Свържи се с нас

Новини

ИМКА стартира „На мен ми пука за… Габрово“

Published

on

снимка: ИМКА – Габрово

Първата информационна и работна среща, в рамките на проекта „На мен ми пука за… Габрово“, се проведе на 20 септември в синята зала в Дома на културата „Емануил Манолов“.

Целта на срещата бе да запознаят доброволците с дейностите, които ще се реализират в рамките на проекта и разпределяне на работните задачи, във връзка с организирането на информационната кампания сред младежите в Габрово.

Проектът има амбицията да достигне директно и индиректно до 1 000 младежи от Габрово, на възраст 15 – 25 години, и има за цел да насърчи диалога и взаимодействието между младежи, младежки групи и организации, представители на местна власт и на различни местни институции за реализиране на творчески идеи и младежки инициативи от местно значение.

Реализацията на проекта е реална възможност за младите хора да изразят мнение по различни теми и проблеми, свързани с живота на младите хора в Габрово.

За целта ще бъдат осъществени два поредни дискусионни форума, под надслов: „Защо не диалог?!” с участието на младежи и представители на различни местни институции. Първият от тях ще се проведе на 4 октомври.

В рамките на проекта ще се проведе и едно иновативно младежко събитие, под мотото: „На мен ми пука за… Габрово”, което ще осигури възможност на повече от 60 младежи да се включат в поредица от „уъркшопи“ по разнообразни теми, свързани с личностно развитие, младежко лидерство, използване на творчески подходи и методи, характерни за неформалното образование в младежката работа, както и в лаборатория за разработване на младежки инициативи и проекти.

Подготовката и реализацията на дейностите ще привлекат и пет младежки работници, които ще бъдат фасилитатори и ментори, и ще подкрепят младежите в цялостния процес, включително и при реализацията на 2 от пилотни инициативи, разработени по време на Лабораторията за младежки проекти.

„В основата на проекта е подходът учене чрез правене. Избрахме този подход, защото той дава шанс на всички участници, както и на нас да изпробваме, да експериментираме и така да достигаме до изводи, които да ни водят към правилните решения и най-подходящите дейности.

Така ще се осигурят и повече възможности за младите хора да се учат докато участват и докато реализират своите собствени идеи. Преминавайки през процеса на активно участие и реализиране на малки инициативи, те ще придобият опит, ще надградят своите умения и надяваме се ще се вдъхновят и заредят с нови идеи за нови проекти, и за начини как да развием младежката общност тук в Габрово“, споделя по повод началото на проекта Иво Тепавски, координатор на инициативата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. Ицо

    26.09.2018 at 16:07

    Този път спонсорираме сектите с проектчета. После ходим да се кръстим в черква и накрая заселваме мангали.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Търсиха наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата, е била проведена през миналата седмица на територията на Севлиево.

В хода акцията са били проверени 202 моторни превозни средства, 366 души, шест училищни дворове и три градски парка.

В резултат на полицейските действия са установени двама извършители на престъпления по линия „наркотици“, срещу които са образувани наказателни производства, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Две жени от Габрово са с КОВИД – 19

Published

on

Две жени от Габрово са новите два потвърдени случая на КОВИД – 19 за областта. Едната е на 37 години, а другата – на 48 г. Тези данни към 6 юли изнесоха днес за медиите от Регионалната здравна инспекция.

37-годишната жена е контактна на потвърден случай на коронавирус. Хоспитализирана е в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово и към момента е в добро общо състояние, без симптоми на вирусната инфекция.

48-годишната габровка към момента жената е в добро общо състояние, без симптоми на КОВИД – 19. Изготвено и връчено й е предписание за задължителна 14-дневна домашна изолация и лечение.

Екип от Дирекция „Надзор на заразните болести“ е предприел незабавно епидемиологично проучване в двете огнища на инфекция, уточняват още от РЗИ – Габрово. Изготвени са и връчени предписания до контактните лица на потвърдените случаи, за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Взет е носогърлен смив за изследване за КОВИД-19 от близки контактни лица на потвърдените случаи и е извършена организация за транспортиране на пробите до НРЛ „Грип и ОРЗ“ към НЦЗПБ София.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

50-годишна дама наду дрегера „като за световно“

Published

on

Безразсъдно пияна 50-годишна жена от Габрово бе хваната зад волана да шофира с почти 2 промила алкохол.

„Налятата до козирката“ дама остана без книжка за много дълъг период и ще получи солидна парична глоба, след като вчера, 6 юли, вечерта, около 17.30 часа бе спряна от екип на полицията, патрулиращ в района на кръстовището за дряновското село Скалско.

Погубилата разсъдък от алкохол шофьорка веднага била изобличена в нарушението щом свалила прозореца на автомобила си, за да предостави документите си за проверката, тъй като от нея се разнасяли силни миризми, навяващи на мисълта, че е имало употреба.

Видимо изглеждащата в неадекватно състояние, полюлявайки се и хълцукайки, „жената под градус“ надула дрегера, а отчетеният резултат потвърдил, че органите на реда не грешали в преценката си за нейното изпробване.

Дисплеят на техническото средство изписал резултат от 1,96 промила алкохол в количеството издишан въздух, които подпечатали лишаването й от правоспособност и изобщо не й попречили да седне да кара.

По случая е образувано бързо производство за управление на моторно превозно под въздействие на алкохол, като след приключване на работата, материалите ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица