Свържи се с нас

Новини

Три отбора продължават битката за върха на Неделната

Без грешка за лидерите в мачовете от 7-я кръг на Английската неделна лига по футбол на Габрово.

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

Водещите във временното класиране три отбора в Английската неделна лига по футбол на Габрово записаха победи в мачовете си от поредния седми кръг.

В първата среща за деня „ФК Старо Село 777“ победи „Веспа“ с 6:3. Радослав Гутев и Божидар Василев отбелязаха по два гола за победата, а по един добавиха Иван Георгиев и Даниел Дочев. За „Веспа“ отново се отличи Павел Пайнаров, който записа хеттрик, оказал се недостатъчен за тима му.

снимка: АНЛ – Габрово

„Копакабана“ разгроми „ФК Шумата“ с 12:1. Пет гола вкара капитанът Климент Велев, четири добави Ивайло Райнов – Доктора, два отбеляза Петър Недялков, а един записа Иван Стефанов. За момчетата от „Шумата“ точен бе Коста Костов.

снимка: АНЛ – Габрово

Третият тим на върха „ФК Палаузово“ също записа победа, дошла след доста обрати. Тя бе постигната срещу „Идеал Стандарт Видима“ със 7:4. Емблемата на „палаузовци“ Пенко Стефанов – Бате Пенко и Пламен Радулов отбелязаха по два гола, а по веднъж се разписаха още Ивайло Иванов – Графа, Бисер Стефанов и Светослав Стефанов. За севлиевци два гола вкара Галин Илиев, а по веднъж точни бяха Денислав Братованов и Александър Тодоров.

„Pasta Gabrovo“ постигна очаквана победа над тима на „Рио“ със 7:2. Станислав Събев и Васил Нанков бяха точни по два пъти, а по веднъж Станислав Колев, Радослав Спасов и вратаря Тихомир Петков от дузпа. За „Рио“ отбелязаха Момчил Вътков и Петър Петев.

В последната среща от кръга отборът на „Eagles“ победи „Street football“ с 10:2. Венци Иванов се отличи с четири гола, по два отбелязаха Божидар Борисов и Виктор Христов. По веднъж точни бяха Станислав Цанков и Севдалин Борисов. За момчетата от Шумата головете реализираха Петър Добрев и Деян Иванов.

Тази неделя, 18 ноември, предстои поредният 8 кръг от АНЛ Габрово. Началото е в 12.00 ч. на стадион „Христо Ботев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Общинските съветници в Севлиево гласуваха кредит за Хоталич

Published

on

На днешното заседание общинските съветници упълномощиха кмета на община Севлиево да подготви искане за кредит по финансов инструмент „Фонд за градско развитие за Северна България“ и да сключи договор в размер на 1 600 000 лв.

Целта е осигуряване на част от средствата за реализация на проект за ревитализация на археологически парк „Антична и средновековна крепост „Хоталич”, недвижимата културна ценност с категория „национално значение“.

Дейностите са насочени към постигане на резултати в реализирането на основните стратегически цели, заложени в Стратегията за устойчиво развитие на туризма в България с хоризонт 2030 г., което ще доведе до адекватна реализация на неизползвания потенциал на културния туризъм и до неговото устойчиво развитие. Да бъдат отчетени предимствата на многообразието, уникалността и автентичността на ресурсите, за да се постигне баланс между развитието на културния туризъм и опазването на ресурсите.

Приоритетната ос е насочена към реставрация, консервация, опазване, популяризиране и развитие на културното наследство чрез развитие на изцяло завършени и интегрирани туристически продукти за недвижими културни ценности с категория „световно значение“ или „национално значение“.

Финансирането ще става посредством безвъзмездни средства и финансиране от финансов инструмент. Комбинираното финансиране е предназначено за проекти, които нямат потенциал да генерират достатъчно приходи, за да се финансират изцяло чрез финансови инструменти и се нуждаят от безвъзмездно финансиране, за да са финансово жизнеспособни.

Чрез реализацията на проекта ще се създаде интегриран туристически продукт, който да се рекламира и да привлича посетители от страната и чужбина, с потенциал за възвръщаемост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Националните дни на ученето през целия живот ще се проведат в Габрово

Published

on

Координационният съвет на националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“ единодушно реши на свое заседание, проведено в Търговище, Националните дни на ученето през целия живот да се проведат през месец октомври в Габрово.

Инициативата е основно годишно събитие, което се организира от Министерството на образованието и науката, екипа на националния координатор и съответната област – домакин.

Основната цел е с разнообразна палитра от събития да се популяризира значението на ученето през целия живот в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Дискусия за новото кръгово на ул.“Баждар“

Published

on

Групата общински съветници от Местна коалиция „БСП, АБВ“ отправя покана до гражданите на Габрово и заинтересованите страни за дискусия по проекта за изграждане на пътната връзка и кръгово кръстовище между улиците „Баждар“, „Чардафон“, „Емануил Манолов“ и „Скобелевска“.

Публичният форум ще се проведе в сряда, 15 юли, от 17.00 до 18.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица