Новини, Общество|25.02.2019 11:17

Строителството на Обхода на Габрово наводнява квартал Радецки! (видео)

Строителството на Обхода на Габрово наводнява квартал Радецки. Жителите му излизат на протест. Тази тема с продължение излъчиха тази сутрин в ефира на „Здравей, България” по Нова ТВ .

Неотдавна Нова ТВ показа как мост, който е част от същото трасе, минава буквално над главите на хората. А те се оплакаха от падащ бетон, каски и чукове в дворовете им.

Този път жители на квартал „Радецки“в Габрово потърсиха Нова Тв, за да се оплачат, че при дъждове са постоянно наводнявани. Опасяват се, че заради строежа на пътя квартала им ще опустее.

Хората се притесняват, че къщите, които са в непосредствена близост до строежа на обхода ще бъдат наводнени заради отводнителните строежи, които се строят.

Жителите на квартала се възмущават, че след като са ремонтирани големите водостоци, водата ще минава през квартала и ще се влива в реката. Освен това, те не одобряват и разрушената му инфраструктура.


От агенция „Пътна инфраструктура“ тази сутрин не изпратиха свой представител, както и нямаше представител от самата фирма. Но пък вицепремиерът Томислав Дончев, който е от Габрово, както и кметът на Габрово Таня Христова дадоха своите отговори пред Нова ТВ.

„Действията трябва да бъдат материализирани и след приключване на тежката механизация, ще трябва да се направи необходимото, за да се възстанови асфалтовата настилка“, каза кметът на Габрово Таня Христова пред камерата на „Здравей, България“.

„Извинявам се на всички за причинените неудобства, но винаги е така. Няма как безконфликтно да тече изграждането на нова инфраструктура и да не се променя живота на хората. Това, което има ангажимент агенцията „Пътна инфраструктура“ след приключването на строителството, всичко да бъде възстановено“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Хората обаче продължават с оплакванията си относно пътя, който според тях е в окаяно състояние и големите щети ще дойдат през пролетта.

Източник: Нова ТВ

3 коментара

Напиши коментар