тук битката се води без гол почти до края на срещата. Няколко минути преди него Галя Ангелова от ОУ „Христо Ботев“ с премерен удар прекара топката покрай левия стълб на вратата на момичетата от Ряховците. За „Голмайстор“ грамотата беше връчена на Галя Ангелова, а за „Най-добър вратар“ на Кристина Янкова – и двете от ОУ „Христо Ботев“. Призът за „Най-полезен играч“ журито отреди на Айджан Нуриева от ОУ „Емилиян Станев“ с. Ряховците.

снимка: Община Севлиево

Последва силен мач между женските отбори 11-12 клас на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Любопитното в срещата бе, че и в двата състава участваха състезатели на ФК „Севлиево Лейдис“. Както и в първата среща от турнира, редовното време и продълженията не бяха достатъчни за отбелязване на гол. Последваха наказателни удари, завършили също наравно. При последвалото изпълнение по една дузпа, възпитаниците на гимназията реализираха гол, а девойките водени от Красен Кунев пропуснаха. По този начин девойките на СУ „Васил Левски“ грабнаха първото място. Призът за „Голмайстор“ се присъди на Биляна Петкова от СУ „Васил Левски“, а наградата за „Най-полезен играч“ заслужи Сехер Данаджъ от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Журито определи за „Най-добър вратар“ Симона Николаева от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

Последва демонстративен мач между момичетата на СУ „Васил Левски“, а опоненти по едно полувреме им бяха момичетата от ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Емилиян Станев“, двата отбора бяха подкрепени от Антония Ангелова. Мачът завърши при резултат 6:3 за момичетата от гимназията.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Благотворителен базар за 4-годишната Мария

Published

on

Благотворителен базар в подкрепа на 4-годишната Мария от Габрово ще се проведе в събота, 29 февруари, от 10.00 до 18.00 часа в Спортна зала „Орловец“.

Инициативата е на Габровски майки даряват надежда.

„Заповядайте да купите мартенички за вашите семейства и колеги! Включете се в Благотворителната ни акция!

На базара ще има и доста други неща, изработени от децата на Габрово, които те ни дариха, за да помогнат на Мария…

Едно габровско дете на 4 години, което има нужда от вашата подкрепа! Благодарим ви, добри хора!“

От Габровски майки даряват надежда

Зареди още

Новини

Работна среща за винетките при областния

На работна среща при областния управител бяха обсъден предложения на общините за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса

Published

on

Кметовете на общините и директорът на Областно пътно управление – Габрово проведоха работна среща при областния управител Невена Петкова, по време на която бяха обсъдени искания за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса.

снимка: Областна администрация – Габрово

Всички те са категорични, че търсят начини да защитят интересите на живеещите на територията на съответната община. Ето защо на днешната работна среща, бяха коментирани в детайли конкретни предложения на кметовете, които следва да изпратят до Агенция „Пътна инфраструктура“.

снимка: Областна администрация – Габрово

В случай че исканията им бъдат удовлетворени ще се сключи споразумение между АПИ и съответната община, като трябва да е ясно, че текущата поддръжка на пътищата, за които са отпаднали винетните такси в рамките на общината, както и зимното поддържане на тези участъци ще става за сметка на АПИ с дофинансиране от общинските бюджети – уточни директорът на ОПУ – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

По време на срещата бяха коментирани и конкретни финансови параметри за ремонт и поддръжка, както и за зимно почистване на различните видове пътища, на годишна база.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Деца се докоснаха до миналото чрез технологиите

Kак съвременните технологии помагат на децата по-лесно да разберат миналото?

Published

on

Вълнуващ ден в Дечковата къща имаха учениците от клуб „Традиции и ценности“ при ОУ „Неофит Рилски“, с ръководител Анатолий Антов.

снимка: Община Габрово

Любознателните деца посетиха музейния обект и видяха как съвременните технологии могат да помогнат на младите хора по-лесно да разберат миналото.

След виртуалния тур учениците с интерес разгледаха експозицията и с трепета на изследователи откриваха културните ценности, които вече са видели с очилата за виртуална реалност и такива, които са пропуснали.

снимка: Община Габрово

На тръгване всички получиха подарък – образователното помагало, създадено по проекта „Неформално образование в ревитализирана музейна среда“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица