Две деца от МК „Весела“ с концертно участие в Кипър

Адриана и Виктор – минути преди конкурсното си изпълнение като клавирно дуо

Петокласничката Адриана Кънева и шестокласникът Виктор Василев, пианисти от Музикален клуб „Весела“, спечелиха общо 4 първи и 3 специални награди на международния клавирен конкурс „Андрей Стоянов” – 2018, между които и наградата, която сега очакват още днес да стане реалност – концертното им участие на остров Кипър.

Днес, 27 февруари, в концертната зала „Кастелиотиса” в столицата на Кипър Никозия, възпитаниците на клавирния педагог Весела Пенева – Адриана и Виктор ще участват в концерта на наградените от международното жури 9 деца – лауреати от конкурса „Андрей Стоянов” и ще се представят индивидуално и като клавирен дует.

Вторият концерт е насрочен за 1-ви март в Музикалния лицей „Архиепископ Макариос III” в град Пафос. Тези концерти са под егидата на Посолството на Република България в Кипър и са посветени на Националния ни празник, 3-ти март.

Проф. Ружка Чаракчиева , председател на журито на Международния клавирен конкурс „Андрей Стоянов“ – София-2018, награждава лауреатите от Музикален клуб „Весела“ – Габрово, Адриана Кънева и Виктор Василев, спечелили Първи награди индивидуално, и като клавирен дует

Адриана и Виктор са едни от „Златните деца на Габрово“, вписани в последния, поне засега, 4 том на книгата на Милка Пурел „Габровци на 20- 21 век“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Някой знае ли защо децата на нормалните хора са красиви и талантливи като тези на снимката, а децата на комунистите подлоги на Масква като порастнат стават все уруди като Гнойко Вмирисов, Цвъчка Цвачева, Искрето Фидоошова и Свинетка Павлова?

Напиши коментар