Крими, Новини|14.12.2018 12:28

Задържаха под стража арестувания севлиевски лихвар

Снимката е илюстративна

С определение от 12 декември т.г. състав на Окръжен съд – Габрово взе най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на мъж от Севлиево, обвинен в извършване на незаконна банкова дейност.

Севлиевецът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че през периода март 2014 – ноември 2018 година, без съответното разрешение от БНБ, извършвал по занятие банкови сделки – като физическо лице предоставил заеми на множество лица, от което получил значителни неправомерни доходи под формата на уговорена лихва.

Съдебният състав счете, че с оглед събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че лицето е извършило престъплението, за което е привлечено в качеството на обвиняем, както и че са налице останалите изискуеми от закона предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Габровския окръжен съд, с което на мъжа бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок.

В случай на обжалване, делото се насрочва за разглеждане пред Апелативния съд за следващата седмица.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар