Новини, Политика|05.03.2019 12:35

Инфраструктурата по кварталите на Габрово е безобразна!

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Инфраструктурата по крайните квартали на Габрово е безобразна и оставена на произвола на съдбата! Тази критика към управляващите в Габрово отправи на пресконференция областният председател и общински съветник на БСП Николай Григоров.

Според него Община Габрово проявява безотговорно отношението към хората, живеещи в тези части на Габрово, неглижирайки проблемите им. Той даде за пример проблемната инфраструктура в квартал Радецки и по-конкретно в района на строителството на обхода на Габрово.

„Липсва ясна ангажираност от страна на Общината да направи каквито и да било стъпки, в посока подобряване качеството на живот“, заяви Николай Григоров.

В подкрепа на думите си социалистът припомни казаното от вицепремиера Томислав Дончев и кметът Таня Христова в национален ефир, които според него „изобщо не се ангажираха с това да бъде търсен начин за облекчаване живота на гражданите от Радецки и Гачевци.“

„Съществуват проблеми. Нямам информация да е свършена „грам“ работа в посока действия за подобряване качеството на живот на хората от двата габровски квартала. Инфраструктурата е в отвратително състояние, при това твърде дълго време вече. Нещата се влошават“, допълни още Григоров.

По думите му Агенция „Пътна инфраструктура“ дава изключително неубедителни отговори по отношение на проекта за обходен път на Габрово и това как той ще повлияе трайно върху живота на местната общност.

Отговорът на институциите „ако искате да се случат нещата – ще търпите“ Николай Григоров коментира, припомняйки действията на Томислав Дончев като кмет, когато ходеше да затваря пътя в квартал Бичкиня, през който преминаваше транзитния трафик заради ремонта на Прохода на Републиката.

„Тогава гражданите имаха право на добър живот, а сега се оказва, че трябва да търпят, защото било за доброто на всички. Този двоен аршин не е приемлив“, възмути се още областният председател на БСП.

Николай Григоров определи и състоянието на пътя за КК „Узана“ като плачевно, оставящо крайно неприятни впечатления на туристите, решили да посетят местността над Габрово.

Той припомни още, че в резултат на строителните дейности по обхода преди време падна и част от Хаджицонев мост, което наложи да бъде изградено ново съоръжение над реката.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

Напиши коментар