Свържи се с нас

Новини

Младежи дебатираха в Габрово „Накъде отива Европа?“

Published

on

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Днес, 16 ноември, в Ритуалната зала на Общината се проведе младежки дебат, на тема „Накъде отива Европа?“. Форумът, предизвикал огромен интерес сред ученици и студенти от Габрово и региона, бе организиран от Бюрото на Европейския парламент в България и Община Габрово.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В оживената дискусия с младите хора взеха участие двама евродепутати – Асим Адемов (ЕНП) и Петър Курумбашев (С&Д), кметът на Габрово Таня Христова, както и преподавателят във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Ралица Ковачева. Модератор на дебата бе ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В изпълнената до краен предел Ритуална зала младите хора от Габрово взеха активно участие в събитието и обсъждаха най-различни въпроси, които ги вълнуват и пряко касаят. Те засегнаха теми, сред които екология, транспорт, образование и социална сфера.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Коментирани бяха още и въпроси, свързани с това защо е важно да се гласува на предстоящите европейски избори догодина, активността на младите, как ще се отрази излизането на Великобритания от ЕС, приоритетите в бъдещия Бюджет на ЕС, младежката безработица, рисковете от дезинформацията в европейския контекст, фалшивите новини и как да бъдат разпознавани.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Дискусията „Накъде отива Европа?“, състояла се в Габрово, е четвъртият от серия младежки дебати, имащи за цел да предоставят платформа на младите хора да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Европейския съюз.

Следващият град, където ще се проведе младежки дебати, е Варна (на 23 ноември). В началото на 2019 г. резултатите от всички срещи между младите хора и евродепутатите ще бъдат обобщени на един голям младежки форум в столицата, който ще очертае очакванията на младите българи за изборите за Европейски парламент през май същата година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. Хора неправете стачки в събота и неделя, това са пълни глупости. Правете през седмицата когато всички от парламента са на работа и всички управляващи в градовете например като в Габрово, нито пък вечер това е безмислено, все едно нищо няма нито протести нито стачки не саществуват зс тях. Вие им улиснявате по лесно кражбите и техните решения А не на народа той го е измислил това, това няма никаква логика нито пък ще свърши работа. Вие помагате повече на тях а не на себеси.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица