Крими, Новини|24.01.2019 15:12

Психарът от Скалско, заклал брат си и заканвал се на майка си, отива на съд

снимка: Апелативна прокуратура – Велико Търново

Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, убил брат си с нож в дряновското село Скалско.

Обвинението срещу И. А. е за това, че на 1 юни миналата година, около 17.30 часа, в кухненското помещение в къща в с. Скалско, умишлено умъртвил брат си М.А., използвайки хладно оръжие, нож тип ловджийски, с което го пробол два пъти в лявата част на гръдния кош и един път в гърба, като причинил смъртта му.

Обвинен е и за това, че по същото време и място, се заканил на майка си А.А. с убийство, като при убийството на брат си й заявил“ „Казах ви, че ще ви ликвидирам, ще ви убия“, ударил я с юмрук в лицето, насочвал към нея ножа, който държал, след убийството я попитал: „Искаш ли и теб да наръгам?“ и замахнал към нея с мотика, без да я удря, и това заканване възбудило у пострадалата основателен страх за осъществяването му.

Обвиняемият е безработен и живеел в дома на родителите си в с.Скалско. Извършвал касапски услуги в селото, злоупотребявал с алкохол, бил конфликтен, агресивен и към всички отправял закани, малтретирал физически и психически 80-годишната си майка.

През април 2018 г., след като останал без работа, брат му М. А. се преместил да живее при близките си в с.Скалско. Бил трудолюбив, грижел се за майка си и се ползвал с уважение. Двамата братя избягвали крайна конфронтация помежду си, но отношенията им били напрегнати и често влизали в конфликт.

През деня на 1 юни, обвиняемият бил употребил алкохол. Вечерта двамата братята седнали на масата в кухнята и пиели ракия. Докато майката отсъствала от помещението, синовете й се скарали. Обвиняемият отишъл до стаята си и се върнал държейки ловджийски нож.

Насочил се към брат си, замахнал и го промушил в гърба. Пострадалият клекнал, свил се и помолил за помощ, но обвиняемият отново го нападнал, като два пъти го промуши в лявата част на гърдите.

Майката застанала помежду им, за да предпазва пострадалия, но тогава обвиняемият я ударил, насочил към нея ножът, попитал я „Искаш ли и теб да наръгам?“.

Жената чула как пострадалият й син казва „аз вече си заминавам“, разпищяла се и излязла от къщата. Обвиняемият я последвал, като се заканил „Казах ви, че ще ви ликвидирам, ще ви убия“ и я ударил.

По искане на прокуратурата А. А. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар