Свържи се с нас

Новини

Инфраструктурата по кварталите на Габрово е безобразна!

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Инфраструктурата по крайните квартали на Габрово е безобразна и оставена на произвола на съдбата! Тази критика към управляващите в Габрово отправи на пресконференция областният председател и общински съветник на БСП Николай Григоров.

Според него Община Габрово проявява безотговорно отношението към хората, живеещи в тези части на Габрово, неглижирайки проблемите им. Той даде за пример проблемната инфраструктура в квартал Радецки и по-конкретно в района на строителството на обхода на Габрово.

„Липсва ясна ангажираност от страна на Общината да направи каквито и да било стъпки, в посока подобряване качеството на живот“, заяви Николай Григоров.

В подкрепа на думите си социалистът припомни казаното от вицепремиера Томислав Дончев и кметът Таня Христова в национален ефир, които според него „изобщо не се ангажираха с това да бъде търсен начин за облекчаване живота на гражданите от Радецки и Гачевци.“

„Съществуват проблеми. Нямам информация да е свършена „грам“ работа в посока действия за подобряване качеството на живот на хората от двата габровски квартала. Инфраструктурата е в отвратително състояние, при това твърде дълго време вече. Нещата се влошават“, допълни още Григоров.

По думите му Агенция „Пътна инфраструктура“ дава изключително неубедителни отговори по отношение на проекта за обходен път на Габрово и това как той ще повлияе трайно върху живота на местната общност.

Отговорът на институциите „ако искате да се случат нещата – ще търпите“ Николай Григоров коментира, припомняйки действията на Томислав Дончев като кмет, когато ходеше да затваря пътя в квартал Бичкиня, през който преминаваше транзитния трафик заради ремонта на Прохода на Републиката.

„Тогава гражданите имаха право на добър живот, а сега се оказва, че трябва да търпят, защото било за доброто на всички. Този двоен аршин не е приемлив“, възмути се още областният председател на БСП.

Николай Григоров определи и състоянието на пътя за КК „Узана“ като плачевно, оставящо крайно неприятни впечатления на туристите, решили да посетят местността над Габрово.

Той припомни още, че в резултат на строителните дейности по обхода преди време падна и част от Хаджицонев мост, което наложи да бъде изградено ново съоръжение над реката.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. Не е вярно, вижте щампования бетон около Спортната Зала!!!
    Откакто съм го сложил, не е мръднал, все по-къдрав и по-юфкян става!!!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Протест в Трявна против управлението в държавата

Снощи, 22 януари, на площад „Капитан Дядо Никола“ в Трявна се състоя мирен граждански протест, насочен срещу управлението на държавата, водната криза, мръсния въздух и ситуацията с боклука.

снимка: Фейсбук група „Трѣвна“

Протестиращите граждани издигнаха плакати, с призив премиерът на Република България Бойко Борисов да освободи поста и да направи път на по-способни от него. С три отделни лозунга, недоволните от управлението на държавата в Трявна, изписаха на централния площад: „Уважаеми г-н Борисов време е да си вървите, направете път на по-способни от вас“.

снимка: Фейсбук група „Трѣвна“

Простиращите в Славейковия град носеха и плакати с екологична насоченост: „България не е сметище, 700 000 тона внесени боклуци от 2014 до 2019 г.“, „500 000 граждани на воден режим, над 50% загуби по водопреносната мрежа. 15 000 души умират годишно в България от болести в следствие на замърсен въздух“

снимка: Фейсбук група „Трѣвна“

След протестната акция на площад „Капитан Дядо Никола“ недоволните от управлението на държавата се насочиха към старата част на Трявна, където на емблематичния символ на града – Кивгирения мост, подредиха посланията си.

снимка: Фейсбук група „Трѣвна“

Протестът премина мирно и бе охраняван от значителен брой полицейски сили, осигурили безопасността на участниците в мероприятието, охраната на обществения ред при провеждането му и предотвратяване извършването на престъпления от общ характер.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Счупиха ченето на габровец при побой

40-годишен габровец пострада тежко и се озова в местната болница със счупена челюст, след като бе жестоко пребит в областния град. Инцидентът се е случил в неделя вечерта.

Пострадалият успял да подаден сигнал в полицията за случилото се едва в сряда. Той заявил, че на 19 януари му е бил нанесен побой, в резултат на което получил фрактурата.

След проведените незабавни издирвателни мероприятия извършителят на нападението бил установен и задържан в полицията за срок до 24 часа по реда на Закона за МВР.

Това бил 31-годишен мъж от Габрово, срещу когото вече е образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поискаха яз. „Александър Стамболийски“ да стане питеен

Разположеният на границата между областите Габрово и Велико Търново, намиращ се на територията на община Севлиево, язовир „Александър Стамболийски“ да промени статута си в такъв за питейно – битови нужди, поиска официално управителят на „ВиК Йовковци“ – Велико Търново инж. Димитър Владов.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Новината съобщи самият той на сайта на великотърновския печатен ежедневник вестник „Борба“.

Предложението инж. Владов е входирал до Регионалната асоциация по ВиК. Водоемът е два пъти по-голям от основния питеен за област Велико Търново – „Йовковци“. Към него трябва да бъде изградена пречиствателна станция, а водата ще стига по гравитачен път в четирите общини – Свищов, Павликени, Сухиндол и Севлиево.

„Може да се копира системата за пречистване и разположението й като при „Йовковци“. С двата язовира Великотърновска област ще е единствената в страната, която ще разполага с чиста, евтина вода, без да са нужни разходи за изпомпването й от два водоема”, коментира инж. Владов.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Така ще бъде решен и огромният проблем с питейната вода на Свищов, както и този в Севлиево, особено през летните месец, когато местните са подложени на режим на водата.

„Жителите и гостите на Свищов де факто пият от Дунава без пречистване от подземни кладенци и страдат от това. Ако язовир „Александър Стамболийски“ стане питеен, този проблем ще се разреши“, категоричен е Владов пред великотърновското областно издание и допълва, че от активността на кметовете по места също зависи регионът да получи такава важна инвестиция.

Цялата статия, на автора й Стилиян Найденов по темата, можете да прочетете оттук.

Източник: вестник „Борба“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица