В ДГ „Мики Маус“ поставиха началото на личната икономика и предприемаеството

снимка: ДГ „Мики Маус“

Детска градина „Мики Маус” е единствената в област Габрово, която работи по проект и в партньорство с „Джуниър Ачийвмънт България”. Програмата е одобрена от МОН. Проектът е финансиран от Община Габрово. Всички педагози преминаха вече курс на обучение и имат правоспособност да преподават.

През световната седмицата на предприемачеството, от 12 до 16 ноември, бяха реализирани три открити практики по Програмата „Ние” и „Моето семейство” на Джуниър Ачийвмънт. Подготвителна група шестгодишни и подготвителна група пет годишни работиха, учиха и се забавляваха, по темата „Явор и зеленчуковата градина”.

снимка: ДГ „Мики Маус“

За първи път в България програмата се експериментира и реализира с четиригодишни деца. Обучително-развлекателната ситуация, на тема „ Неда купува подарък”, беше съобразена с нивото на знания и умения на по-малките деца.

Заложи се на подхода „учене чрез правене”. Имаше участие и на бивши възпитаници на детската градина, което спомогна за атрактивно представяне на някои от игрите. Така беше поставено началото на усвояване знания за личната икономика и предприемаество.

снимка: ДГ „Мики Маус“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар