Крими, Новини|24.10.2018 12:26

Щракнаха белезниците на четирима заради наркотици

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Общо четирима души бяха арестувани в резултат на специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. Арестите са били извършени в Габрово, Севлиево и два в Трявна, става ясно от информация от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В понеделник, около 13.00 часа на ул.“Боровска“ в областния град, габровски полицаи задържали 26-годишен мъж от Ботевград. При извършения личен обиск на лицето органите на реда открили 2 грама марихуана. Последвало претърсване на жилището на арестувания, при което криминалистите се натъкнали и иззели още 48 грама от същия вид.

Във вторник вечерта, около 21.30 часа на площад „Свобода“ в Севлиево полицейски екип извършил проверка 18-годишен младеж от същия град, който доброволно предал найлонова свивка, съдържаща канабис.

Другите два ареста в Трявна били извършени също вчера, 23 октомври, в часовете около обяд. Полицейски служители извършили проверка на 20-годишен младеж от Славейковия град, при която било установено, че същият държал в себе си близо 21 грама марихуана.

Същият ден, около 13.10 часа, на ул.“Украйна“ бил закопчан и четвъртият заподозрян. Това бил 20-годишен младеж от Трявна. При проверката на лицето полицейски служители забелязали, че младежът изхвърлил на земята две хартиени свивки, съдържащи растителна маса и кристалообразно вещество – съответно марихуана и амфетамин.

Последвало претърсване на обитавана от младия мъж къща в Трявна, в която криминалистите намерили и иззели още близо 133 грама марихуана и 3,6 грама жълто кристалообразно вещество, реагирало на полевия наркотест на амфетамин.

По случаите срещу 26-годишния мъж от Ботевград, 18-годишния севлиевец и 20-годишния тревненец, хванат с канабис и амфетамин, са образувани досъдебни производства, а срещу втория 20-годишен младеж от Трявна – бързо производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

Напиши коментар