Новини, Политика|04.10.2018 17:05

Габрово ще купува още 10 втора употреба автобуси, но за 500 000 лева!

снимки: Община Габрово

Подготвя се предложение за осигуряване на 500 000 /петстотин хиляди/ лева от бюджета на Община Габрово за 2019 г., за доставка на 10 броя употребявани, но много добри метанови автобуси, каквито към момента масово се използват в Западна Европа.

Тази информация официално обявиха на страницата на Общината в интернет. Очаква се 10-те метанови втора употреба автобуси да бъдат доставени в началото на следващата година, става ясно още от прессъобщението на администрацията на кмета.

Оттам посочват още, че е много важно да се осигурят и резервни автобуси, които да се използват, когато някое от наличните превозни средства, поради повреда, временно излезе от строя.

В тази връзка, в най-кратък срок – до началото на зимния сезон, ще бъдат осигурени добре поддържани автобуси от столицата, заявяват още от кметската администрация.

Целта е да се ограничат в максимална степен пропуските при изпълнение на линиите в зимния сезон, когато автобусите дефектират много по-често.

От публикуваната официална информация става ясно още, че Общинска администрация Габрово работи по няколко процедури за доставка на общо 34 броя автобуси за обслужване на линиите на градския транспорт.

При пазарни цени, от около половин милион лева за един нов автобус с двигател с вътрешно горене или малък градски автобус на ток и почти два пъти повече за дванадесет метров автобус на електричество, за съжаление, не всички необходими превозни средства могат да бъдат фабрично нови.

Въпреки това, до началото на следващото лято се очаква да бъдат доставени 14 броя чисто нови автобуси, от които 3 броя дванадесет метрови на природен газ, 3 броя електрически дванадесет метрови и 8 броя електрически с дължина до 9 метра, се казва още в съобщението на Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

 • ГЕРП няма да краде от кръгово на Консултативна

  ГЕРП няма да краде от Водния цикъл

  ГЕРП няма да краде от кръгово на Шиваров мост

  ГЕРП няма да краде от санират училищата и детските градини

  ГЕРП няма да краде от парк Маркотея

  ***************

  ГЕРП ни кради и обнови градския транспорт с нови афтобуси още през лятото на 2017 година

  Чесна пионерска!!!

  Освен туй през януари-март 2013-та, народа ни нъ измети, и после ни квичахми „ФОСТАФКА“ на жълтите павета година и половина, докат са върним пак на власт и далавера.

 • Ех голям оборот ще направите на Цецо тъпото и неговата метан станция…

Напиши коментар