Свържи се с нас

Новини

Кметът инспектира строителството на най-големите обекти (снимки)

Published

on

снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова инспектира, преди края на строителния сезон, изпълнението на най-големите инфраструктурни обекти в града, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

В квартал Младост, който се благоустроява със средства от общинския бюджет, е положен първият пласт асфалт в обхвата на целия обект. 50% от окончателния слой асфалтобетон също е готов.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Почти всички тротоарни настилки в квартала са изпълнени. Изградени са трасетата към предвидените нови електрически стълбове и се работи по ремонта на старата електрическа мрежа. Започна и израждането на предвидените две нови детски площадки.

снимка: Община Габрово

В района на ЖП гарата, където се извършва реконструкция на кръстовището и гаровия площад, са изпълнени всички трасета на новото улично осветление, дъждовната канализация е готова.

снимка: Община Габрово

Подменени са водопроводите в района на площада от страна на ВиК – Габрово. Осигурени са всички преминавания на водопроводи и захранвания, необходими за фонтана и бъдещата автоматизирана поливна система. Изпълняват се фундаментите за новите стълбове от уличното осветление.

снимка: Община Габрово

Над 50 % от тротоарните настилки са готови. Извън обхвата на транспортното кръгово кръстовище, в района на самия предгаров площад са изпълнени асфалтовите настилки без последния – износващ пласт плътен асфалтобетон. Ще бъдат възстановени участъците около бордюри и пресичанията на главните пътища.

Предстои изпълнението на транспортния кръг на кръстовището, като в края на месеца ще бъде монтирана част от вертикалната сигнализация, след което ще се премине към кръгово движение.

снимка: Община Габрово

В пешеходния подлез при кръстовището на ул. „Д-р Никола Василиади“ с ул. „Брянска“ пред Дома на хумора и сатирата са изпълнени гранитната настилка, облицовките на входовете, мазилките по стените и таваните. Предстои монтаж на асансьорните платформи и оформяне на видимата им част, работи се по осветлението на съоръжението.

снимка: Община Габрово

В пешеходния подлез при кръстовището на ул. „Д-р Никола Василиади“ с ул. „Стефан Караджа“ при автогарата в Габрово са завършени конструкциите на асансьорните шахти, работи се по настилките, облицовките, мазилките, както и по отводняването на съоръжението.

Обектите следва да бъдат завършени до началото на 2019 г., но се полагат усилия за скорошно завършване на дейностите в галериите на двата подлеза, което би осигурило възможност за безопасно и безпрепятствено преминаване на пешеходци през тях, без това да затруднява процеса на инсталиране на автоматичните платформи за майки с колички и хора с увреждания.

снимка: Община Габрово

Напредва и преустройството на автобусната спирка „Рачо Ковача“ в „джоб“. Всички видове работи по конструктивната част, асфалтовите работи, включително хоризонталната маркировка са изпълнени. Ремонтиран и възстановен е парапетът в участъка на конзолата. Престои монтаж на автобусната спирка и облицовките на видимата част на конзолата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица