Новини|25.09.2018 15:20

ИМКА стартира „На мен ми пука за… Габрово“

снимка: ИМКА – Габрово

Първата информационна и работна среща, в рамките на проекта „На мен ми пука за… Габрово“, се проведе на 20 септември в синята зала в Дома на културата „Емануил Манолов“.

Целта на срещата бе да запознаят доброволците с дейностите, които ще се реализират в рамките на проекта и разпределяне на работните задачи, във връзка с организирането на информационната кампания сред младежите в Габрово.

Проектът има амбицията да достигне директно и индиректно до 1 000 младежи от Габрово, на възраст 15 – 25 години, и има за цел да насърчи диалога и взаимодействието между младежи, младежки групи и организации, представители на местна власт и на различни местни институции за реализиране на творчески идеи и младежки инициативи от местно значение.

Реализацията на проекта е реална възможност за младите хора да изразят мнение по различни теми и проблеми, свързани с живота на младите хора в Габрово.

За целта ще бъдат осъществени два поредни дискусионни форума, под надслов: „Защо не диалог?!” с участието на младежи и представители на различни местни институции. Първият от тях ще се проведе на 4 октомври.

В рамките на проекта ще се проведе и едно иновативно младежко събитие, под мотото: „На мен ми пука за… Габрово”, което ще осигури възможност на повече от 60 младежи да се включат в поредица от „уъркшопи“ по разнообразни теми, свързани с личностно развитие, младежко лидерство, използване на творчески подходи и методи, характерни за неформалното образование в младежката работа, както и в лаборатория за разработване на младежки инициативи и проекти.

Подготовката и реализацията на дейностите ще привлекат и пет младежки работници, които ще бъдат фасилитатори и ментори, и ще подкрепят младежите в цялостния процес, включително и при реализацията на 2 от пилотни инициативи, разработени по време на Лабораторията за младежки проекти.

„В основата на проекта е подходът учене чрез правене. Избрахме този подход, защото той дава шанс на всички участници, както и на нас да изпробваме, да експериментираме и така да достигаме до изводи, които да ни водят към правилните решения и най-подходящите дейности.

Така ще се осигурят и повече възможности за младите хора да се учат докато участват и докато реализират своите собствени идеи. Преминавайки през процеса на активно участие и реализиране на малки инициативи, те ще придобият опит, ще надградят своите умения и надяваме се ще се вдъхновят и заредят с нови идеи за нови проекти, и за начини как да развием младежката общност тук в Габрово“, споделя по повод началото на проекта Иво Тепавски, координатор на инициативата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Този път спонсорираме сектите с проектчета. После ходим да се кръстим в черква и накрая заселваме мангали.

Напиши коментар