Свържи се с нас

Икономика

181 земеделци не са платили данъци и осигуровки върху субсидиите си

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

От офиса на НАП в Габрово информират, че от началото на месец септември т.г. в национален мащаб стартира програма по спазване на данъчното и осигурително законодателство от регистрираните земеделски стопани в страната. Извършената съпоставка показва, че над 50 000 от тях не са декларирали получените от тях субсидии в размер за над 120 млн. лева.

В област Габрово 181 земеделски производители са получили субсидии през 2017 година, в размер на 1 742 725 лв., като не са платили данъци и осигуровки върху получените средства.

Друга група от 318 регистрирани земеделски производители в Областта, пък са декларирали по нисък размер на получените субсидии или не са обявили никакви доходи от реализираната от тях земеделска продукция.

Земеделски производители освен с писма по електронната поща, ще бъдат уведомени и по телефона доброволно да платят своите задължения.

Предстоят също срещи с кметовете на общини, в които са открити най-много пропуски. Земеделците ще получат и специална брошура, в която подробно се обясняват данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета.

При така създалата се ситуация земеделските производители, които са допуснали неточности в данъчните си документи според закона имат право да подадат коригираща декларация за доходите до 1 октомври тази година, напомнят от НАП – Габрово.

Консултация по въпросите за задълженията на земеделските производители към бюджета може да се получи и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Представят днес Стратегията на Габрово за развитие в туризма

Published

on

Община Габрово и Сдружение „Екологично развитие на местните общности“ организират днес, 22 юли, от 17.00 часа в Ритуална зала на Община Габрово публично представяне на проекта на Стратегия за развитие на туризма в община Габрово, за периода 2021-2027 г.

Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход (до зала Възраждане) на Общината, информираха от администрацията на кмета.

Документът е разработен съгласно изискванията на чл. 11, ал. 1 от Закона за туризма и Закона за Регионалното развитие и като част от Плана за интегрирано развитие на община Габрово.

В срещата ще вземе участие екипът на Сдружение „Екологично развитие на местните общности“, с ръководител на проекта Харалан Александров.

Ще бъдат представени и обсъдени резултатите от направения ситуационен анализ на туристическия сектор в община Габрово.

В дискусията са поканени да вземат участие гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване, представители на туристическия бранш, туристически сдружения, неправителствени организации и други свързани с туристическия сектор бизнеси.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица